Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilke ferdigkjøpte knekkebrød er sunnest?

#1

Hyacinth sa for siden:

Med sunnest i denne sammenheng mener jeg:

-Gir forholdsvis lite kalorier
-Inneholder mye fiber
-Inneholder lite/ingen skadelige stoffer
-Er 100% grovt
-Inneholder lite raske karbohydrater

Er interessert i helt vanlige knekkebrød som er enkle å få tak i, f.eks. Wasa.


#2

polarjenta sa for siden:

Jeg må henge litt her for å få svaret.



#4

Hyacinth sa for siden:

Njæ, jeg spiser mye av det, men det er ikke sånn kjempesunt, tror jeg. Sunt nok, kanskje, men det er visst ikke blant de beste, har jeg hørt. Men det smaker nydelig.

Jeg liker Husman, det er deilig at det er så tykt. Men er usikker på hvor sunt det er.



#6

polarjenta sa for siden:

Jeg fant en test og i følge den er Wasa rugknekke og wasa fiber balance sunnest. Du finner testen på bramat.no




#9

Filifjonka sa for siden:

Åja, passer bra for meg som liker den med havre mye bedre. :)


#10

Hyacinth sa for siden:

Gjør du? Jeg har prøvd den, men jeg er så glad i den litt syrlige rugsmaken. Det går flere pakker i uken her i huset. :knegg: Alle er glad i den.


#11

Carpe Diem sa for siden:

Ingen slår Blå Brisk når det kommer til lite karbohydrater med mer :jupp:


#12

Karamell sa for siden:

Jeg bruker Rugsprø for den har ikke så mye karber.

Blå Brisk finnes ikke i de butikkene jeg benytter.


#13

Hyacinth sa for siden:

Men den tror jeg ikke oppfyller kriteriet "enkel å få tak i".

Men altså, Wasa Husman. Mørke, sprø og deilig tykke og mettende. De kommer sånn passe ut i tester, selv om de er 100% grove. Finnes det andre med samme tykkelse? Disse Fiber Balance og desslike er tynne som Ryvita. Tynt KAN være bra, altså, men bare i Rugsprø. Men nå har jeg spist Rugsprø daglig i årevis, jeg kunne tenke meg noe annet.


#14

Shun sa for siden:

Jeg spiser gjerne Wasa Sport og Wasa Sport+. Grove saker, og jeg blir mett av dem.


#15

Karamell sa for siden:

Men nå ser jeg jo at den ikke var så bra som jeg trodde. Jeg mener jeg sjekket dette da jeg prøvde lavkarbo-ish for noen år siden. :gruble: Da må jeg revurdere, selv om jeg liker Rugsprø best.


#16

Hyacinth sa for siden:

Ser at Rugsprø har 61 karber pr 100, og Husman faktisk 60.


#17

Hyacinth sa for siden:

Ja, men de smaker litt papp..


#18

Karamell sa for siden:

Ja, nedtur.


#19

Karamell sa for siden:

Men jeg tenker at Rugsprø veier mindre og derfor har mindre karber pr knekkebrød?


#20

Hyacinth sa for siden:

Ja, det er klart. To rugsprø er mindre mat enn to skiver, for eksempel. Og tykke knekkebrød.


#21

Skilpadda sa for siden:

Rema har Blå Brisk, så det er ikke kjempesært - men det er klart, alle har ikke en Rema i nærheten.


#22

Hyacinth sa for siden:

Nja, det har vi jo i grunnen.

Karamell, et stykke Husman veier 13 gram, leste jeg et sted. Vet ikke hva en rugsprø veier og orker ikke veie en nå. Men det er nok mindre.

Edit: www.vektklubb.no/artikkel/noe-aa-ruge-paa-20264113

(nederst)

Kan 10 gram stemme?


#23

Chanett sa for siden:

Min favoritt er fiber balance. Den kommer på andre plass i testen det er linket til. Den smuler også lite. Perfekt til jobb-bruk.


#24

Lille meg sa for siden:

Hva som er sunt kommer jo litt an på hva man tenker er viktig.

Vil man være på en lavkarbo-diett eller har behov for å holde blodsukkeret nede, så er det få karbohydrater per knekkebrød som er det viktige. I så måte er Brisk sitt knekkebrød absolutt blant de beste. I kategorien "får du tak i overalt" mener jeg at Fiberrik Solsikke er det knekkebrødet som har færrest karbohydrater per knekkebrød.

Av en eller annen grunn var visst ingen av disse to med i testen fra Bramat?


#25

Hyacinth sa for siden:

Det var derfor jeg spesifiserte det, Lille Meg. Det jeg listet opp er viktig for meg pr i dag. Hadde det vært knekkebrød til barna mine, ville jeg vektlagt mer kalorier og sunt fett. Og mindre salt.

Jeg spiser ikke lavkarbo, men "grovkarbo". Trives med det.


#26

Charlie sa for siden:

I det selskapet der kom mitt kontorknekke dårlig ut. :sparke: ryvita musli. Men det er litt tørket frukt i det ( antakelig der sukkeret kommer fra), så det smaker ok uten pålegg. :jupp:


#27

Carpe Diem sa for siden:

Ikke? Her har de den på Rema, Prix, Obs, osv :ja:


#28

Hyacinth sa for siden:

Jeg må sjekke. Smaker de godt også?


#29

Carpe Diem sa for siden:

Smaker som hjemmelaget knekkebrød av den sunne, grove typen synes jeg. Jeg hadde ikke valgt dem kun utfra smak, men når de gjør blodsukkeret så stabilt som de gjør og er så mettende er det det beste valget synes jeg :jupp:


#30

Propella sa for siden:

Jeg syns Wasa fiber balance er det beste. Metter godt, tynt og det kommer godt ut på tester.


#31

Annki sa for siden:

Jeg bruker bare Blå Brisk og får tak i dem på akkurat de samme stedene du nevner her, når jeg tenker etter, så er det vel bare Kiwi her jeg bor som ikke har de..


#32

Eia sa for siden:

En ting er næringsverdi pr. 100 g. Det testen ikke tar hensyn til, er hvor mye pr. knekkebrød. Der kommer nok Rugsprø greit ut, med sine 10g pr. stk.


#33

polarjenta sa for siden:

Jeg har ikke hørt om blå brisk, og prøvde å se etter den i dag, men fant ingen som heter det verken på Prix eller rema.


#34

Skilpadda sa for siden:

De pleier ofte å stå sammen med glutenfri varer, ikke sammen med de andre knekkebrødene.


#35

polarjenta sa for siden:

Aha, da skal jeg sjekke der neste gang.


#36

GinaK sa for siden:

Når jeg var på kaloritelling så fant jeg ut at det var minst karbohydrater i Rugsprø og den røde Ryvitaen.


#37

Karamell sa for siden:

Nå har jeg sjekket Rugsprø vs Wasa Sport og da kom jo Rugsprø best mtp karbohydrater pr knekkebrød. Så da fortsetter jeg med de siden jeg liker de best. :jupp: Men kjøpte også en pakke med Fiberrik Solsikke for de kom jo enda bedre ut, men jeg jeg mener jeg synes de smaker litt vel papp.

Jeg er mest på Kiwi så Brisk var det ikke. Jeg har heller ikke sett det på min Coop Extra.


#38

Carpe Diem sa for siden:

Det er 60 g karbohydrater i 100g Rugsprø, mens det i blå Brisk er 6 g karbohydrater i 100 g....

Jeg er veldig glad i Rugsprø, men vil man ha minst mulig karber, er det ikke det beste valget :nemlig:


#39

Filifjonka sa for siden:

Wasa Husman er det kjedeligste knekkebrødet jeg kan tenke meg. Sagflis-følelsen siden 1972, liksom. :humre: Da liker jeg mye bedre Rugsprø.


#40

Eia sa for siden:

Det er riktig, men det er flere kcal i Brisk enn i Rugsprø, for de som teller det. Det kommer an på hva som defineres som sunt.


#41

Hyacinth sa for siden:

Nei, Husman er godt! :) Det er også laget av rug, det er kanskje derfor jeg liker det. De som er tynnere smaker derimot papp... evt sagflis, det er kanskje mer dekkende. Spesielt Ryvita. Og Fiberrik. Men rugsprø er det aller, aller beste. Bare trist at det er så tynt at man nesten må spise dobbelt så mange.. På den andre siden er jo nettopp det en stor fordel. :knegg: Jeg kunne levd på rugsprø.


#42

Carpe Diem sa for siden:

Rugsprø med ripsgele... :vilha: :hjerter:

Synd det endrer seg til drastisk mtp både kalorier og karber med den kombinasjonen :knegg:


#43

Hyacinth sa for siden:

Nja. Noe pålegg må man jo ha. :) Litt god ost og en dæsj ripsgele er vel helt innafor? Nærmest alt mulig kan spises på rugsprø. Min kosefavoritt/"dessertknekkebrød" har cottage cheese og en ikke så liten dæsj lemoncurd på. :)


#44

Carpe Diem sa for siden:

Absolutt! Hørtes godt ut! :jupp:
Jeg teller ikke kalorier, men karber. Så gode oster i store mengder er innenfor. Synder litt med fikenmarmelade og ripsgele på toppen av og til :p


#45

Hyacinth sa for siden:

Det går i kategorien "krydder". Helt seriøst.

Jeg teller ingenting, men kroppen sier fra når jeg spiser mye hvitt mel, gjær og sukker. Ikke helt sikker på hva av de tre tingene den misliker, men jeg blir direkte dårlig av loff og "bollemat".


#46

mkj sa for siden:

Jeg ville ha gått for et grovt knekkebrød som du synes smaker godt, heller enn å søke etter det aller sunneste. Grove knekkebrød er sunt. Sånne hjemmebakte typer har mye frø. De der også sunne, men har et noe høyere næringsinnhold på grunn av frøene.


#47

Carpe Diem sa for siden:

:digger:
Samme her. Det er nok derfor jeg merker at kroppen stortrives på lavkarbo/smartkarbo. Da er det et minimum av alle de tre ingrediensene du nevner. Men jeg holder en viss oversikt på karbohydratene, for å oppnå den positive virkningen på kroppen som jeg ønsker :jupp:
På lavkalori fungerer det dårlig. Er sulten hele tiden og sugen på noe søtt hele tiden...


#48

Karamell sa for siden:

Jeg spiser også grovkarbo og blir daff av for karborik mat (samt at det nylig teite blodsukkeret mitt drar til himmels), så jeg fortsetter med Rugsprøen min. :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.