Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spanske kjøttboller i tomatsaus - enklest mulig

#1

Elise sa for siden:

Har tenkt å ha tapas en gang i juleferien, men er ingen racer på kjøkkenet. Har testet ut en ferdig-variant av spanske kjøttboller i tomatsaus en gang, men de ble omtrent bare kastet.

Hvordan fikser jeg skikkelig gode kjøttboller på en enklest mulig måte? Gjerne så ferdig som mulig, hvis det finnes noe som er godt.



#3

Elise sa for siden:

Men det er bare kjøttbollene? Hvordan ordner man den tomatsausen?


#4

Syrinx sa for siden:

Hva med å bare droppe tomatsausen?


#5

Teofelia sa for siden:

Beklager: se lenger ned i tråden for tomatsausoppskrift. :)

#6

Elise sa for siden:

Da dropper jeg like gjerne kjøttbollene også, kan ikke hoppe over en halv rett...


#7

Elise sa for siden:

Takk. Med 7 ingredienser jeg ikke eier, er det langt forbi enklest mulig. :knegg: Men skal se på det med mannen, kan hende han synes det ser overkommelig ut.


#8

Syrinx sa for siden:

Man kan se på det på den måten hvis man vil det, ja.

I min verden er kjøttboller noe som serveres med saus, uten saus, på pizza, på pinne, i supper og i pastaretter og så videre. Derfor jeg foreslo å droppe sausen, sånn hvis det var litt manko på tid osv.

Men jeg skjønner jo at du vil ha akkurat kjøttboller i tomatsaus og har selvsagt ingen problemer med det.


#9

IOA sa for siden:

Disse kjøttbollene er veldig gode og enkle: matpaabordet.no/2015/09/09/verdens-beste-kjottboller/

Jeg lager dem med sønnen min, som er en racer på rulling.

Den beste tomatsausen er langkokt (etter min mening). Noen gulrøtter, noen stilker selleri og en løk deles i biter og freses. Hiv over et par bokser hakket tomat, og litt krydder. En spiseskje sukker er også viktig. La den putre på ovnen i et par timer uten lokk, og stavmiks sausen. Smak til med krydder.


#10

Ru sa for siden:

Den enkleste metoden, som dog gir sursøtchillisauskjøttboller:

Kjøp kjøttboller og sweet chilli saus.
Hell saus over kjøttboller, varm i ovnen.
Server med aioli.

Ferdig!


#11

Elise sa for siden:

Det hørtes ut som noe jeg kunne få til, ja. :knegg: Lurer på om jeg må prøvesmake det før vi får gjester.


#12

Pesten sa for siden:

Vi kjøper ferdige kjøttboller og heller salsasaus over. Varmer raskt i ovnen. Enkelt og greit.


#13

mkj sa for siden:

Det hender seg jeg gjør også. Slår ikke hjemmelaget, men veldig enkelt da


#14

Hondacrv sa for siden:

Det enklaste er dei gode dei har på meny som ein berre steiker. Smakte dei på mandag, veldig gode.


#15

Fintdethei! sa for siden:

Coop har også noen spanske kjøttboller som er helt ok.


#16

Pesten sa for siden:

Hot salsasaus m/mango :tommelopp: smaker veldig godt.


#17

Mjau sa for siden:

Rema har i serien til under hundrelappen. De er helt greie de.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.