Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nyttårsmeny

#1

millact sa for siden:

Vi blir 16 stk. Lager pinnekjøtt, men tror jeg må ha noe annet til noen av barna. To av dem har cøliaki og to tåler ikke melk. Hva lager jeg?

Dessert og nattmat tar noen andre med.


#2

Albertine sa for siden:

Helstekt kylling er en vinner hos ungene her. Lite gluten og melk. Tilbehør som eple, ananas og druer bruker å slå an.


#3

Matilda sa for siden:

Vi pleier å servere Vossakorv sammen med pinnekjøtt, to av mine unger spiser det i stedet. Den siste ungen liker medisterkaker, eller i verste fall grillpølser. Sosisser kan også gå.

Vi har så kresne unger at vi ofte serverer alternativer til middag, men forsøker å holde oss til samme tilbehør, ellers blir det så mye jobb. I dag skal vi ha torsk - da får ungene fiskepinner, og velger det de vil ha av vårt tilbehør.


#4

millact sa for siden:

Må nevne at det bør være lettvint da jeg er eneste voksne som skal lage middagen.. Tenker jeg får sjekke om de andre barna spiser pinnekjøtt.

Ellers tenkte jeg evt en god gryterett eller pizza.


#5

Tjorven sa for siden:

Skal du være alene med 15 unger på nyttårsaften? Da ville jeg gått for en god gryterett. Hvis du virkelig ønsker pinnekjøtt, så vil Vossakorv som tilbehør gjøre det mer barnevennlig.


#6

løve70 sa for siden:

Sjekk om barna liker pinnekjøtt, er ganske mange barn som liker det synes jeg. Spe eventuelt på med pølser (som barna liker) og eller karbonader.


#7

GinaK sa for siden:

15 barn? :eek:
Ville laget taco eller kyllingnuggets med en eller annen dipp og søtpotetfries.
Is med diverse strø og saus.


#8

kamp sa for siden:

Kalkunlår steik,


#9

millact sa for siden:

Neida, seks andre voksne gjester og ni barn.


#10

veobra sa for siden:

Jeg har lagt vanlige julepølser på pinnekjøttet. Da blir det et alternativ til vossakorven for de som synes den er for kraftig eller fremmed. Det er sikker mulig å finne noe som er melk- og glutenfritt.


#11

apan sa for siden:

Jeg ville sjekket status på barna og pinnekjøtt. Om de fleste liker det, ville jeg nok bare supplert med noen julepølser eller medister.


#12

løve70 sa for siden:

(husk at ikke alle liker julepølser/medisterpåølser...) :sær:


#13

apan sa for siden:

Jeg er litt der at om man lager mat til 16 personer, får folk evt spise tilbehøret om det er flere andre ting de ikke liker. Barn også.


#14

løve70 sa for siden:

Nja. Jeg tenker at man prøver å finne noe alle liker. Om man har pinnekjøtt kan man supplere med vanlige pølser og karbonader eksempelvis. Ikke mer arbeid, men kanskje litt mer barnevennlig?


#15

apan sa for siden:

Da kan man vel garantere at de fleste vil ga pølser så da må man dimensjonere for det. Jeg er litt der at barn har godt av ikke hele tiden få den typiske barnemenyen, men om jeg konkret visste at den som ikke likte pinnekjøtt heller ikke likte julepølser, ville jeg selvsagt sett på andre muligheter.


#16

millact sa for siden:

Litt enig med deg. Vi var invitert med denne gjengen for to år siden for første gang. Min sønn som da var syv var ganske kresen og spiste i alle fall noe tilbehør. Ingen krise.


#17

Bayone sa for siden:

Gilde sine kjøttpølser uten skinn er både gluten- og melkefri. Jeg tror jeg hadde gått for det som tilbehør til pinnekjøttet for å gjøre det enklest mulig.


#18

millact sa for siden:

Ja, jeg gjør det. Så supplerer jeg med litt grønnsaker tenker jeg.


#19

Nextlife sa for siden:

Som det ser ut pr. nå blir vi 10 stk. 8 voksne og 2 barn.

Til middag blir det kalkun med ovnsbakt gulrot, rosenkål stekt med bacon og løk, en slags waldorfaktig salat, mandelpoteter og saus.

Til dessert lager jeg et platå med miniporsjoner av ulike saker; pannacotta med appelsingelè, små kaker av mandelbunn med multemoussè med gul mirrorglaze, minipaier med vanlijekrem og bær, marengsjuletrær og cakepops.


#20

Nextlife sa for siden:

Som det ser ut pr. nå blir vi 10 stk. 8 voksne og 2 barn.

Til middag blir det kalkun med ovnsbakt gulrot, rosenkål stekt med bacon og løk, en slags waldorfaktig salat, mandelpoteter og saus.

Til dessert lager jeg et platå med miniporsjoner av ulike saker; pannacotta med appelsingelè, små kaker av mandelbunn med multemoussè med gul mirrorglaze, minipaier med vanlijekrem og bær, marengsjuletrær og cakepops.


#21

Palmen sa for siden:

Hva gjør du med gulrota, Nextlife? Vi har samme hovedrett, og blir 6 voksne og 5 barn i morgen. Dessert og forrett ordner gjestene :D


#22

Nextlife sa for siden:

Kutter i litt tykke staver, legger i dobbel aluminiumsfolie, har på litt olje, salt pepper, skviser en lime over (og legger limen i lag med) og litt fersk koriander. Pakker alufolien godt rundt og baker til det er ferdig (alt etter hva annet som er i ovnen og hvilken temp det trenger, men ca 30 min på 200 grader). jeg liker at de er krønsj, ikke myke og slappe.


#23

Niobe sa for siden:

Vi skal servere kalkunfilet i morgen. Det er veldig enkelt å tilberede, og barnevennlig. Bruschetta til forrett.


#24

Chablis sa for siden:

Jeg hadde hatt medisterkaker og vanlige kjøttpølser til , det spiser de fleste barn.
For mer det viktig at alle får noe de liker.


#25

Chablis sa for siden:

Enig med deg, jeg hadde synes det var skikkelig stusslig om det satt noen på nyttårsaften hos oss og ikke likte noe.
Det koster meg svært lite å servere pølser og medisterkaker i tillegg.


#26

millact sa for siden:

Foreldrene ba meg legge oppi pølser, så jeg har kjøpt kjøttpølser. Det er nok bare to som ikke spiser pinnekjøtt tror jeg.


#27

GinaK sa for siden:

Vi blir 9, kanskje 10. Skal ha kalkunfilet igjen. Hadde hele familien for etpar dager siden og hadde det samme men alle synes det var så godt og det er enkelt å lage til mange så da kjøpte vi en stor filet til. Stedatter skal lage dessert, Dronning Mauds pudding.


#28

polarjenta sa for siden:

Jeg er enig, jeg tenker at verken nyttårsaften eller andre høytidsdager er de rette dagene for å jobbe med kresenhet.


#29

Charlie sa for siden:

Det er jeg enig i. Nå «liker» alle barn jeg kjenner pinnekjøtt, det de evt strever med er å få av kjøttet. Løses enkelt med pinnekjøtt av bog, som mange voksne også foretrekker (evt ha begge deler). Mer hele kjøttstykker. Vossakorv er fast tilbehør hos oss. Nå vil jeg vel si at med en god rotmos trenger man ikke nødvendigvis kjøtt, heller. :ja:


#30

millact sa for siden:

Laget 5 kg og masse pølser. Litt rester igjen, men mindre enn jeg trodde. Alle spiste noe og vi hadde fire ulike desserter.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.