Njæ, jeg spiser mye av det, men det er ikke sånn kjempesunt, tror jeg. Sunt nok, kanskje, men det er visst ikke blant de beste, har jeg hørt. Men det smaker nydelig.
Jeg liker Husman, det er deilig at det er så tykt. Men er usikker på hvor sunt det er.
Men den tror jeg ikke oppfyller kriteriet "enkel å få tak i".
Men altså, Wasa Husman. Mørke, sprø og deilig tykke og mettende. De kommer sånn passe ut i tester, selv om de er 100% grove. Finnes det andre med samme tykkelse? Disse Fiber Balance og desslike er tynne som Ryvita. Tynt KAN være bra, altså, men bare i Rugsprø. Men nå har jeg spist Rugsprø daglig i årevis, jeg kunne tenke meg noe annet.
Men nå ser jeg jo at den ikke var så bra som jeg trodde. Jeg mener jeg sjekket dette da jeg prøvde lavkarbo-ish for noen år siden. :gruble: Da må jeg revurdere, selv om jeg liker Rugsprø best.
Hva som er sunt kommer jo litt an på hva man tenker er viktig.
Vil man være på en lavkarbo-diett eller har behov for å holde blodsukkeret nede, så er det få karbohydrater per knekkebrød som er det viktige. I så måte er Brisk sitt knekkebrød absolutt blant de beste. I kategorien "får du tak i overalt" mener jeg at Fiberrik Solsikke er det knekkebrødet som har færrest karbohydrater per knekkebrød.
Av en eller annen grunn var visst ingen av disse to med i testen fra Bramat?
Det var derfor jeg spesifiserte det, Lille Meg. Det jeg listet opp er viktig for meg pr i dag. Hadde det vært knekkebrød til barna mine, ville jeg vektlagt mer kalorier og sunt fett. Og mindre salt.
Jeg spiser ikke lavkarbo, men "grovkarbo". Trives med det.
I det selskapet der kom mitt kontorknekke dårlig ut. :sparke: ryvita musli. Men det er litt tørket frukt i det ( antakelig der sukkeret kommer fra), så det smaker ok uten pålegg. :jupp:
Smaker som hjemmelaget knekkebrød av den sunne, grove typen synes jeg. Jeg hadde ikke valgt dem kun utfra smak, men når de gjør blodsukkeret så stabilt som de gjør og er så mettende er det det beste valget synes jeg :jupp:
Jeg bruker bare Blå Brisk og får tak i dem på akkurat de samme stedene du nevner her, når jeg tenker etter, så er det vel bare Kiwi her jeg bor som ikke har de..
Nå har jeg sjekket Rugsprø vs Wasa Sport og da kom jo Rugsprø best mtp karbohydrater pr knekkebrød. Så da fortsetter jeg med de siden jeg liker de best. :jupp: Men kjøpte også en pakke med Fiberrik Solsikke for de kom jo enda bedre ut, men jeg jeg mener jeg synes de smaker litt vel papp.
Jeg er mest på Kiwi så Brisk var det ikke. Jeg har heller ikke sett det på min Coop Extra.
Nei, Husman er godt! :) Det er også laget av rug, det er kanskje derfor jeg liker det. De som er tynnere smaker derimot papp... evt sagflis, det er kanskje mer dekkende. Spesielt Ryvita. Og Fiberrik. Men rugsprø er det aller, aller beste. Bare trist at det er så tynt at man nesten må spise dobbelt så mange.. På den andre siden er jo nettopp det en stor fordel. :knegg: Jeg kunne levd på rugsprø.
Nja. Noe pålegg må man jo ha. :) Litt god ost og en dæsj ripsgele er vel helt innafor? Nærmest alt mulig kan spises på rugsprø. Min kosefavoritt/"dessertknekkebrød" har cottage cheese og en ikke så liten dæsj lemoncurd på. :)
Absolutt! Hørtes godt ut! :jupp:
Jeg teller ikke kalorier, men karber. Så gode oster i store mengder er innenfor. Synder litt med fikenmarmelade og ripsgele på toppen av og til :p
Jeg teller ingenting, men kroppen sier fra når jeg spiser mye hvitt mel, gjær og sukker. Ikke helt sikker på hva av de tre tingene den misliker, men jeg blir direkte dårlig av loff og "bollemat".
Jeg ville ha gått for et grovt knekkebrød som du synes smaker godt, heller enn å søke etter det aller sunneste. Grove knekkebrød er sunt. Sånne hjemmebakte typer har mye frø. De der også sunne, men har et noe høyere næringsinnhold på grunn av frøene.
:digger:
Samme her. Det er nok derfor jeg merker at kroppen stortrives på lavkarbo/smartkarbo. Da er det et minimum av alle de tre ingrediensene du nevner. Men jeg holder en viss oversikt på karbohydratene, for å oppnå den positive virkningen på kroppen som jeg ønsker :jupp:
På lavkalori fungerer det dårlig. Er sulten hele tiden og sugen på noe søtt hele tiden...
Jeg spiser også grovkarbo og blir daff av for karborik mat (samt at det nylig teite blodsukkeret mitt drar til himmels), så jeg fortsetter med Rugsprøen min. :jupp:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.