Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Om å "hjelpe dem der de er"



#3

Lykken sa for siden:

Når han i nabolandet synes integrering er for vanskelig, så lurer jeg på hva han tror det er i Norge/Europa langt avgårde. Det er ikke akkkurat Norge/Sverige.


#4

Strå sa for siden:

Nå forsto jeg det sånn at det var det voldsomme antallet han mest var bekymret for. I prosent har de bittelittegranne flere flyktninger innefor sine grenser enn det Norge noen gang kommer til å få.


#5

My sa for siden:

Det er klart han mener at en god del av de som kommer inn helst bør dra ut igjen i andre enden, og dra videre til et annet sted med mindre trykk, når de ikke har ressursene som trengs til å "stenge grensene" som er løsningen for en del andre. For som de fleste andre land, inkludert Norge om dagen, tenker vel han også at det er best om "noen andre" tar seg av dem. Om det er riktig eller ikke kan man jo diskutere, men det burde virkelig ikke komme som noen stor bombe på Listhaug at han ikke jubler for "kan de ikke bare bli her, så kan vi gi dere penger"-forslaget hennes.

Ellers kan det godt hende at det er vel så enkelt å integrere kristne flyktninger i et kristent land langt unna, som i et muslimsk land i nærheten, for alt jeg vet. :vetikke:



#7

My sa for siden:

Du vet, hvis vi forer dem med telt, tepper, vann og hermetikk, så verken sulter eller fryser de ihjel, og da bør både de, og krigsforbryteren som skal styre over dem, kunne slå seg til ro med løsningen i mange år framover ... :himle:

#8

Charlie sa for siden:

Synes det burde være mye mere glede i Listhaugleiren nå som de har funnet folk som er enige med dem om integrering. :knegg:


#9

Gaia sa for siden:

Den eneste måten å hjelpe noen "der de er", vil jo være å fikse årsaken til at de flykter. Og det er jammen ikke så lett. Når folk flykter/migrerer, så handler det om at de tror de kan få det bedre et annet sted. Og det slår meg at forholdene mange av dem kommer fra må være grusomme, når de godtar den behandlingen de får når de kommer til Europa. :sukk:


#10

Input sa for siden:

Det handler vel veldig mye om ressurser, og vi har ressurser til å få til integrering i Norge. Hvis vi vil.

#11

Lykken sa for siden:

Ikke ubegrenset selvfølgelig, her er det jo også snakk om store grupper migranter, ikke bare flyktninger.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.