Frantzen sa for siden:
Jeg syns ikke urtesalt er noen god erstatning for vanlig bordsalt og det blir derfor bare stående i skapet. Er det noen som har erfaring og kan tipse om bruk av urtesalt?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Frantzen sa for siden:
Jeg syns ikke urtesalt er noen god erstatning for vanlig bordsalt og det blir derfor bare stående i skapet. Er det noen som har erfaring og kan tipse om bruk av urtesalt?
Harriet Vane sa for siden:
Jeg bruker urtesalt på egg. Deilig. :nam:
~TM~ sa for siden:
Jeg bruker det i tomatbaserte pastasauser, i en rømmebasert "saus" jeg lager til ovnsstekt laks, på egg, i gryter osv. Salt bruker jeg sjelden elelr adri.
Strå sa for siden:
Syns urtesalt passer godt i søpla jeg. Har kastet min for leeeenge siden og ikke savnet den et sekund. :)
Dixie Diner sa for siden:
Jeg elsker Herbamare og Trocomare fra helsekosten. Liker best Herbamare (den røde), spesielt Herbamare spicy. :nam:
Lykken sa for siden:
Elsker urtesalt :elsker: , har disse jeg også, du får også kjøpt dem i matbutikker.
Jeg bruker urtesalt på absolutt alt, jeg, i matlaging og som etterkrydring og på tomat/agurk/egg på skivene.
DM sa for siden:
Jeg også elsker dem, spesielt den grønne. Salt kan aldri aldri igjen ta plassen til urtesaltet mitt. :elsker:Jeg bruker det over alt der jeg kan. I wook, i saus, i suppe, i potetmos, i grønnsaksmos, i eggerøre/omelett, i brød, osv. Eneste jeg ikke bruker det i er søtt bakverk som det skal være salt i.
Tallulah sa for siden:
Hva er egentlig urtesalt? Jeg husker det fra min hippieoppvekst, men har aldri helt forstått hva det er. Er det vanlig salt med urter oppi? Er det urter som smaker salt?
DM sa for siden:
Trocomare®
Et sunt og velsmakende alternativ.
A.Vogels unike krydderurter setter ekstra mye smak på maten og egner seg godt til både ris, kjøtt, sauser, supper, salater, eggretter og tomater. Salt i større mengder er ikke sunt, de fleste av oss bør redusere saltinntaket.
Innholdet av urter i A.Vogels økologiske krydderurter gjør at man gjerne bruker mindre av urtesaltet enn normalt bordsalt. Den spesielt friske smaken bevares fordi saltkornene absorberer saftene fra grønnsakene gjennom lagring på tønner i flere måneder. Trocomare har en kraftigere urtesmak.
Innhold
90 g / 250 g
Ingredienser
Havsalt, krydder og krydderurter (selleri, purre, karse, løk, purreløk, persille, løvstikke, hvitløk, basilikum, merian, rosmarin, timian, paprika
Dagens reklame.
~TM~ sa for siden:
Jeg foretrekker Herbamare (det er den grønne). :)
DM sa for siden:
Jeg også, men jeg fant ikke den på de sidene jeg var inne på. :mumle:
Dixie Diner sa for siden:
Jeg liker best den røde siden den inneholder paprika. :nam:
Har dere smakt Herbamare Spicy? Hadde dilla på den en periode. Disse Ayurveda-krydderne også, nyydelige!
DM sa for siden:
Ja, jeg har en i skapet som ikke blir spist opp. Jeg liker ikke pepper.
Lykken sa for siden:
Ja, Spicy er veldig god, vi kanskje litt vel glad i sterkt krydder...Jeg liker alle urtekrydderne, jeg.
Dixie Diner sa for siden:
Jeg elsker også sterke kryddere. Bruker MYE krydder i all matlaging, eelsker det.
Frantzen sa for siden:
Da kan det vel hende at jeg har feil type urtesalt, da. Den jeg har er Helios sin variant.
Av en eller annen grunn har jeg det for meg at jeg SKAL bruke urtesalt :rolleyes:
Takk for tips!
DM sa for siden:
Jammen, du SKAL bruke urteslat. :jupp: Du må bare finne urtesaltet i ditt liv. :D
(Helios sitt er en skuffelse ifht herbamare. )
Frantzen sa for siden:
:knegg:
:drar ut på jakt i morgen den dag:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.