Vi har bestilt hummer til oss tre til nyttårsmiddag, som vi pleier. Nå kommer det tre til - to voksne og en seksåring - og jeg kunne selvsagt bare bestille mer hummer, men siden det nå blir mer av et «selskap», lurer jeg på å lage flere retter i stedet. :)
Har noen innspill til hva som kan fungere som forrett før hummer? Eventuelt forslag til en hovedrett, så kan vi ta hummeren til forrett? (Vi pleier å spise den helt naturell, med bare hjemmelaget majones, nybakt loff, smør og en vaniljevinaigrette som Harriet Vane tipset om for mange år siden.) Noe med and, kanskje, siden det er noe av det beste vi vet, ved siden av hummer?
Vi kjenner ikke disse folkene så fryktelig godt (det er en kollega av meg med samboer og barn, og samboeren har jeg aldri møtt), så vi vet liksom ikke hva de liker. (Jeg spurte om det var noe de helst ikke spiser, og han sa at sønnen deres ikke liker ost, men det gjør de voksne, så det innskrenket ikke mulighetene så veldig. :knegg: )
For den del tar jeg gjerne mot ideer til dessert også. :jupp: Det blir nok mest sannsynlig hjemmelaget is i en eller annen variant uansett, men det er jo lov å foreslå. (Appelsinisen med sjokoladefondant og kandisert kumquat-saus fra Trines matblogg har for eksempel fungert fint før, og gjør det sikkert igjen.)
Det er absolutt en tanke, Pepper! Jeg har også lurt på å ha litt «småmat» som forrett, noe tapasaktig som er klart på forhånd, og som man kan spise mens man drikker litt champagne og blir litt bedre kjent.
BRUSCHETTA MED ANDECONFIT OG MANGOCHUTNEY TIL 12 PERSONER
Ingredienser
• 600 gram andeconfit
• 24 skive baguette
• 6 ss olivenolje
• 6 båt hvitløk
• Mangochutney
Slik gjør du:
Stek brødskivene i olivenolje på begge sider, de skal være lysebrune. Så snart de er ferdige gnis de med hvitløk.
Varm andeconfit-en og fordel over skivene
Pynt med mangochutney
Tips: Brødskivene kan også pensles med olivenolje og stekes i ovn på 250° C i ca. 5 minutter eller til skivene er sprø og gyldne.
Jeg hadde snudd på det, og hatt hummeren til forrett. Jeg tenker at hummer er en nydelig smak, men frisk og "forbigående", ikke som feks ingefær som "sitter" i munnen. Hvis du snur på det kan du ha hva som helst til hovedrett, tenker jeg?
Selv hadde jeg tatt reinsdyrstek (mest fordi jeg har en oppskrift liggende heller enn at jeg tenker det passer bra til)