Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Slanger og marsvin i samme rom - dyrebutikk

#1

Einhyrningur sa for siden:

Et litt teit spørsmål, jeg vet. Hvordan er det når man nå har slanger og andre dyr i samme rom på dyrebutikkene? Vil hamstrene gå rundt med høy puls hele tiden fordi den ikke forstår at det er netting og glass som skiller dem? Jeg vil jo tro at hamstre, kaniner o.l har instinkt som sier at slanger er farlige (spiser ikke slanger slikt da?).


#2

Joika sa for siden:

Jo, jeg tror du har rett. Dette er nok en stressfaktor for dem, men på en annen side så er disse dyrene unge og de blir nok for vant med lukten og at ingenting skjer. Så jeg tror de har det greit og det er snakk om dager og uker før de blir solgt.

Jeg ville heller stilt spørsmål til hvorvidt man skal selge dyr i butikk over hodet. Det er jeg veldig i mot. Disse dyrene blir ofte produsert i "fabrikker" uten at man tar hensyn til arvelige sykdommer etc, noe som på sikt ødelegger artene. Kjøp smådyr fra oppdrettere! (Ok, litt på siden da, men jeg måtte).


#3

Floksa sa for siden:

Det vil være enormt stressende for byttedyr å bo i nærheten av rovdyr. JEg ville nok varslet Mattilsynet dersom det er snakk om en konkret butikk.
Det er utrolig enkelt for butikken å tilrettelegge for dette og det bør de fåtilbakemelding på.


#4

safran sa for siden:

Enig med deg!


#5

Olvina sa for siden:

Dyrebutikken vi er nærmast, sa at han kunne ikkje ta inn slangar og liknande før heile butikken var bygd om. Reptilar skulle ikkje vere i same rom som dei andre dyra. Eg har ikkje sjekka nærmare om dette var eit pålegg eller noko han hadde bestemt sjølv, erfaren med reptil som han er.


#6

amo sa for siden:

Jeg kommer aldri,aldri, aldri til å sette mine ben i en dyrebutikk mer. Herregud jeg hadde dødd om jeg kom inn i en butikk med slanger. Notetoself, aldri mer dyrebutikk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.