Ok, etter alle år med pinnekjøtt på menyen julaften, så har jeg nå for første gang kjøpt kjøtt som må vannes. I følge pakken skal det vannes i 12 timer.
Greit nok.
Men, om jeg nå legger det i vann, og det er ferdig vannet utpå dagen i morgen... Hva gjør jeg med kjøttet mellom da og frem til det skal dampes? Ligge tørt i kjelen, eller hva?
Jeg må forkoke litt i morgen kveld, da selve julfaten er noe hektisk her. Men ok, jeg rekker det i morgen, sånn sett, for jeg trenger ikke koke mer enn en times tid i morgen kveld.
Her ble kjøttet vannet i ca 12 timer, etter anbefaling på pakken. Så ble det forkokt ca en time sent på kvelden lillejulaften, og så kokt ferdig på julaften!
Familien påstår at dette var en av de beste rundene med pinnekjøtt jeg har laget. Mye mer saftig og perfekt saltet. Så godt mulig frossent, gryteklart kjøtt er historie her i gården!