Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mat med St. Kristina-skinke?

#1

Floksa sa for siden:

Jeg har ved en tilfeldighet fått 5 kg (!!) slik skinke. Fikk råd av produsenten om å skjære i biter (den er utbenet) vakumere og fryse. Vi er glade i skinke men det hadde vært moro å prøvd litt spennende mat med denne skatten!


#2

Tallulah sa for siden:

Oj, heldiggris! Den er jo tørket, så jeg syns den er bedre slik den er, ikke varmebehandlet. Jeg bruker slik skinke i salater, på pizza og på brødmat. På samme måte som parmaskinke eller spansk skinke. Det eneste jeg bruker det til i varmebehandlet mat er egentlig som fyll i tortellini. Kanskje det funker som en slags norsk variant av eggs benedict? Om du søker på "parma ham recipes" på Pinterest får du sikkert en god del ideer.


#3

Charlie sa for siden:

Mye god mat man kan lage av spekeskinke. Hold igjen på saltingen, siden skinka er ganske salt i seg selv. Pasta, salat og pizza er jo helt reelle alternativer for god skinke. Det "må" ikke være restemat. Tapas, spekeanretning, lefserull med litt grønt og annet.

Prøv også å tørke skiver av skinke på et bakepapir i stekeovnen - lav varme, til den blir helt sprø og kan knuses mellom fingrene. Digg-digg-digg som strø på salat, supper eller hva du ønsker.


#4

Pamina sa for siden:

Spekeskikne, lune røbeter og lun chevre er en nydelig salatvariasjon. Sammen med vanøtter, pære og honning er også godt.

Melon og spekeskinke er godt, og så er det sikkert nydelig til rømmegrøt.

Wraps med snøfrisk og spekeskinke.

...nå ble jeg sulten...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.