Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Turnering - servering av varm mat - tips?

#1

artemis sa for siden:

Idrettslaget skal arrangere en stor turnering til våren (lørdag-søndag). I hallen blir det alt fra 6-åringer til eliteseriespillere.

I tillegg til det vanlige kioskutvalget (grov blings med pålegg, oppskåret frukt, smoothies, sjokomelk, nudler, kake, kaffe / te etc.) skal vi tilby et varmt måltid per dag. Jeg har lyst til å tilby noe annet enn pølser og toast.

Som vanlig er det en utfordring å tenke ut varm mat som kan forberedes på på forhånd, og som er lett å varme opp / anrette i kiosken. Inntjening er litt underordnet i denne sammenheng, vi har en kultur i laget for at det er viktigere å servere god og næringsrik mat enn at vi skal tjene så altfor mye på det. Det er også et poeng at varmmaten er gluten- og laktosefri, for da trenger vi ikke å tenke ut allergivennlige alternativer i tillegg.

Hva tenker dere om:

Tacosuppe med tilbehør som mais, rømme, nachochips og brød på lørdag
Lapskaus med tilbehør som flatbrød, tyttebærsyltetøy og persille på søndag

Er 60 kr per porsjon (600 g lapskaus, foreks.) en rimelig pris? Da tjener vi noe, men ikke veldig mye.

Andre innspill til varm mat som kan passe? Pizzasnurrer går ikke under varm mat i mitt hode:) Vi har ordentlig kjøkken og kjølerom, men har den "vanlige" utfordringen med at det er flere forskjellige personer som skal innom og ha kioskvakt i løpet av helga. Det må derfor ikke være for avansert mat, for å si det på den måten.


#2

sindrome sa for siden:

Er ikke 600g en fryktelig stor porsjon? Tenke rpå hvis 6-åringene skal kjøpe en porsjon? Er det ikke bedre å ha 300 g pr porsjon, så kjøper heller de som har stor apetitt to porsjoner?


#3

Charlie sa for siden:

Ville gått for mindre porsjoner, alt. barn og voksen. Så kan man gjerne ha litt høyere inntjening på voksenporsjon.

Grønnsakssuppe gir god inntjening, lett å gjøre allergivennlig og kan serveres i store pappkopper med en blings til, og er lett å håndtere sånn hygienemessig og praktisk. Kan stå og simre og bare slå på litt vann, uten at det brenner seg. Mulig man kan få gunstig innkjøp ifht disse idrettsavtalene på frukt og grønt? Passer også sammen med en pølse, for dem som vil ha litt protein til.... :knegg:


#4

Bluen sa for siden:

Det er en lang tråd om pris på lapskaus et sted her inne. Kan være verd å sjekke ut.


#5

Tjorven sa for siden:

Jeg var på turnering i høst hvor lapskaus var et av alternativene. De var utsolgt da mannen min skulle kjøpe midt på søndagen, så det må ha vært relativt populært.

Jeg fikk kjøpt. Tror jeg betalte 50-60 kroner, for en porsjon som jeg ble mett av (men som mannen min ikke hadde blitt mett av). Jeg synes uansett det var et godt alternativ til det vi pleier å kunne kjøpe.

Jeg ville heller gått for lapskaus enn suppe. Jeg ser for meg unger i varierende alder vandre rundt med suppetallerkener. :skrekk:


#6

Niobe sa for siden:

Suppe blir lett mye søl. Jeg hadde nok heller laget en tacogryte.



#8

Fakse sa for siden:

Jeg blir veldig glad for å finne lapskaus i salg, fordi det (vanligvis) er så allergivennlig. Det gjelder bare at ingen putter pølser med melk/gluten i den.


#9

Eia sa for siden:

Lapskaus er bra! Den kan lages på forhånd, og er lett å servere. Du kan servere den i liten (barn) og stor kopp, for eksempel.

Jeg hadde gladelig betalt 60,- for en stor kopp.


#10

løve70 sa for siden:

Lapskaus er bra ja :) Enkelt både å lage og spise.


#11

millact sa for siden:

Ville gått for lapskaus.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.