Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva kan jeg bruke stangselleri til?

#1

Cuyahoga sa for siden:

Annet enn Waldorff-salat, liksom? :knegg:

Ingen her i huset orker knaske den rå, og jeg er ganske ideløs om hva den kan brukes til ...


#2

Niobe sa for siden:

Det går en del stangselleri når jeg lager tomatsaus. Jeg pleier ofte lage stort kvanta og fryse.


#3

GinaK sa for siden:

I lasagne, salat. Kommer ikke på flere..


#4

Syrin sa for siden:

I alle slags supper nesten. Fiskesuppe, grønsakssuppe, pølsesuppe, betasuppe etc etc.
Og ja, supergod i pastasaus


#5

Syrinx sa for siden:

Det er veldig godt som tilbehør til taco synes jeg. (Mulig jeg er sær.)


#6

Tallulah sa for siden:

Bloody Mary. :nemlig:

Mer barnevennlig: i bolognese. Det er en av hovedgrønnsakene i en skikkelig bolognese.


#7

Maverick sa for siden:

Jeg elsker å bruke den i alle kjøttgryter, grønnsakssupper, pastasauser og slikt. Den tåler varmebehandling bra og gir litt tekstur.


#8

allium sa for siden:

Wok.

Jeg synes også pussig nok at den blir god rå sammen med noe annet som egentlig heller ikke er godt - blåmuggost.


#9

Albertine sa for siden:

Rørepinne i maling. :nemlig:


#10

Cuyahoga sa for siden:

:knegg:

Pastasaus og bolognese høres bra ut, det kan jeg lage. Takk! :blomst:


#11

Fluke sa for siden:

:nemlig:
Der der er ikke menneskemat altså.


#12

Appelsin sa for siden:

Chili con carne!


#13

Maverick sa for siden:

Ja! Kjempegodt.


#14

Strå sa for siden:

Til alt annet enn brunost og syltetøy. Dere som synes det passer best som rørepinne i maling er gærne altså. :D


#15

Dragen sa for siden:

4 stk stekte kyllingileter i biter
1 dl fløte
2 rød, 2 gønn paprika
2 stengr stangselleri i småbiter
1 boks tomater
2 ts ingefærkrydder
Ost til gratinering

30 min i ovnen på 200


#16

Katta sa for siden:

Ingenting.:nemlig:


#17

Gerbera sa for siden:

Beste forslaget hittil! :knegg:



#19

Obelix sa for siden:

Det er vel i grunn ikke stangselleri heller


#20

Fluke sa for siden:

:knegg: Nettopp.


#21

Harriet Vane sa for siden:

Jeg bruker det alltid sammen med finhakket løk og finhakket gulrot i basis-bolognese. Ellers i supper, gryter, lapskaus etc.


#22

Magica sa for siden:

Koke kraft!


#23

Charlie sa for siden:

I en ekte bolognese skal det være gulrot, stangselleri og løk, ja. :ja:


#24

Dixie Diner sa for siden:

Bolognese ja. Og påleggssalater. Vi bruker nesten alltid stangselleri når vi lager juice. Stangselleri, appelsin, agurk, grønnkål eller spinat, sitron/lime, eple og ingefær. Gjerne også ferske rødbeter. Blir kjempegodt og supersunt.


#25

Lyppa sa for siden:

Du kan f.eks woke svinekjøtt i strimler, rødløk, paprika, sukkereter, stangselleri samtidig som du koker pastaskruer. Ha teryakisaus i woken, og bland i pastaskruene når de er ferdig. Eller spis woken med ris til.


#26

Einhyrningur sa for siden:

Det er ikke ofte jeg er for kaste mat, men stangselleri ... kast!


#27

Strå sa for siden:

Helt greit, så lenge du kaster det til meg. Alt anne er straffbart...


#28

Anikka sa for siden:

Stangselleri er godt i tomatisert fiskesuppe.



#30

Pebbles sa for siden:

Stangselleri er veldig godt i supper og gryter.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.