Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vanne ut pinnekjøtt

#1

Carrera sa for siden:

Ok, etter alle år med pinnekjøtt på menyen julaften, så har jeg nå for første gang kjøpt kjøtt som må vannes. I følge pakken skal det vannes i 12 timer.

Greit nok.

Men, om jeg nå legger det i vann, og det er ferdig vannet utpå dagen i morgen... Hva gjør jeg med kjøttet mellom da og frem til det skal dampes? Ligge tørt i kjelen, eller hva?


#2

-ea- sa for siden:

Du legger det i vann tolv timer før du starter kokingen. Slik at du går rett fra vanning til koking.


#3

007 sa for siden:

Det -ea- sa. Vi legger det i vann lillejulaften kveld, og siler av det julaften og så rett på kok/damping.


#4

Carrera sa for siden:

Søren, det var jo det jeg ikke ville høre :P

Jeg må forkoke litt i morgen kveld, da selve julfaten er noe hektisk her. Men ok, jeg rekker det i morgen, sånn sett, for jeg trenger ikke koke mer enn en times tid i morgen kveld.

Går vel bra dette å:D


#5

Nextlife sa for siden:

Når du har vannet det i 12 timer kan du legge det i en pose son du lukker sikkelig godt igjen.


#6

Acino sa for siden:

Og så kan du sa dampe i trykkkokeren. Har vi gjort i alle år. Ca 40-45 minutter fra trykket er oppe.


#7

Syrinx sa for siden:

Pinnekjøttet kan ligge en god stund, flere timer, etter at vannet er tatt av. Helt uproblematisk.


#8

Nelly Nickers sa for siden:

Jeg vanner alltid ut i et døgn. Jeg synes det er perfekt saltet da. Legg det i vann nå og la det være der til du skal begynne å koke i morgen.


#9

Hyacinth sa for siden:

Stemmer.

Og så er det lurt å forholde seg til produsentens råd, for pinnekjøtt er ikke pinnekjøtt.


#10

Charlie sa for siden:

Holdt på å gå på en smell på vårt pinnekjøtt i år. Sjekket heldigvis «bruksanvisningen», for det skal bare ligge 4-6 timer.


#11

millact sa for siden:

Jeg byttet akkurat vann på vårt.


#12

Carrera sa for siden:

Byttet vann tre ganger i dag, i henhold til det som står på pakken. Nå skal det snart få en time på kok for vi tar natta her.


#13

millact sa for siden:

Pinnekjøttet ble nydelig! Har mye igjen, nok til flere middager i løpet av vinteren.


#14

Carrera sa for siden:

Her ble kjøttet vannet i ca 12 timer, etter anbefaling på pakken. Så ble det forkokt ca en time sent på kvelden lillejulaften, og så kokt ferdig på julaften!

Familien påstår at dette var en av de beste rundene med pinnekjøtt jeg har laget. Mye mer saftig og perfekt saltet. Så godt mulig frossent, gryteklart kjøtt er historie her i gården!


#15

Geitrams sa for siden:

Jeg vanner ikke ut pinnekjøttet. Koker det i rikelig mengde vann i 3-4 timer, og skjerper det i ovnen i 7-8 minutter etterpå. Det blir alltid perfekt.


#16

liefje sa for siden:

Jeg vanner ut over natten, heller av vannet om morgenen en gang og lar det stå uten vann i et kaldt rom frem til det skal dampes. Null problem.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.