Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Det å være venstrehendt ...

#1

Jessica sa for siden:

www.lefthandshop.no/product_info.php?cPath=13&products_id=165

Her er en link til en butikk for venstrehendte.

Det er flere ting som vi venstrehendte har problemer med. Lommebøker f.eks. Det er mange lommebøker som vi venstrehendte ikke kan ha. Når vi skal bruke lommeboka er seddelrommet oppned for oss. Sakser har alltid vært en utfordring. Gitar kan også være vanskelig. Da jeg skulle lære meg å hekle måtte læreren sitte ved siden av og vise meg, mens jeg heklet motsatt av læreren. Jeg lærte å hekle. Potetskreller var tidligere et stort problem. Jeg skar opp fingrene hver gang.... nå er det heldigvis skrellere som både venstre- og høyrehendte kan bruke. Kniver er også en utfordring, men jeg har blitt vant til det.....


#2

Sitron sa for siden:

En lommebok er da opp eller ned alt ettersom hvilken vei man holder den.


#3

Jessica sa for siden:

Om du har ei lommebok som denne her så blir den feil for meg. Når jeg skal ta småpengene så snues hele lommeboka oppned....


#4

Sitron sa for siden:

Men da kjøper du jo ikke en sånn en. Jeg vet at ting ikke er tilrettelagt for venstrehendte, men man trenger jo ikke gjøre ting vanskeligere enn de er.


#5

Jessica sa for siden:

Nei, jeg kjøper ikke en sånn. Jeg kjøper en annen type. Jeg var nettopp og skulle kjøpe meg ei lommebok og der hadde de ikke slike som jeg kan bruke.

Uansett så er det bare noen tanker rundt det å være venstrehendt jeg prøver på........ hvis du ser på linken jeg la ut så ser du hva som kan være greit å ha for en venstrehendt..... :)


#6

Michelle sa for siden:

Næmen er du også venstrehendt:)


#7

Jessica sa for siden:

Ja, det er jeg. Og jeg har lest at venstrehendte er mer intelligente enn høyrehendte :høyhest: MEN det finns unntak :knegg:


#8

Bluen sa for siden:

He-he, jeg er også venstrehendt, men har aldri tenkt over lommebokproblemet. :hehehe: Det eneste som har skapt litt trøbbel for meg, så vidt jeg kan huske, er enkelte forskjærskniver og kakespader. I tillegg tror jeg det er på grunn av venstrehendtheten at jeg ikke kan kjøre scooter. Jeg har en slem tendens til å vri gassen feil vei når jeg skal bremse. :o På min aller første tur (i Syden, selvsagt), fløy jeg elegant over styret.


#9

Adrienne sa for siden:

Jeg er også venstrehendt, og har heller aldri tenkt over lommebokproblematikken. Kanskje fordi jeg instinktivt velger en lommebok som passer for meg de få gangene jeg er på lommebokjakt. Men det er jo andre småhinder som dukker opp av og til, sakser har jeg vendt meg til å bruke, det samme med potetskrellere. Sistnevnte har det vært mye styr med inntil jeg fant en sak på IKEA som man kan bruke uansett hvilken hånd man foretrekker.

Jeg strikker og hekler speilvendt, og det er jo litt morsomt når jeg skal lese mønster, man må jo tenke, må vite.


#10

malena sa for siden:

:rørt:

Nå gikk det et lys opp for meg!

Jeg som alltid har syntes det var litt rart at jeg aldri klarer å holde lommeboka rett vei. :fnise:

Alt unntatt det med gitarspilling (var aldri noe problem å holde den "rett" vei) kan jeg for øvrig helhjertet signere.


#11

Morella sa for siden:

:knegg: Var ikke klar over at verden var så vanskelig for dere venstrehendte.


#12

Morella sa for siden:

Men hvorfor ligger denne under "Kulepenner for venstrehendte?" :undrer:
Kun for forvirring av venstrehendte? For å teste om dere er de smarteste?? :humre:


#13

konemor sa for siden:

Jeg er også venstrehendt. Har av og til problemer med potetskrellere, ikke her hjemme(har selvfølgelig en veldig god en for meg), men om jeg skal skrelle poteter andre plasser.
Sakser var et problem på barneskolen husker jeg, men ikke nå lenger.
Lommebok problematikken har jeg aldri opplevd.


#14

Millen sa for siden:

Jeg re også venstrehendt. Har lært meg til gjennom årene å bruke høyre hånd til div ting bla. på saks :)
Lommebok problematikken har aldri jeg hatt. Og det er kun fåtall potetskrellere jeg fixer å bruke. :fnis:


#15

pippimamma sa for siden:

Flott at du gjør det kjent. Det er masse i den butikken som kan gjøre hverdagen lettere for venstrehendte. :riktig:

Datteren skriver med venstrehånd, men bruker høyrehånd til mye, bl.a saks. Hun strikker begge veier, så trenger strengt tatt ikke å snu arbeidet når hun strikker frem og tilbake. Jeg lærte henne venstrehånds strikking først. Hun fant ut at begge veier gikk like greit.


#16

Señora sa for siden:

Jeg er tvehendt, dvs. at jeg skriver og spiser med skje med venstre, mens alt annet gjør jeg med høyre :knegg:. I tillegg har jeg alltid gaffelen i venstre hånd uansett om jeg har kniv eller ikke.

Jeg hadde store problemer med å lære meg å hekle, mest fordi jeg ikke klarte å bestemme meg for hvilken hånd jeg skulle bruke.


#17

Lykken sa for siden:

Det er faktisk en smule problematisk eller klønete. Jeg er vel tvehendt, men tror jeg ble det av å MÅTTE lære meg å skrive med høyre og en del andre ting da jeg var liten. Min far og bestefar hadde en gammeldags politikk på at venstrehendte måtte lære seg å bli høyrehendte…
Det medfører at jeg fortsatt kan sitte å bytte kniv og gaffel fra hånd til hånd, usikker på hva som føles riktig. Jeg kan ikke skrive med venstre, og det er helt naturlig å bruke høyre på datamusa og andre ting. Men jeg MÅ sparke, hive, sakse og skrelle med venstre. Jeg er en fantastisk syn når jeg skreller poteter med kniv, det ender alltid opp med at noen tilbyr seg å gjøre det for meg…:o


#18

Bluen sa for siden:

Når det gjelder strikking og hekling, er jeg først og fremst trehendt, så der har jeg ingen problemer. :fnise:


#19

Señora sa for siden:

:nemlig: me too, jeg gav opp til slutt.


#20

Benzo sa for siden:

Har dere venstrehendte problemer med å skjære "pene" brødskiver? Ingen av de jeg kjenner klarer nemlig dette, inkl. meg selv. :knegg:


#21

Lykken sa for siden:

Hehe, er der det kommer fra...Jada, helt elendig til å skjære brødskiver, skrelle poteter og enkelte andre ting.


#22

kisha sa for siden:

Både jeg og mannen er venstrehendt, så brødskivene blir fine her i huset. Vi snur brøret samme vei når vi skjærer.


#23

malena sa for siden:

Hvis jeg bruker brødkniv med riller på ene siden av eggen så er det ikke lett å få skivene rette og fine.

Med vanlig kniv, derimot - lett som en plett.


#24

Bequita sa for siden:

Kanskje de ble lurt av en høyrehendt til å ta dem inn og så må de prøve å selge dem ut? :mhmm:

Kulepenner for venstrehendte er faktisk kjempelurt! Det har sammenheng med at vi venstrehendte er nødt til å dytte pennen bortover arket foran hånden. Det er nemlig slik at blekket i vanlige penner ofte ikke tørker fort nok til å forhindre at det blir gnidd utover på den måten.

Det er også derfor det er vanskelig for venstrehendte å skrive pent med sånn bred kaligrafiblekkpenn. Mye vanskeligere å dytte pennen jevnt enn å dra den jevnt. :nemlig:

...og, ja. Jeg er også venstrehendt. Og snur brødet men lager klumpete brødskiver allikevel. Og har fæl håndskrift. Men så er jeg jo himla smart, da! :knegg:


#25

Bluen sa for siden:

Brødskjæring er intet problem så lenge man har en ordentlig kniv! Med vår Victorinox lager jeg pene skiver. :stolt: Brødet må selvsagt snus etter at mannen har vært på det.


#26

Benzo sa for siden:

Har brødkniv til 1000 kr, men det hjelper ikke en dritt.


#27

malena sa for siden:

Er det brødkniv, altså sånn med riller?


#28

Benzo sa for siden:

Jepp.


#29

malena sa for siden:

Der har vi det. Prøv å bruke vanlig kniv, men den må være skarp!


#30

Susse sa for siden:

Enda en venstrehendt her :rekkeropphånda: men jeg har aldri hatt problemer med hverken sakser, potetskrellere eller annet faktisk !


#31

Éowyn sa for siden:

Ja! Den ene siden blir alltid kjempetynn og den andre veldig tjukk. Sånn går det når jeg har brødet den ene veien og mannen min den andre.

Å skjære brød er en av de tingene jeg ikke klarer å bruke høyre hånden til. Ellers klarer jeg fint å stryke, klippe, kaste ball og svinge sverdet med høyre hånden.


#32

Benzo sa for siden:

Skuler bort på parteringskniven


#33

Tallulah sa for siden:

Jeg er venstrehendt og har verken problemer med lommebøker, potetskrellere, forskjærskniver eller kulepenner. Det er jo bare å lære seg rett teknikk.

Jeg skreller poteter fra meg, jeg skjærer litt skrå brødskiver og jeg legger arket skrått og holder hånden under det jeg har skrevet. Ikkeno problem. Eneste jeg ikke kan er å brodere franske knuter, men det har jeg aldri hatt spesielt mye bruk for.


#34

ingbing sa for siden:

Skjærer pene brødskiver jeg, og jeg er kjeivhendt som det heter så fint på bæærgensk:knegg:

Har egentlig ikke hatt så mange problemer med å være venstrehendt, eneste må være da jeg skulle begynne å spille fiolin. De lurte lenge på om de skulle få byttet om alle strengene og hakebrettet, men det ble til slutt bestemt at jeg skulle lære meg den "vanlige" måten, noe jeg har vært veldig glad for i ettertid:)


#35

Bluen sa for siden:

Jeg spilte også fele med riktig hånd, tror jeg - og gitar også. I grunnen har jeg sett på det som en fordel, da grepene er enklere å fikse med motorikken på venstre hånd.

Keivhendt sier egentlig jeg også (østlending), men offisielt heter det vel ikke det lenger.


#36

kisha sa for siden:

Etter å lest denne tråden har jeg merket meg at jeg snur lommeboka rundt, hver gang jeg skal åpne den. Merkelig...


#37

Tallulah sa for siden:

Kjeivhendt er ikke et dialektord, det er det venstrehendt het før i tiden.


#38

MokkMokk sa for siden:

Jeg er også venstrehendt, eller kanskje tvehendt er mer riktig, siden jeg holder kniv og gaffel som en høyrehendt. Skjea holdes derimot med venstre hånd. Musa bruker jeg som en høyrehendt (oi, det hørtes litt rart ut :fnis: ), og da jeg spilte håndball kastet jeg også med høyre. Men noen venstrehendt-irritasjoner har jeg da hatt oppigjennom, som løkkeskriftskriving med fyllepenn i skolesammenheng. :sur: Dessuten er ordinære litermål upraktiske, for når de holdes i venstre hånd blir målestrekene vendt vekk fra meg. Brødet blir alltid skakkjørt når jeg skjærer, og det er vanskelig å skrive pene gratulasjonskort o.l. siden disse kortene ikke trekker til seg blekket så raskt og jeg dermed har lett for å smøre blekket utover. Å skrive uten å ha hånda nedi som støtte er ikke lett. :niks:

Jeg må innrømme at jeg føler lettelse over å se at storesøster konsekvent velger høyre når hun tegner og skriver, måtte det vedvare.


#39

ingbing sa for siden:

Det stemmer nok det ja, er vel kanskje bare at det enda brukes en del i Bergen. Da jeg flyttet til østlandet var det ingen som forstod hva jeg mente.


#40

Tallulah sa for siden:

Merkelig, det brukes/har blitt brukt like mye på Østlandet. Kanskje du er ekstremt mye yngre enn meg?

Ellers kaster jeg meg på rådet om ordentlig skarpe brødkniver. Hjelper ikke om de er dyre, hvis man ikke holder dem skarpe.


#41

Dixie Diner sa for siden:

Venstrehendt (eller kjeivhendt som vi sier, selv om det egentlig er et fælt ord) her. Men jeg trenger ikke spesial-effekter, jeg har aldri brukt noe sånt. Jeg holder datamusa med høyre hånd da, det er visst bare en vanesak.


#42

ingbing sa for siden:

Har ikke bodd mer enn fire år på østlandet. Vet ikke om bruken har vært den samme jeg, har bare fått mange tilbakemld på at folk ikke har skjønt hva jeg har ment. Spiller ikke så stor rolle for meg egentlig, jeg kan jo bare si venstrehendt:)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.