Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Katta er jojo-slanker!

#1

Pegasus sa for siden:

Jupp. :humre: Og jeg er usikker på om jeg skal gripe inn.

Han er 9 år, kastrert. Og med en enorm appetitt. På sommeren er han slank, flyr ute til alle døgnet tider. Fanger mus, og har knapt tid til å være inne. Tynn som en strek.

Men vinteren derimot. Kun spising, og kose seg på sofaen. Går sikkert opp et par kilo. Typ fra 3,5-4 kg til 5,5kg. Bælfeit.

Han spiser ca tre ganger så mye som det han skal ha, ifølge dosering på posen (dyrebutikkfor)

Bør matmora reagere???


#2

Niobe sa for siden:

Hvorfor gir dere ham tre ganger mer enn han skal ha?


#3

Einhyrningur sa for siden:

Det gjør vår og. Vinteren er fetetid.


#4

Charlie sa for siden:

Har en kastrert hund, og hans mat måles opp og serveres hver dag. Ellers blir han også bælfeit, noe verken knærne eller hjertet hans har godt av.

Har katten fri tilgang på mat?


#5

Pegasus sa for siden:

Har alltid vært vant med at katter har tørrfôr tilgjengelig hele tiden. Og alle har regulert inntaket selv. Har hatt flere katter tidligere, men nå har ham blitt "enepus", så nå er det mulig å regulere matinntaket. Og er det jeg lurer på om jeg bør eller ei. Han er jo tynn som en strek hver sommer.


#6

Pegasus sa for siden:

Ja, fri tilgang, enn så lenge.


#7

Pegasus sa for siden:

Hører med til historien at hvis matskåla er tom, maser han som et sant mareritt.


#8

Katta sa for siden:

Hjelp! :skremt:


#9

Pegasus sa for siden:

Avslørt!! :fnise:


#10

trøtt sa for siden:

Hvis katta spiser tre ganger så mye som den skal så sier det seg vel egentlig selv at dere må posjonere ut? Jeg har bikkjer som maser på mat støtt og stadig, men de får ikke mer enn de skal ha.


#11

Niobe sa for siden:

Vi har en kastrert hannkatt, innepus. Veterinæren understrekte at sånne ikke bør ha fri tilgang til mat hvis han ikke var fornuftig selvregulerende. Han får tilmålt mengde hver dag, og det hender han protesterer høylytt på det. Men denne slanker seg jo ikke på sommeren...


#12

Pegasus sa for siden:

Niobe; gir du alt på en gang da? Eller fordeler du utover dagen?


#13

Charlie sa for siden:

Hvis man føler seg «ond» ved å regulere mengde, så husk at det er ikke naturlig for rovdyr å ha mat stående framfor dem, alltid.


#14

Niobe sa for siden:

Han får alt på morgenen. Han spiser aldri opp alt med en gang, men det varierer en del når på døgnet han går tom. Og det stemmer som Charlie sier at ubegrenset tilgang på mat til enhver tid ikke er naturlig for en katt.


#15

Pegasus sa for siden:

Okay, da får jeg tåle en litt misfornøyd katt framover. Og porsjonere ut godsakene.


#16

Neket sa for siden:

Min er også sånn - men han legger ikke på seg fullt så mye. Har tenkt at det er helt normalt, han rører seg jo knapt en meter om vinteren, men om sommeren er han konstant ute på vift. :vetikke:


#17

Tallulah sa for siden:

Gjør som med hunder; ett måltid på morgenen og ett på kvelden.


#18

Niobe sa for siden:

Jeg tror ikke det er problem at katten slapper av og legger på seg litt mer om vinteren, men jeg tror ikke den har godt av å spise alt for mye likevel.


#19

Anita72 sa for siden:

Det hjelper å gå over til annet tørrfor på vinteren også. Jeg brukte et med mindre fett/kalorier på vinteren, kjøpt hos veterinær.


#20

Inagh sa for siden:

Hva slags for bruker du? Kattegutta våre åt oss omtrent ut av huset, og han ene ble skikkelig tjukk. Vi endte opp med å bytte for, kjøper vektkontrollfor for kastrerte hannkatter, og nå regulerer begge matinntaket helt fint sjøl. Vi fyller matskålene deres på morgenen, og da holder det fram til neste morgen.


#21

Timar sa for siden:

Hmm, høres ut som vår katt, bare at han ikke blir slank om sommeren heller. Jeg har forsøkt å porsjonere ut maten hans, men han klager så enormt at jeg har gitt opp. :sparke: Men fornuften skjønner jo at han ikke har godt av å være så feit.


#22

Einhyrningur sa for siden:

Vi porsjoneres ikke ut. Jeg har lært at katter bør ha fri tilgang til tørrfôr.


#23

Trixie sa for siden:

Våre katter har fått dyrlegefor for kastrerte katter, dagsporsjon.


#24

Timar sa for siden:

Det er min barnelærdom også, men det er behørig tilbakevist av både veterinær og i dyrebutikken.


#25

Bokormen sa for siden:

Svigers har fått beskjed av veterinær om å posjonere ut til sine late hannkatter. :)


#26

Einhyrningur sa for siden:

Ja, se der, man lærer stadig noe nytt.

Vi kommer bare til å ha maten framme, for han har nesten ikke tenner, spiser litt nå og da. Han får heller bli litt tykk om vinteren. Greit å vite likevel. Kan jo hende vi får flere katter etterhvert.


#27

Malama sa for siden:

at de "skal" det er vel litt sånn som at hunder (muligens sikkert også katter) skal ha vann tilgjengelig. Det viser seg å bare gjelde de som har evnen til selvregulering.

Hunden vår har på sne gamle dager begynt å kombinere det å ikke alltid si fra at hun må ut, og å ha mistet evnen til å regulere veskeinntaket, er der vann så drikker hun det. Medførte at hun drakk vel mye, og det gikk galt.
Galt går det forøvrig til tider fortsatt, men hun får i samråd med veterinær nå så mye vann som hun trenger. Ikke fri tilgang, for det er faktisk ikke sunt å drikke for mye


#28

Hjertensfryd sa for siden:

Nåde meg om ikkje matskåla til Milo inneheld mat. Han går kjapt til angrep på sofaen og andre ting som han veit eg blir steik forbanna over då. Den tullingen.
Men han regulerer det igrunn fint sjølv. Et mest om morgonen og kvelden.


#29

Malama sa for siden:

REgulerer de det greit så er det jo det beste. Og litt opp om vnteren er vel ikke så ille. Men tre ganger anbefalt og kjempetykk er ikke bra for helsa. Akkruat som uante mengder vann ikke er det for vår.


#30

Pegasus sa for siden:

Det varierer, men har faktisk ikke tenkt på vektkontrollfor, takk for tips!


#31

Normy sa for siden:

Har samme problem med pus her, og etter å ha porsjonert og endret fortyper flere ganger har jeg konkludert med at jeg heller vil ha en litt for tykk katt enn en sur og misfornøyd en. Han får ikke fri tilgang, men mer mat enn han egentlig skal ha. Hvis han skal holdes på diett er han rett og slett kjip (biter, mjauer og maser).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.