Divine sa for siden:
Spiller det noen rolle hva jeg smører langpanner og kakeformer med? Er noen produkter bedre enn andre?
Jeg har stort sett brukt formfett, men er ikke det ganske usunt fett (selv om det blir brukt lite av det per gang)?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Divine sa for siden:
Spiller det noen rolle hva jeg smører langpanner og kakeformer med? Er noen produkter bedre enn andre?
Jeg har stort sett brukt formfett, men er ikke det ganske usunt fett (selv om det blir brukt lite av det per gang)?
kisha sa for siden:
Det er så lite av det at det neppe noen fare. Jeg bruker margarin.
Angelique sa for siden:
Jeg bruker formfett (spray) og litt mel som jeg rister rundt
Særlig når jeg baker Brownies i lagpanne må eg gjøre dette for å få den til å løsne
allium sa for siden:
Jeg bruker som regel smør, men i former med mye kriker og kroker bruker jeg formfett. Synes det setter en litt rar smak på kakene, så jeg bruker det bare når jeg må.
safran sa for siden:
Jeg mener å ha lest noe om at formfett var noe skikkelig dritt, men jeg kan ikke hoste opp noen dokumentasjon på stående fot. Jeg pleier å ta en liten klump smør på et mellomleggspapir og smøre utover.
Acsa sa for siden:
Jeg smører eller pensler med smør, og er det "vanskelige" former eller kaker strør jeg med grovt mel.
Divine sa for siden:
Hva regnes som vanskelige former og kaker?
Siggi sa for siden:
Jeg bruker litt smør på bakepapir.
Harriet Vane sa for siden:
Jeg bruker smør, mykt smør på tørkepapir. Formfett smaker hoggorm. Litt semulegryn i "vanskelige" former, det trikset lærte jeg av bestemor. Vanskelige former er egentlig vel så gjerne vanskelige kaker, som kransekake og formkake og sånn som er vanskelig å få pent ut av formene og som blir ødelagt av pirking. Man kan også klippe til litt bakepapir å ha i bunnen i tillegg til smøring. Ruglete brødformer kan være vanskelige.
Pamina sa for siden:
Smørefrie brødformer her i huset, det funker så det griner. Bakepapir og smør på runde springformer, semulegryn eller mel på vanskelige "ting".
En liten digresjon; Må slå et lite slag for en fantastisk, gammeldags kjøkkenbutikk på Sagene, de selger de fleste typer former o.l til en langt rimeligere pris enn alle de oppstasa kjøkkenbutikkene. Den ligger i Arendalsgata, på venstre side etter Sagene kirke, etter Bingoen. og ser ikke ut - når du ser på vindusutstillingen - men inne er det koselig service og gammeldags butikk.
Anbefales på det varmeste
gullet sa for siden:
Bruker margarin på tørkepapir eller matpapir, på formkaker ol strør jeg med semulegryn eller fin strø(kavring?)
Formfett har jeg ikke brukt på 10 -15 år.
Har dessuten endel silikonformer, og de skal ikke smøres med formfett, det kan bli for varmt.
allium sa for siden:
Aha! Så det er det den rare smaken er!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.