Hyacinth sa
for 7år siden:
Jeg er glad i bønner, linser og kikerter. Men jeg kan lite om det, og jeg kjøper bare hermetiske bønner og kikerter. Linser kjøper jeg som tørrvare.
Det går mest i kidneybønner og store, hvite bønner. Når det gjelder linser, kjøper jeg vanlige røde og puy-linser. Og der stopper min kompetanse.
Når bruker man for eksempel svarte bønner? Og hvilken bønne bruker man til hva?
Jeg bruker kikerter til alt mulig, linser i kjøttgryter, kjøttsauser og daal, eller linsestuing. Kidneybønner i chili con carne.
Jeg vil gjerne utvide mitt bønnerepetoar. Kanskje jeg oppdager nye favoritter?
Floksa sa
for 7år siden:
Jeg setter mest pris på Fader Vår. Men man skal jo ikke kimse av en god Ave Maria. :hehehe:
Hyacinth sa
for 7år siden:
Floksa sa:
Jeg setter mest pris på Fader Vår. Men man skal jo ikke kimse av en god Ave Maria. :hehehe:
Det var heller ikke bønder jeg spurte om. :knegg:
Guava sa
for 7år siden:
Hyacinth sa:
Det var heller ikke bønder jeg spurte om. :knegg:
Bondebønner er veldig godt da! :knegg: Feil sesong nå da de er best nyhøstet, ferske og forvellet før de ristes i panna.
Jeg er forresten også innmari god på Fadervår i mange oversettelser og språk.
Niobe sa
for 7år siden:
Svarte bønner er godt i salater. Det er helst det og kidneybønner jeg bruker. Jeg liker kikerter bedre. I dag hadde vi forresten gulrotsuppe med linser. Linser går mer upåaktet hen (for minsten) enn bønner og erter.
Hyacinth sa
for 7år siden:
:knegg: Takk for tips!
Bondebønner? Er det tilfelle? Finnes de? Eller var det en spøk avledet av det jeg sa?
Hyacinth sa
for 7år siden:
Niobe sa:
Svarte bønner er godt i salater. Det er helst det og kidneybønner jeg bruker. Jeg liker kikerter bedre. I dag hadde vi forresten gulrotsuppe med linser. Linser går mer upåaktet hen (for minsten) enn bønner og erter.
Tusen takk! Er svarte bønner markant annerledes enn kidneybønner?
Guava sa
for 7år siden:
De er reelle ja. Jeg bruker å kjøpe av ei venninne som dyrker dem på gården. De smaker veldig godt.
Hyacinth sa
for 7år siden:
Guava sa:
De er reelle ja. Jeg bruker å kjøpe av ei venninne som dyrker dem på gården. De smaker veldig godt.
Hm. Interessant. Må sjekke ut det. Men de er ferske, blir det som edamamebønner? Det bruker jeg av og til, men de kjøper jeg frosne.
Niobe sa
for 7år siden:
Hyacinth sa:
Tusen takk! Er svarte bønner markant annerledes enn kidneybønner?
Sånn i tillegg at de er mindre, så smaker de også annerledes også, ja. Jeg vet ikke helt hva jeg skal forklare smaken med (hvordan beskriver man smaken på bønner generelt?), men de er på en måte litt søtligere i smaken? Til texmex i Texas og Florida var det noen ganger en blanding av ris og svarte bønner til maten. Og jeg spiste en fantastisk powerbowl i Texas, med marinert kjøtt, salat, pico de gallo, avocado ris og svarte bønner.
Hondacrv sa
for 7år siden:
Fnis. Ikkje åpningsbønnen heller? Litt kulere enn Fader vår, og meir eksotisk. Åh eg er jo ikke morsom, eg måtte berre.
Hyacinth sa
for 7år siden:
Niobe sa:
Sånn i tillegg at de er mindre, så smaker de også annerledes også, ja. Jeg vet ikke helt hva jeg skal forklare smaken med (hvordan beskriver man smaken på bønner generelt?), men de er på en måte litt søtligere i smaken? Til texmex i Texas og Florida var det noen ganger en blanding av ris og svarte bønner til maten. Og jeg spiste en fantastisk powerbowl i Texas, med marinert kjøtt, salat, pico de gallo, avocado ris og svarte bønner.
Nam!
Hyacinth sa
for 7år siden:
Takk!
millact sa
for 7år siden:
Niobe sa:
Sånn i tillegg at de er mindre, så smaker de også annerledes også, ja. Jeg vet ikke helt hva jeg skal forklare smaken med (hvordan beskriver man smaken på bønner generelt?), men de er på en måte litt søtligere i smaken? Til texmex i Texas og Florida var det noen ganger en blanding av ris og svarte bønner til maten. Og jeg spiste en fantastisk powerbowl i Texas, med marinert kjøtt, salat, pico de gallo, avocado ris og svarte bønner.
Skulle til å skrive om sorte bønner og ris i Florida. Brukes mye der og jeg laget det ofte.