Drømmedama sa for siden:
Vi blir 10 personer, inkludert to barn. Ikke ribbe eller pinnekjøtt. Ikke tapas heller(hadde det sist gang).
Hva ville dere servert? Gjerne dessertforslag også.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Drømmedama sa for siden:
Vi blir 10 personer, inkludert to barn. Ikke ribbe eller pinnekjøtt. Ikke tapas heller(hadde det sist gang).
Hva ville dere servert? Gjerne dessertforslag også.
Fluke sa for siden:
Ovnsstekt ørret med tilbehør.
Sjokolademousse til dessert.
:nam:
Millen sa for siden:
Skulle og inn og anbefale ovnsbakt laks eller ørret
Is til dessert
ingling sa for siden:
Kalkun? Eventuelt kalkunbryst med tilbehør? Det går an å lage en svær langpanne ovnsbakte poteter og grønnsaker til, og det en ellers orker av godt tilbehør. Dessert har vi nesten aldri i julen, kjører julekaker og multekrem og hjemmelaget konfekt. Evt friske bær og is.
Nenne sa for siden:
Viltgryte og molteiskake til dessert.
GinaK sa for siden:
Vi har en 16åring å feire i romjulen så her blir det enten indrefilet av okse, fløtegratinerte poteter, sopp og rødvinssaus. Eller kalkunfilet/hel kalkun.
Andre valget blir på nyttårsaften.
millact sa for siden:
Hjemmelaget pizza.
Drømmedama sa for siden:
Tror jeg går for kalkun. Hva har dere som tilbehør? Noe tips om noe særlig godt og litt gøy?
Og så var det dessert da. Karamellpudding er jo safe og godt, riskrem og fruktsalat har vi tidligere i julen. Andre forslag til dessert?
Syrinx sa for siden:
Porsjonspavlova til dessert.
millact sa for siden:
Sitronfromasj?
GinaK sa for siden:
Usikker på om det er noe for barn da men en sånn dessert i porsjonsglass med safarikjeks, ostekrem og bær med limesmak er skikkelig digg.
1 pakke safari kjeks knuses
3 dl fløte, 120 gram melis og 200 gram Philadelphia ost piskes sammen.
Legg knust kjeks i porsjonsskåler. Legg krem oppå. Ha blåbær, bringebær og jordbær i skåler ved siden av.
Tips til jordbær skålen: 1 pakke jordbær, 2 ss sukker og riv skall av 1/2- 1 lime - det blir en god lake.
Limen gjør hele desserten og er utrolig deilig.
Charlie sa for siden:
Til kalkun er en hjemmelagd waldorfsalat skikkelig godt. Helt uten den forferdelige fruktcocktailen de ødelegger den industrielle med.
Masse gode sides på nett, en av listene er her:
www.buzzfeed.com/rachelysanders/side-pieces?utm_term=.owZdKZwBk#.nsKJ60G9x
I romjula er det godt med litt lette desserter, synes jeg. Er det endel barn/ barnlige er en isbar hvor man forsyner seg selv en hit.
Appelsin sa for siden:
Regner med det er for seint nå, men ville likevel foreslå bacalao. Vi har hatt det i dag og den blir like fantastisk hver gang. Lager diger gryte, så kunne hatt nabolaget på besøk.
Isprinsessen sa for siden:
Vi hadde kylling med plommer og epler og grønnsaker i dag.
meny.no/oppskrifter/Kylling/Helstekt-kylling-med-urtesmor-stekte-plommer-og-eplesirup/
GinaK sa for siden:
Vi blir 15p så har kjøpt inn 2 store kalkunbryst på over 2kg hver.
Skal brunes og stekes i stekepose.
Skal ha ovnsstekte rotgrønnsaker ved siden av, en sånn blanding med stekt rosenkål, bacon og valnøtter. Leste om brokkolisalat, må gruble litt på om det skal med. Kanskje også waldorfsalat. Og mandelpoteter. Fløtesaus.
Digger tilbehør.
Her spises det mye og håper det blir litt rester igjen.. :)
Nextlife sa for siden:
Sikker noe sent, men vi kjørte taco 1. juledag. Noenlunde autentisk med små pannestekte lefser, rosastekt okse, pulled pork (stekt med malt paprika, spisskummin og korianderfrø), guacamole og salsa.
Så lett og friskt i denne tida med ellers mye tung og fet mat.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.