Vi har vært håpløse på middagsfronten de siste månedene. Det går stort sett i tre-fire standardretter, og hele familien er lei. Vi er tom for ideer, og det å finne på og handle inn middag har blitt et stort ork for begge oss voksne. Vi var flinke til å planlegge uke for uke før, men det har sklidd helt ut.
Hovedproblemet er nok mangel på tid. Vi jobber mye begge to, og barna skal på treninger/fritidsaktiviteter flere ganger i uka. Tid på å lage mat blir dessverre nedprioritert, og i alle fall når vi ikke har vært flinke til å planlegge på forhånd.
Tidligere har vi prøvd både Adams Matkasse og Godt levert, men klarte ikke helt å følge det opp. Noen ting tok for mye tid å lage, noen ingredienser var ikke populære hos de to minste, og vi endte til slutt opp med at flere retter ikke ble brukt.
Hva er deres erfaringer med disse to, eller andre leverandører? Hvilke kasser passer best, og hva er prisnivåene nå? Er det verdt det, eller bør vi droppe kasser på døra helt?
Vi har brukt matkasse i perioder av samme årsak som dere. Null inspirasjon til å finne på og handle middager, men med et ønske om å spise mer variert. Vi har stort sett brukt Adams ekspresskassen, og så valgt en av de andre for avveksling innimellom.
Ekspresskassen er både rask å lage og gir lite oppvask, samtidig som det er ordentlige middager. Originalkasser tar alt for lang tid, og barnekasser er ofte kjedelige.
Vi bruker Kolonihagen. Bestemmer hvilken kasse uke for uke, når menyene foreligger.
Jeg elsker det. Maten er stort sett god, det er rikelig med grønnsaker, og jeg behøver ikke å finne på middager. Det er ingen følelser rundt maten hvis den ikke er akkurat det vi vil ha - det er ingens feil, det var den middagen vi måtte lage fordi den sto på menyen den dagen, og stort sett spiser alle. I tillegg kan jeg bestille basis-kolonialvarer, så jeg går mye sjeldnere i butikken nå.
Vel verdt det for oss, men det hadde vært dyrt uten sønnens ansattrabatt.
Kom på: Vi har hatt kasse med 5 middager annenhver uke. Da rekker vi å få spist opp maten, og har plass til noen dager med egne valg/ostesmørbrød/ingen hjemme til middag/pizza og taco i helgene. Hver uke blir for ofte.
Vi har vært gjennom alle, men erfaringen er litt gammel. Sist runde med godt levert var i fjor høst. Det fristet ikke til gjentakelse. Det var en ekspressvariant, og besto i stor grad av ferdigmat som skulle varmes opp. Mye var ganske smakløst.
Adam er vel den jeg har vært mest fornøyd med, sånn jevnt over. Kolonihagen er den jeg har villet like mest, men måtte innse at den ikke passet vår families ganer. Det er lenge siden da, så mulig det har endret seg.
Grunnen til at vi sluttet var at det alltid var en rett ingen av oss likte noe særlig, og spesielt hos Adam så kjøpte de tydeligvis inn så store partier av ting at maten ble litt ensformig i perioder. De hadde sin røkt kolje-periode, sin spisskummen-periode etc. :knegg:
Vi har også prøvd å sette sammen egen meny hos Kolonial, og det er vet det som funker best. Nå bor vi sånn at vi har en butikk i borettslaget, og kjøleskapet er ikke stort nok for en hel ukes matvarer av alt, så da er det egentlig like greit å handle alt der. Men jeg bruker ofte oppskriftene fra Kolonial.
Det jeg ser skjer, og det er også grunnen til at matkasse ikke funker, er at det skjer ett eller annen uforutsett slik at en av rettene blir utsatt, og det som var beregnet som en onsdagsrett frister ikke like mye på en lørdag. Planlegging av måltider er rett og slett ikke så lett.
Vi har hatt matkasser i mange, mange år, og får det levert annenhver uke. Hvis tiden er knapp, så gå for ekspresskasse. Det går fort å lage, men maten er bedre (og enklere å smaksjustere) hvis man velger noe litt mer tidkrevende.
For tiden har vi Adams matkasse, og er brukbart fornøyd med den. Knerten synes det er hvit fisk altfor ofte (og han har rett i at det oftest er hvit fisk).
Vi har hatt Adams Express, og var veldig fornøyd. Man går lei etter en stund der også, men da er det veldig enkelt å pause eller avslutte abonnementet.
Det er ingen av matkassene som passer for oss pga allergi og antall personer. Vi bruker derfor Kolonial iblant og har testet ut oppskriftene derfra. Det er jo lettvint, men vi bruker det ikke veldig ofte. Blir fremdeles mye greier å sette seg ned og bestille for en hel uke.
Har brukt både GL og Adams, og for oss må vi innom og sjekke kassa og evt bytte av og til. GL brukte mye couscous en periode. :knegg:
Nå er det vel samme eier for GL og Adams nå, mulig det gjør at det blir bedre produkter (?). Hos oss er det som det nevnes over at "nå er det den middagen vi lager, for den var i kassa". Sånn er det, liksom.
Hos oss har det hendt at noen varer går i fryseren eller brukes til noe annet enn den oppsatte menyen og det synes vi er helt ok. Noen ganger har vi lagd middagen dagen før og bare varmet i mikron fordi vi har mye aktiviteter. Alt i alt synes jeg det bidrar til mer middagslaging og mer variasjon, men akkurat nå er vi på pause.
Jeg har hatt Adams fri-for-kasse. Greit nok, men det var ikke alt som var like spennende, og det var ikke alltid barna var like begeistret. Det ble som regel for lite kjøtt/fisk, og for mye grønnsaker for oss.
Jeg vil heller lage en liste med retter vi liker, og plukke fra den når jeg lager ukemeny.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.