Pebbles sa for siden:
Planen er å langtidssteke ribba i dag - vi skal ut på sykebesøk midt på dagen, og å la ribba stå på lav temperatur mens vi er borte virket som en god idé.
Jeg tenkte å følge denne oppskriften: www.aperitif.no/artikler/du-bor-absolutt-prove-langtidssteking-av-juleribba/168434
Nå står ribba til damping på 75 grader i ovnen, mens jeg leser mer om langtidssteking og at det egnet seg best til tynnribbe. Jeg har midtribbe med kotelettkam. Oppskriften er til en ribbe på 3kilo, jeg har to ribber på til sammen 6 kilo i ovnen.
Nå håper jeg noen ribbe- og langtidsstekkngskyndige kan ile til med litt hjelp og synsing - hvordan tilpasser jeg oppskriften til min ribbe? Skru opp temperaturen litt? Det står 7 timer i oppskriften - jeg har bare en ekstra time jeg kan utvide steketiden med.
Hjelp!
Og god jul!