Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva slags forsikring til hest?

#1

løve70 sa for siden:

Vi har akkurat kjøpt oss hest :jippi: Den skal brukes til sprangstevner blant annet. Hva slags forsikring bør vi ha og er det noen som har et forsikringsselskap å anbefale?


#2

Frøydis sa for siden:

Jeg spurte min venninne med travhester og dette er hennes svar:


#3

løve70 sa for siden:

Takk for svar :)


#4

Frøydis sa for siden:

Har spurt en annen som har spranghest, venter på svar.


#5

løve70 sa for siden:

Flott :)
Har inntrykk av at de fleste har Agria, men vil gjerne høre om andres erfaringer.


#6

Billa sa for siden:

Vi har Agria til vår spranghest. Den overtok vi fra forrige eier, men tilpasset den til det jeg ser for meg kan bli behovet for hesten vår. Hun er en voksen dame og jeg har forsikret henne med mulighet for behandling for vonde ledd etc. Hester er litt som oss mennesker når de drar på årene. Vi har høy egenandel og derfor lavere månedspris. Hesten vår er ikke veldig dyr, så vi får ikke noe igjen hvis hun dør. Det hadde jeg nok passet på hvis hun hadde vært en større investering. Det er masse liten skrift ute å går, så jeg hadde satt ned en liste med hav andre jeg ønsket og så sendt rundt til ulike selskaper. Det er dyrt å forsikre, men enda dyrere å betale store inngrep selv.

Gratulerer med hest!


#7

Floksa sa for siden:

Mine er ikke forsikret. Men det anbefales ikke om de har økonomisk verdi. Her er det kun affeksjonsverdi inne i bildet.
Det viktigste er å lese tilbudet skikkelig. De fleste reservere seg mye mtp diffuse haltheter. Og det er ofte slikt som koster. Dessuten har mange en klausul om at dyrlegen skal anbefale avlivning før evt livsforsikring utløses. Det er et vanskelig punkt. Noen dyrlegen behandler for mye og for lenge. Og da mister man livsforsikringen om man velger å avlive av dyrevernhensyn. Dessverre.


#8

løve70 sa for siden:

Takk for utfyllende svar :)
Hesten er dyr nok (synes vi), til at det er verdt det å ha livsforssikring. Hesten arvingen hadde på halvfor tidligere hadde det ikke og det var ganske surt da den måtte avlives pga brukket fot - dyrt for eierne å måtte kjøpe ny hest.
Får passe på å lese forsikringsvilkårene nøye - ser ut til å være smart.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.