Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Langtidssteking ribbe med kotelettkam

#1

Pebbles sa for siden:

Planen er å langtidssteke ribba i dag - vi skal ut på sykebesøk midt på dagen, og å la ribba stå på lav temperatur mens vi er borte virket som en god idé.

Jeg tenkte å følge denne oppskriften: www.aperitif.no/artikler/du-bor-absolutt-prove-langtidssteking-av-juleribba/168434

Nå står ribba til damping på 75 grader i ovnen, mens jeg leser mer om langtidssteking og at det egnet seg best til tynnribbe. Jeg har midtribbe med kotelettkam. Oppskriften er til en ribbe på 3kilo, jeg har to ribber på til sammen 6 kilo i ovnen.

Nå håper jeg noen ribbe- og langtidsstekkngskyndige kan ile til med litt hjelp og synsing - hvordan tilpasser jeg oppskriften til min ribbe? Skru opp temperaturen litt? Det står 7 timer i oppskriften - jeg har bare en ekstra time jeg kan utvide steketiden med.

Hjelp!

Og god jul!


#2

allium sa for siden:

Jeg stekte familieribbe i går på 120 grader. Beste jeg har laget noen gang. Det tok vel ca fem timer, og jeg brukte steketermometer i koteletten.


#3

Pebbles sa for siden:

Da skrur jeg altså opp litt? Takk for innspill! Hva skal kjernetemperaturen være når den er ferdig?


#4

allium sa for siden:

80 sa oppskriften min.


#5

Pebbles sa for siden:

Takk for hjelp, Allum. Nå har jeg skrudd opp til 90 og reist ut - får se om den skal skrus enda mer opp når vi kommer hjem.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.