Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Holdbarhet på kokte egg

#1

polarjenta sa for siden:

Ca hvor lang holdbarhet er det på kokte egg som ligger med skallet på i kjøleskapet?


#2

Floksa sa for siden:

4-5 mnd.


#3

polarjenta sa for siden:

Så lenge? Det hadde jeg ikke trodd.


#4

Blondie sa for siden:

Ikke kokte, Floksa? Finner ingen god kilde på det nå, men erfaringsmessig holder kokte egg i kjøleskap et par uker.


#5

Floksa sa for siden:

Svaret mitt er gitt ut fra at man i eldre tider kokte egg og brukte som matkilde på lange turer (type Amerikabåten).
Egg er bortimot perfekt emballert og kokt i tillegg så holder de utrolig lenge.
Egen erfaring er at de holder i mnd vis.


#6

Wix sa for siden:

Jeg ville sagt 4-5 dager jeg. Jeg liker ikke grønn kant på dem.


#7

polarjenta sa for siden:

Jeg tror ikke jeg skal utforske det, men greit å vite at de holder lengre enn et par dager.


#8

Lyppa sa for siden:

Matrådgiver Magnus Tvedt-Øresland i Opplysningskontoret for egg og kjøtt sier at hvis kokte egg oppbevares i saltlake holder de seg i opptil to uker.
Saltlake liksom. Vi kaster dem etter et par dager hvis de ikke blir spist. Vi oppbevarer dem i kjøleskapsdøra med skallet på.


#9

Input sa for siden:

Dere vet at ingenting tilsettes egget ved koking? Det eneste som endres er proteinstrukturen, og den har ingenting med holdbarhet å gjøre. Kokte egg med helt skall har like lang holdbarhetstid som rå egg. Med mindre man stikker hull på skallet før koking, er det absolutt ingen grunn til å kaste dem etter noen dager.


#10

polarjenta sa for siden:

Jeg kan melde at de eggene jeg kokte på julaften smakte fortreffelig. Ikke at jeg ikke trodde det, altså.


#11

arrow sa for siden:

Kokte egg uten skall holder seg i hvert fall fem dager i kjøleskapet. Den offisielle anbefalingen er å ha dem i tett boks eller fat med plastfolie over. Det er veldig gode data på oppbevaring av mat og det er sikkert mer detaljer å finne på nettet.


#12

Malama sa for siden:

Men stikker ikke de fleste hull på skallet når de koker dem da? det har jeg jo i alle fall lært mange ganger fra ulike kilder at jeg skal for å forebygge at de sprekker?


#13

polarjenta sa for siden:

Jeg gjør aldri det.


#14

millact sa for siden:

Jeg gjør det.


#15

veobra sa for siden:

Jeg har sluttet å stikke hull. De sprekker ikke mer enn de gjorde da jeg stakk hull. Jeg har lært å ha lite vann i kjelen. Vannet skal ikke dekke eggene, maks halvveis opp. Setter så på varmen og koker passe lenge. De sprekker ikke så lett som når kalde egg legges i kokende vann.


#16

Niobe sa for siden:

De holder hvertfall en uke. Jeg stikker aldri hull på eggene når jeg koker dem, legger dem i vannet før det koker, og de sprekker aldri.


#17

Fintdethei! sa for siden:

Jeg stikker heller aldri hull på egg før koking. Kaldt vann og koker opp forsiktig, sprekker omtrent aldri. Ellers var det interessant å lese om holdbarhet på kokte egg med skall, jeg har alltid tenkt at uspiste kokte egg må oppbevares uten skall.. takk for tips!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.