Vi fikk en slik enkel sak fra Braun i gave da vi ble samboere for over 25 år siden. Denne sto for det meste innerst i skapet. Den ble brukt de siste årene av sin levetid til å lage smoothie fordi vi ikke hadde blender. Da vi fikk blender i hus, valgte vi å kvitte oss med Braun-saken. Vi har alltid hatt lite kjøkken, og har ikke plass til slikt uten å eventuelt kaste ut andre ting.
Vi har egentlig ikke savnet en slik maskin tidligere, men etter at jeg for et halvt års tid siden gikk over til å lage vegetarmat, har jeg tenkt flere ganger at det nesten er en nødvendighet om man ikke skal bruke uhorvelig lang tid på å lage vegetarburgere og slikt. Stavmikseren funker fin-fint til supper, men som regel ikke til burgere.
Spørsmålet er om vi ut fra disse behovene skal velge å kjøpe en liten og rimelig sak, eller om det er behov vi vil få dekket ved å kjøpe en større som vi bare ikke ser selv? Jeg tror ikke vi kommer til å bake veldig mye brød, så om det er en av få grunner til at man trenger en kraftig en, tror jeg ikke det er en tungtveiende grunn.
Jeg er veldig glad i Kenwood'n min, og den kan man kjøpe alt mulig slags tilbehør til, blant annet food prosessor.
Jeg syns det er fint å ha flest mulig funksjoner i en maskin.
Men det kan jo hende dere bare trenger en food prosessor?
Høres ikke ut som dere trenger en Kenwood. Jeg har en enkel Bosch, der kan jeg lage kjøttkaker, piske krem og bake (to) brød. Og jeg kan strimle grønnsker og skive poteter til gratinering. Liker at det er stålbolle og alt utstyr går inn i oppvaskmaskinen. Ikke er den dyr heller. Får fint plass oppi et skap (jepp, øverst. Lett i vekt). www.elkjop.no/product/hjem-og-husholdning/kjokkenmaskin/MUM48R1/bosch-kjokkenmaskin-mum48r1
Takk for tips! Jeg tror dere har rett i at vi ikke trenger noe annet enn en sånn liten sak til det vi driver med nu til dags. Det kan selvsagt hende at vi plutselig føler behov for at den skal ha andre funksjoner, men det vil være dumt å kjøpe et dyrt og digert beist uten at å vite hva man skal bruke den til.
Ut fra deres behov ville jeg kjøpt en sånn som Harriet Vane nevner.
Kjøpte diger Kenwood for noen år siden, og ENDELIG har jeg fått til gjærdeig. Det var det der med å elte lenge nok og sånn. Men til hakking og kutting ville jeg valgt noe annet med masse knivstæsj.
Har forresten en sånn enkel mandolin, den er veldig effektiv, men helst til litt mindre porsjoner. Du vet den hvor de i kokkeprogrammer sier : "-Til det skal jeg bruke mandolin. -Mandolin? Vær forsiktig, da". Så første gangen jeg brukte den, skjønte jeg hvorfor alle sier det, der. :knegg: Vær forsiktig, ass. Den er effektiv. :fnis: Den tar liten plass, da.
Gikk bra altså, er på vei til å gro fint nå. Men var en ganske blodig affære. Spesielt når jeg bare pakket det inn i gasbind og putter på en latexhanske for å kunne gjøre ferdig middagen. Men når hansken ble rød innvendig fant jeg ut at det kanskje var en en god ide å gjøre noe mer med det.