Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dine beste tips for knusktørr ansiktshud om vinteren

#1

Fintdethei! sa for siden:

Jeg klør. I pannen og ved nesen. Dine beste tips for å overleve vinteren uten å bli gal? (Dette er same procedure as last year).



#3

Lavender sa for siden:

Serum hver dag. Og castor oil på tørre partier i perioder, smører før jeg legger meg. Uten olje er jeg så tørr at huden føles for liten.


#4

Guava sa for siden:

God nattkrem før leggetid og så smøre med en ikke for tynn dagkrem i god tid før man går ut om morgenen (viktig at kremen får satt seg). Det er en fordel å ikke dynge på med tørrende ting oppå dagkremen også (kamuflasjegreier).


#5

Tallulah sa for siden:

I år har jeg ikke vært så ille. Grunnen tror jeg er at jeg fjerner sminke med mandelolje. Og gnir ansiktet med det på morgenen også, og vasker det vekk med en klut med vann. Bruker aldri ansiktsvask som fjerner hudens fettlag, bare skrubb og dyprens i ny og me. Ellers bruker jeg vanlig dagkrem, og en fet nattkrem jeg ofte dropper om sommeren.


#6

Tussa sa for siden:

La Roche-Posay på apoteket har eg oppdaga no i vinter etter perioral dermatitt. Eg har brukt både produkta i Rosaliac-serien, spesielt cc-kremen er eg veldig fornøgd med sidan den dekker godt og naturlig. No når antibiotikaen har begynt virke bruke eg Hydraphase-produkta.

www.laroche-posay.no/


#7

Fintdethei! sa for siden:

Mandelolje hørtes veldig interessant ut. Hvor har du kjøpt? Helsekost, kanskje?


#8

Tallulah sa for siden:

Ja, liten blå flaske. :nikker:


#9

GinaK sa for siden:

Ja, kjøp en ansiktsolje og bruk den som nattkrem og etterhvert kjenner du at huden blir mettet. Smør gjerne på etpar ganger før du legger deg og tørk vekk når du skal sove.
Det funket kjempefint for meg en vinter jeg ble så tørr. Trenger ikke være dyr ansiktsolje. Den Morrocanoljen kan brukes både på hår og hud.


#10

Fintdethei! sa for siden:

Tusen takk, folkens! Da skal jeg prøve olje.


#11

Nera sa for siden:

Mandelolje, jojobaolje eller annen olje er ikke særlig dyrt, og kjøpes på helsekost eller apotek. Mandelolje og aprikoskjerneolje, samt avocadokjerneolje (den blir man litt grønn i ansiktet av) er veldig fete oljer, og best egnet om huden er krisetørr. Jojoba er litt lettere, og det er visstnok den oljen som er mest lik hudens egen. I kulda synes jeg lag på lag er viktigst, så i tillegg til fuktserum og olje, bruker jeg også en krem over som forsegler og forhindrer fordamping (jeg bruker Avene Tolerance Extreme, for ekstra sensitiv hud).


#12

Katinka sa for siden:

Etter å ha brukt altfor mye penger på ubrukelige kremer, endte jeg opp med olje. Kjøpt på apoteket, husker ikke merke i farta. (Kanskje sjekke hvis ønskelig.) Magi!




#15

slaraffen sa for siden:

Jeg har supertørr vinterhud, og denne hjelper meg (under en eller annen fuktighetskrem):


#16

GinaK sa for siden:

Nuxe på apoteket er deilig.


#17

Syrinx sa for siden:

Skyt meg, men en god olivenolje passer til mer enn mat. (Jeg tuller ikke.)


#18

sindrome sa for siden:

Jeg har noe som heter bio oil som jeg smører på morgen og kveld, uten å fjerne.


#19

*TB* sa for siden:

Kokosolje funker også. :nikker:


#20

emm sa for siden:

A-derma ansiktskrem (A-Derma Exomega Balm) og Eight Hour All-Over Miracle Oil fra Elizabeth Arden. (Sistnevnte er det en eller annen parfyme i, så det er ikke sikkert den er god om det er eksem du har. Da ville jeg heller brukt NAFs badeolje eller noe.)

Har samme problem med tørrhet, og dette er det nærmeste jeg har kommet en løsning. :nemlig:


#21

Fintdethei! sa for siden:

Jeg endte opp med en all for dyr olje fra Clarins, da helsekosten var utsolgt for mandeloje. Bruker under krem både kveld og morning. Håper den gjør susen. Ser av tips fra dere at jeg kan prøve rimeligere varianter neste gang. Kanskje våren er kommet når oljen jeg kjøpte er tom? Håpehåpehåpe...


#22

Avatar sa for siden:

Tusen takk for tips! ELSKER cc-kremen!


#23

Fintdethei! sa for siden:

Oppdatering. Oljen gjorde ikke veldig nytte. Jeg kjøpte Vichy naturologie 2, for veldig tørr hud. Etter ca 2 uker med denne kremen er all kløe borte.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.