Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lær meg om bønner

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg er glad i bønner, linser og kikerter. Men jeg kan lite om det, og jeg kjøper bare hermetiske bønner og kikerter. Linser kjøper jeg som tørrvare.

Det går mest i kidneybønner og store, hvite bønner. Når det gjelder linser, kjøper jeg vanlige røde og puy-linser. Og der stopper min kompetanse.

Når bruker man for eksempel svarte bønner? Og hvilken bønne bruker man til hva?

Jeg bruker kikerter til alt mulig, linser i kjøttgryter, kjøttsauser og daal, eller linsestuing. Kidneybønner i chili con carne.

Jeg vil gjerne utvide mitt bønnerepetoar. Kanskje jeg oppdager nye favoritter?


#2

Floksa sa for siden:

Jeg setter mest pris på Fader Vår. Men man skal jo ikke kimse av en god Ave Maria. :hehehe:


#3

Hyacinth sa for siden:

Det var heller ikke bønder jeg spurte om. :knegg:


#4

Guava sa for siden:

Bondebønner er veldig godt da! :knegg: Feil sesong nå da de er best nyhøstet, ferske og forvellet før de ristes i panna.

Jeg er forresten også innmari god på Fadervår i mange oversettelser og språk.


#5

Niobe sa for siden:

Svarte bønner er godt i salater. Det er helst det og kidneybønner jeg bruker. Jeg liker kikerter bedre. I dag hadde vi forresten gulrotsuppe med linser. Linser går mer upåaktet hen (for minsten) enn bønner og erter.


#6

Hyacinth sa for siden:

:knegg: Takk for tips!

Bondebønner? Er det tilfelle? Finnes de? Eller var det en spøk avledet av det jeg sa?


#7

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk! Er svarte bønner markant annerledes enn kidneybønner?


#8

Guava sa for siden:

De er reelle ja. Jeg bruker å kjøpe av ei venninne som dyrker dem på gården. De smaker veldig godt.


#9

Hyacinth sa for siden:

Hm. Interessant. Må sjekke ut det. Men de er ferske, blir det som edamamebønner? Det bruker jeg av og til, men de kjøper jeg frosne.


#10

Niobe sa for siden:

Sånn i tillegg at de er mindre, så smaker de også annerledes også, ja. Jeg vet ikke helt hva jeg skal forklare smaken med (hvordan beskriver man smaken på bønner generelt?), men de er på en måte litt søtligere i smaken? Til texmex i Texas og Florida var det noen ganger en blanding av ris og svarte bønner til maten. Og jeg spiste en fantastisk powerbowl i Texas, med marinert kjøtt, salat, pico de gallo, avocado ris og svarte bønner.


#11

Hondacrv sa for siden:

Fnis. Ikkje åpningsbønnen heller? Litt kulere enn Fader vår, og meir eksotisk. Åh eg er jo ikke morsom, eg måtte berre.


#12

Hyacinth sa for siden:

Nam!




#15

millact sa for siden:

Skulle til å skrive om sorte bønner og ris i Florida. Brukes mye der og jeg laget det ofte.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.