Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva er din favorittjulekake?

#1

Tallulah sa for siden:

Hiawata liker pepperkaker, jeg er meh. Høvdingen, Hiawata og jeg liker krumkaker, men de er svigerfars spesialitet. Jeg liker berlinerkranser, men det er min mors spesialitet. Jeg har tenkt til å bake fingerkremkjeks, men tipper det bare er jeg som liker dem.

Hva skal bli min spesialitet, og hele familiens favorittjulekake? Som holder seg?


#2

Bloppy sa for siden:

Kransekake!


#3

Tallulah sa for siden:

Er ikke det innmari styrete? I år har jeg kjøpt en.


#4

Drømmedama sa for siden:

Jeg er litt kjedelig og liker serinakaker aller best. Familien foretrekker brune pinner. Jeg synes det er morsomst å lage krumkaker. Da føler jeg meg så deilig juleflink og prektig.


#5

frukt sa for siden:

Sandkaker - faktisk veldig gode i seg selv og kan fylles med krem og greier.
Kransekakestenger
Lyse figurkjeks med sitron og ingefær - har lagd deig i dag. Tror de blir gode.
Biscotti


#6

Tallulah sa for siden:

Serinakaer er godt!

Jeg liker også sandkaker godt. Jeg liker godt de smulete julekakene, Høvdingen og Hiawata de mer faste.

Hva er lyse figurkjeks?


#7

Pamina sa for siden:

Jeg driver å vurderer om jeg skal lære meg å bake biscotti om det kanskje skal bli en ny favoritt. Ellers har familien blitt veldig glad for julekaka (julebrødet) jeg lagde i helgen.


#8

frukt sa for siden:

Englekjeks heter de visst. Har aldri lagd de før, men jeg kan fortelle hvordan de ble i morgen.


#9

Tallulah sa for siden:

Jeg har bakt biscotti, men jeg synd det er litt kjedelig. Jeg innbiller meg faktisk at de er bedre myke. :knegg: Klassisk julebrød som i hvetebrød med rosiner og sukat?

Ja, fortell!


#10

Tjorven sa for siden:

Ungene liker colakaker aller best. Mannen min lager karameller til jul, og det er egentlig min «favorittbakst».


#11

Pamina sa for siden:

Med rosiner, uten sukat :grøsser: , men da gule og brune rosiner.


#12

Katta sa for siden:

Fattigmann. Men jeg greier ikke lage gode selv.


#13

Albertine sa for siden:

Sjokoladeprinser. Enkle å lage, fantastisk gode. Bare å fryse ned, de tiner på vei til kakebordet. Kan smuldres over is, med litt espresso, eller brukes til bunn i iskake. Nam!


#14

Erica sa for siden:

Sirupstynnkake, det er veldig godt! Men vanskelig å bake. Ellers syns jeg bordstabelbakkels er godt.


#15

Pamina sa for siden:

Mor Monsen er også nydelig.


#16

Storm sa for siden:

De må vel ha fått et annet navn? :knegg:

Søsteren min lager noen supergode marengsaktive greier, de er nok min favoritt. Ellers er smågodt min greie på søtsakfronten.


#17

millact sa for siden:

Ja! Kjøper hos Baker Jørgensen i Arendal. Dyre, men nydelige.


#18

GinaK sa for siden:

Jeg liker serinakaker aller best.


#19

Skilpadda sa for siden:

Ordentlig gode smultringer, sånne som min mormor pleide å lage! Jeg har aldri prøvd selv, men tror jeg må lære meg det snart. (Moren min har greid å lage dem selv, så da burde jeg også kunne klare det.)

Og mørlefser, som farmor lagde dem.

Og Sarah Bernhard-kaker med trøffelkrem av 70% sjokolade, så de blir mektige, men ikke altfor søte.


#20

Molly sa for siden:

Kokosmakroner eller Sarah Bernard. :nam:


#21

Bergensis sa for siden:

Mine favorittar er gule bomber og peppermyntekuler.

Julekaker sånn ellers kan eg fint stå over.


#22

Mei sa for siden:

Berlinerkranser!


#23

Karamell sa for siden:

Jeg liker godt tyske skiver, og så er det så enkelt. Elsker også berlinerkranser.


#24

Karamell sa for siden:

Jeg har laget serinakaker med oreokjeks i denne julen. Det er ihvertfall omtrent samme deig. Bare med kuttede kjeks i. Hadde også noen med sjokolade i midten.


#25

Fløyel sa for siden:

Marvposteier.

Resten spiser brente mandler.


#26

Kula sa for siden:

Fattigmann og Goro.


#27

shute sa for siden:

Goro.


#28

Skilpadda sa for siden:

Ingen av mine «holder seg», altså, men de er fine å fryse og raske å tine.


#29

Olympia sa for siden:

Jeg husket ikke hvordan Goro så ut, og prøvde meg på et Google bildesøk :rofl: :rofl:


#30

Tallulah sa for siden:

Olympia: det har jeg gjort også. :knegg:



#32

Strå sa for siden:

Jeg liker berlinerkranser og sandkaker best, og sjakkruter og sjokoladekjeks. Og så må jeg ikke glemme peppernøtter, det er godt å dyppe i kaffen det. Sandnøtter liker jeg også godt. Okey da, alle vi har i hus er mine favoritter.

Sandkaker sliter jeg med å lage, så det pleier Mutter'n å lage til meg, de andre har jeg dreisen på.


#33

Myria sa for siden:

Vanskelig å velge, det må bli kransekake og bordstabelbakkels.


#34

veobra sa for siden:

Engelsk fruktkake.


#35

Apple sa for siden:

Hvite kakemenn, bounty- kuler, peppermynte- kuler. Det siste er Jo konfekt da, men. Eller Delfia- kake?


#36

Lavender sa for siden:

Bordstabelbakkelse, men prøver ikke selv, får som regel av mamma.
Brune kaker, pepperkakeaktige skiver med mandler og mye smør.
Brente mandler.


#37

Blå sa for siden:

Hjemmebakte pepperkaker. Med litt glasur.


#38

Madicken sa for siden:

Havreflarn er det som forsvinner først hos oss, til tross for at de egentlig holder seg lenge. Men det må være av den helt tynne og sprø karamellaktige sorten. :nam:


#39

Tallulah sa for siden:

Jeg liker Delfiakake kjempegodt, og lager en litt oppgradert versjon med gode kjeks, seigmenn, nøtter og rosiner. Men disse særingene jeg bor med spiser ikke så mye, så da ender jeg opp med å ete hele og legge på meg flere kilo. :mumle:

Høvdingen nevnte at sirupsnipper var godt, kanskje jeg skal prøve meg på det?


#40

Charlie sa for siden:

Serinakaker er godt. Havreflarn, punsjeboller, kokosmakroner er enkelt. Sarah Bernhard er kjempegodt.

Problemet her er at kjempegode julekaker aldri HOLDER SEG! :vilha: :vilha: :vilha:


#41

liefje sa for siden:

Favorittene her hjemme er myke cookies med sjokoladebiter. Kanskje ikke julekaker sånn egentlig, men jeg lager det som er godt heller enn det som er tradisjonelt. Er også veldig glad i kransekake (kjøper ferdige biter med sjokolade), Kolakaker (men ikke for mange, blir litt lei). De andre kakene er supergode når de er varme og nybakte, men blir ofte stående. Kos å bake likevel.


#42

Sol sa for siden:

Farmors peppernøtter, som er mer en flat, litt seig og samtidig sprø småkake med smak av sitron, er min favoritt og også min spesialitet. Ungenes favoritt er Cookies med sjokolade. Også må vi ha hjemmebakte havrekjeks til frokost. Med ekte geitost. :nam:


#43

Novla sa for siden:

Krumkaker er det eneste jeg liker av de tradisjonelle slagene.

Ellers må jeg ha stjerneaniskaker (litt som brune pinner/kolakaker, men med masse stjerneanis i) og noen konfektbiter med ristet kokos, hasselnøtter og gelétopper i sjokolade.


#44

Palmen sa for siden:

Berlinerkranser er min favoritt, både å bake og for spising.

Ellers har jeg funnet min favorittliste, som jeg også baker hvert år. Julebakst generelt har liksom blitt "min greie". Brune pinner (ny vri i år, med hasselnøtter i stedet for mandler. Nam!), havreflarn, strull og serinakaker. Vi baker alltid pepperkaker også, men de liker jeg ikke, jeg bare liker å bake de. Pleier alltid å ha et 7. slag også, men det siste varierer fra år til år.


#45

Frøydis sa for siden:

Ungene liker best pepperkaker. Jeg liker Sarah Bernard, Peanøttkjeks og Maryland Cookies.


#46

Che sa for siden:

Av de "tradisjonelle" julekakene er det mandelflarn jeg liker aller best. Jeg skal bake det i dag er planen. ellers liker jeg strull (men ikke særlig glad i krumkake) og kransekake. Det er for øvrig ikke så omstendelig å lage kransekake, altså. Jeg har bare laget det to ganger i mitt liv, men ble ikke akkurat mørkredd av å lagde det. (Gir mange poeng på følelsen av å være flink til å bake i allefall)

Av nyere art, så er det "gule bomber" som er min absolutte favoritt. Det er alt for godt.


#47

Nextlife sa for siden:

Jeg har gjenoppdaget kransekake etter 20-ish års fravær. Det er jo superenkelt og kjapt, det verste er liksom å male mandlene.
Jeg tror jeg brukte max. 2 timer fra begynnelse til slutt, og da var en hviletur i kjøleskapet inkludert.


#48

liefje sa for siden:

Jeg har kanskje sagt det før, men sier det igjen: Det er utrolig at det omtrent bare er i Norge at man ikke kan kjøpe ferdigmalte mandler. Må da være et stort marked for det. Bodde i Tyskland og Nederland i mange år og der var det å få kjøpt i samme slags poser som vanlige hele mandler. I tillegg fantes malte andre typer nøtter. Ikke dyrt heller. Kom igjen, Norge. Dette vil vi ha!


#49

Charlie sa for siden:

Man får vel i og for seg kjøpt mandelmel, men det er himla dyrt. Det var det i og for seg på kontinentet, også. Her ligger det vel i alternativhylla på Meny. Fikk ny oppmerksomhet da alle plutselig skulle lage makroner.

Men lurer på om det for mandler til marsipan egentlig er bedre at de er nymalt, ifht fukt og den slags :vetikke: Litt som at kaffebønner er bedre nymalt?


#50

Tallulah sa for siden:

Det kan man da. Jeg har kjøpt det flere ganger. De har på Meny, blant annet.


#51

Niobe sa for siden:

De har da malte mandler i de fleste matbutikker av litt størrelse?


#52

Tallulah sa for siden:

Men sånn generelt, så har jo norske butikker ganske dårlig utvalg, selv om det kommer seg. Ulike typer fint hvetemel, f.eks. det er det vanskelig å få tak i, og det som er, er ganske nytt.


#53

Nextlife sa for siden:

Som de over sier, man får dette i de aller fleste butikkeri Norge nå, men jeg synes det er for finmalt. Til kransekake er det kun mandler malt på manuell kvern som duger, synes jeg.


#54

My sa for siden:

Jeg lagde marsipan av mandelmel kjøpt på Coop Prix for noen dager siden. Ble helt supert!


#55

Benzo sa for siden:

Shortbread! :nam:


#56

frukt sa for siden:

Disse ble veldig gode syntes både jeg og barna. Smaker friskt av sitron. Kunne eventuelt hatt litt mer ingefær i


#57

Teflona sa for siden:

Ah, takk for tips.


#58

Pesten sa for siden:

Sarah Bernhard :hjerter: Skal visst utvikle de litt i år med noe smørkrem. Elsker suksessterte.


#59

Tallulah sa for siden:

De fikk jeg lyst til å prøve. :nikker:


#60

frukt sa for siden:

Håper de faller i smak. :jupp:


#61

Addison sa for siden:

Havreflarn og strull er digg! Vi lager ikke det, så det får jeg kun år om annet hos andre. Av dem vi lager selv er cookies med sjokolade og nøtter en favoritt! I år også glutenfrie, blandet en pose mandelmel med Toro fin kakemiks, ble utrolig gode!


#62

Obelix sa for siden:

Blir ikke jul uten tyske skiver. Ellers er sandkaker blant favorittene.


#63

Strå sa for siden:

Holder seg som i blir spist opp før julaften?


#64

liefje sa for siden:

Selvsagt kan det være at jeg tar feil, men så vidt jeg har sett, er det man får kjøpt i Norge mandelMEL eller veldig finmalte skrelte mandler. I andre land får man kjøpt mandler som er malt akkurat slik de ville blitt når man maler selv med "skall" (altså det brune er ikke borte). Correct me if I`m wrong.


#65

Tallulah sa for siden:

Nå ligger det deig til fingerkremkjeks (med det forhatte hjortetakksaltet i seg :skremt: ) og til peanøttkjeks i kjøleskapet, skal bakes i kveld. Så blir det nok pepperkaker, også ser jeg om det blir de englekakene og kanskje sirupssnipper. Da har jeg virkelig uppet julekakebake-gamet mitt, ass!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.