Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vanne ut salt fenalår og koke suppe

#1

zinatara sa for siden:

Kjøpte et fenalår før jul som rett og slett var alt for salt. Så det er masse igjen på det. Går det da an å legge det i vann for å gjøre det litt mindre salt før jeg koker suppe på det? Ser for meg at det blir for salt kraft om jeg bare koker det.


#2

zinatara sa for siden:

Og evt. hvor lenge bør det ligge i vann?


#3

gajamor sa for siden:

Hvis det er helt så ville jeg skjært av noen stykker eller delt det litt opp på annet vis. Da tilsvarer det omtrent pinnekjøtt, og det foretrekker jeg å vanne ut omkring 18 timer, med skifte av vann to ganger. Men jeg liker ikke så godt salt.


#4

Charlie sa for siden:

lagde pinnekjøtt av store stykker, da la jeg det i vann først, før jeg skar det opp. Lettere å skjære når det har ligget i bløt.

Hadde ferskt pinnekjøtt, det skal bare vannes ut 4-6 timer.


#5

Niobe sa for siden:

Det gjør jeg hvert år med fenalåret etter jul. Får mannen min til å sage det i mindre stykker, vanner ut til dagen etter , og koker suppe på det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.