Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fit bit: Manglende samsvar på distansemåling

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg skaffet meg en Fit Bit blant annet for å kunne se hvor langt jeg har gått eller løpt. Har reagert flere ganger på at armbåndet viser veldig varierende tall. I det siste har jeg forsøkt å ha telefonen med meg når jeg går, og på appen er det en sånn sporingsfunksjon som tegner opp løypa og forteller meg hvor langt jeg har gått. I dag viste den 8 km mens armbåndet kun viste 6,4 km.

Andre som har opplevd det samme og som vet hva dette kommer av?


#2

Dali sa for siden:

Ja. Jeg bruker isteden Endomondo som distansemåler. Klokka kan finne på å bruke snitt skrittlengde som distansemåler dersom den ikke har integrert gps.


#3

Stompa sa for siden:

Fitbiten anslår distanse ut fra et standardmål for skrittlengde. Du kan enten justere skrittlengden i appen så målingene stemmer mer overens, eller du kan koble fitbiten til GPS noen turer sånn at den "lærer" skrittlengden din. (Jeg har en Blaze; må ta forbehold om at andre modeller kan fungere annerledes.)


#4

him sa for siden:

Hvis den er koblet mot skrittene er det nok det som gjør det. Jeg varierer ganske mye på skritt fordi jeg får veldig forskjellig underlag til jobb. Noen gange holke, noen ganger mye snø, noen ganger helt fint underlag, noen ganger mye syklister og noen ganger går jeg sammen med andre.


#5

Joika sa for siden:

Er det ikke mer interessant å se om den viser samme tall på samme tur på to forskjellige dager feks? At to forskjellige dingser med to forskjellige opplegg for måling ikke viser likt er jo ikke så merkelig. :) Dette er jo estimater.


#6

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk!

Er det da klokka eller appen som har rett?

Det er en Charge 2. Jeg har forstått det slik at den har GPS, men jeg er teknologisk idiot, så jeg vet lite om hvordan den funker. Får hjelp til det meste. :knegg:


#7

Hyacinth sa for siden:

Jo. Mosvannet her i byen er 3070 meter. Altså turveien rundt. Er der ofte. Noen ganger sier dingsen at det er 2,6 km rundt, andre ganger 3,3...

Men jeg trodde denne dingsen skulle være ganske nøyaktig. Det var i grunnen derfor jeg kjøpte den.. :sparke:


#8

Isprinsessen sa for siden:

Jeg googlet den du har og den skal måle med gps. Må min pulsklokke (polar) må jeg stå i ro for at gps signalene skal nå satelittene raskest mulig. Om jeg begynner å bevege meg med en gang så tar det lengre tid før gps'n virker. Kan det være noe slikt?


#9

Hyacinth sa for siden:

Hm, det vet jeg ikke. Men jeg må undersøke det.


#10

Bluen sa for siden:

Opplever appen Endomondo som veldig presis. :jupp: Anbefales.


#11

Tallulah sa for siden:

Charge 2 har ikke GPS innebygget nei, appen bruker telefonen. Jo mer du bruker den, dess riktigere blir den, men helt riktig blir det ikke.


#12

him sa for siden:

Den er også usedvanlig tilitsfull! Husker da jeg hadde brent av 10.000 kalorier på en tur, glemte å slå den av i bilen, så den hadde regnet 40 km i timen i 7-8 km. :humre:

Fra spøk til alvor, jeg mener å huske (avinstallerte den for ca 1 år siden) at Endomondo bruker mobilen sin gps tracker i bakgrunnen av appen, og at den derfor kan oppleves som forskjellig fra device til device - siden gps nøyaktighet på mobilene varierer.


#13

him sa for siden:

Artikkel om fitbit og GPS (bør være grei, den er fra fitbit sine offesielle sider)


#14

Isprinsessen sa for siden:

Beklager, så bare raskt på xxl sine sider over hva den hadde og der stod det listet opp GPS, men står med liten skrift connected gps elns


#15

Hyacinth sa for siden:

Takk for svar!

Filler og, ikke GPS, nei. Pokker. Mannen kjøpte den fordi det stod på pakken at den kunne tracke løpet. Grr.

Jaja.

Endomondo kan jeg jo installere. Men det løser ingenting, jeg ønsket meg armbånd for å slippe å ha med mobilen på løpetur. Den er altfor stor og den dasker når jeg løper.


#16

Tallulah sa for siden:

Du kan tracke, men du må ha med telefonen din og sette igang trackingen derfra. Da bruker den dataene fra klokka (antall skritt), sammen med det du har lagt inn i kontoen din (høyde) sammen med fart og avstand fra GPS. Du bør også kjøre de 10-minuttene med løping eller hva det er så den blir kjent med det. Mer bruk sammen med telefon gir mer korrekt avlesing.


#17

Fintdethei! sa for siden:

Dumt spørsmål fra sidelinjen her: hvordan får man Endomondo og fitbit til å snakke sammen? Går det automagisk? Har endomondo (bruker den omtrent aldri), har kjøpt ny FITbit charge 2.


#18

Hyacinth sa for siden:

Altså som i at hvis jeg gjør dette av og til, så vil den vise mer riktige data uten mobil også? Beklager hvis jeg spør dumt, men jeg ER dum på dette her...


#19

Hyacinth sa for siden:

En annen ting: Jeg bruker run-funksjonen på klokka både når jeg går og løper. Det er kanskje ikke så lurt, det da? :undrer: Med tanke på at klokka skal lære seg mønsteret mitt?


#20

Isprinsessen sa for siden:

Hvis det er gå funksjon så tror jeg det blir mer nøyaktig om du bruker gå når du går og run når du løper, men jeg vet egentlig ikke.


#21

Tallulah sa for siden:

Ja.

Nei, du bør tracke «gå» når du gjør det og «løpe» når du gjør det.



#23

Hyacinth sa for siden:

OK. Men klokka har kun run-funksjon. Appen har begge deler.


#24

Tallulah sa for siden:

Du kan endre det i appen etterpå, kan du ikke?


#25

Hyacinth sa for siden:

Sånn at det kommer på klokka også? Jeg må sjekke det. Mulig.


#26

Nelly Nickers sa for siden:

Flipbelt er fantastisk praktisk. Merker ikke at jeg har med meg telefonen, selv om den er ganske stor, selv på maratondistanser er det helt uproblematisk. Tror du må kjøpe ganske kostbar klokke for å få nøyaktig distansemåling uten å medbringe telefonen.


#27

Tallulah sa for siden:

Nei, på den registrerte aktiviteten.


#28

Hyacinth sa for siden:

Løper du med telefon? Fortell mer!
Jeg har vunnet en ny telefon. Er jo heldig med der, men den er diger og tung, synes jeg. Selv den gamle ble aldri med på løpetur, det var bare irriterende.


#29

Hyacinth sa for siden:

Åja, du skrev flipbelt, ikke fitbit.. :knegg:



#31

Stompa sa for siden:

Ja, det er det jeg mener i det forrige innlegget mitt. Hvis du gjør det noen ganger, skal Fitbiten lære skrittlengden din og gjøre et mer korrekt anslag på distanse ut fra antall skritt. Forutsatt at du kobler dem sammen under turen, selvsagt.


#32

Lyppa sa for siden:

Hvor er den kjøt? XXL har f.eks fornøydgaranti, man får bytte uansett årsak hvis man ikke er fornøyd.


#33

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk for alle tips!


#34

Hyacinth sa for siden:

Aner ikke, Lefdal, tror jeg. Men jeg er jo ikke akkurat misfornøyd. Det er mer det at jeg ville ha et armbånd slik at jeg kunne slippe å ha med mobilen på løpetur. Tidligere fortalte jo mobilen alt jeg trengte å vite, så et armbånd blir helt overflødig hvis jeg ikke kan bruke det uten å ha med mobilen på tur.


#35

Stompa sa for siden:

Hvis du vil ha et armbånd med innebygd GPS, må du nok om i en høyere prisklasse enn HR2. :nemlig: Det har ikke Blaze'n min heller, og den er vel ca. dobbelt så dyr som HR2. Den er til gjengjeld mye mer enklere å bruke til å tracke ulike typer trening en HR1'en som jeg hadde før.


#36

Tallulah sa for siden:

Jeg mener treningstrackingen på HR2 og blaze er ganske lik. HR1 var noe ganske annet.


#37

Stompa sa for siden:

OK. Jeg har bare sett HR2, ikke prøvd den, og den er jo så lik HR1 i utseende at jeg tenkte den var mer lik den enn Blaze i bruk også.


#38

Tallulah sa for siden:

Nei, de er veldig ulike. HR2 er veldig lik Blaze i bruk. Det eneste Blaze har dom ikke HR2 har er musikkontroll og on screen work outs.

www.fitbit.com/compare


#39

Isolde sa for siden:

Du må i en veldig høyere prisklasse om du skal ha innebygget GPS. Jeg har charge 2 og logger med GPS når jeg trener ute. Har med mobilen for musikk uansett så da setter jeg på via mobilen og den bruker mobilen sin GPS. Da vil du få kart og helt nøyaktig. Vist ikke blir den sånn ca.


#40

Tallulah sa for siden:

Den siste fitbiten har innebygget GPS, men den koster det dobbelte.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.