Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Langtidssteking av kalkun, temperatur og bakterier...

#1

IzziCreo sa for siden:

Vi langtidssteker kalkunen og den har nå stått i drøye 10 timer. Kjernetemperatur er rett under 50 grader, og jeg har nå gått over til varmluft samt økt temperaturen litt slik at det går litt fortere fremover. Men altså, jeg blir litt bekymret med tanke på at den lenge har ligget på en temperatur som ikke er spesielt gunstig for utvikling av bakterier... Eller jeg jeg helt teit nå? #ønsketsvar

Bill.mrk.: Overhysteriske-Izzi-Bør-Tenke-På-Helt-Andre-Ting-Enn-Bedervet-Kalkun


#2

Pelen sa for siden:

Mannen svarer: I 50 grader vokser ikke bakteriene, det er det viktigste. Når du i tillegg har høyere temperatur i slutten så går det helt bra.


#3

IzziCreo sa for siden:

Takker, Pelen :blomster: Ja, den skal jo opp i 70 grader så da går det bra. Mannen mente forøvrig at det ikke var grunn til bekymring, men jeg er alltid på vakt for slike ting :himle: 55 grader nå. Tar lengre tid enn planlagt. 12 timer til nå.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.