Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Koselig familieserie (anbefaling): Familieekspedisjonen

#1

Polyanna sa for siden:

Vi har gjennom helga kost oss noe innmari sammen med å se på NRKs Familieekspedisjonen, og jeg tenkte jeg skulle anbefale den. Det er en skikkelig KOSELIG NORSK serie, med familier og naturliv. :knegg: Men godt laget, morsom og hyggelig. Fulltreffer hos alle her, i hvert fall.

De har valgt tre familier som skal være på tur en måned, og filmer deres strabaser og seire på en vennlig og humoristisk måte.

Familiene de har valgt er veldig ulike: En Norsk Friskusfamilie (inkludert 15-åring som spiller rollen "himlende tenåring på tur" helt etter spekken. :haha: ), en norsk-pakistansk (? Morsmål er urdu, i hvert fall) veldig gjennomsnittlig turvant og veldig hyggelig familie med to helt fryktløse gutter som skremmer livet av sin litt mer engstelige mor, og en totalt turuvant, veldig, veldig blid "vi tar det som det kommer, vi!" familie fra Arendal.

De padler kano, sykler, bestiger fjell, rapellerer og forskjellig, og det er vennlig og morsomt presentert.

Enkel kos, altså.

:)


#2

apan sa for siden:

Takk for tipset! Det høres ut som kan egne seg her.


#3

Erica sa for siden:

Vi følger disse, og det er et skikkelig koselig tv-program. Jeg håper noen hos oss blir mer inspirert til fjellturer etter serien.
Og beskrivelsene dine stemmer skikkelig bra, Polyanna. De er så fine på hver sine måter.


#4

Tallulah sa for siden:

Takk for tips, det kan være noe for oss å se på også!


#5

Polyanna sa for siden:

Jeg elsker hun tenåringen! "ÆSJ! Noen har puttet ULLSOKKER i soveposen min!!!" :hylgrine:


#6

My sa for siden:

Takk for tipset! Vi trenger noe nytt å se på sammen, og dette høres veldig passe ut.


#7

Molly sa for siden:

Vi koser oss også med denne serien. :riktig:


#8

Nessie sa for siden:

Ah, notert! :D


#9

Eia sa for siden:

Takk for tips!


#10

Bean sa for siden:

Det er første gang på lenge at hele familien her ser på et program sammen, men denne serien liker alle. Gleder meg til flere episoder :jupp:


#11

Hondacrv sa for siden:

Jentungen sitter i sofaen når og sier "gosh! Nei, gosh!" mens ho ser på serien.


#12

Mex sa for siden:

Takk for tips! Falt i smak her. :)


#13

millact sa for siden:

Jeg liker den godt.


#14

Tallulah sa for siden:

Vi begynte på denne i går etter tips fra deg, Poly! Veldig fin. Hiawata kaller den en blanding av 71 grader nord og Alt for Norge, med bare nordmenn.

Veldig fine familier de har funnet, og Ingrid Gjessing Lindhave er en veldig god, varm, inkluderende og jovial programleder.


#15

veobra sa for siden:

Vi liker denne veldig godt. Fine familier med ulikt utgangspunkt for å like og mestre tur. Absolutt mye å kjenne seg igjen i. Og så er jeg stor fan av Ingrid Gjesing Lindhave.


#16

Mex sa for siden:

Jeg så 3 episoder med yngstemann i går, og han var helt oppslukt av han som kuttet seg i fingeren og måtte sy. UTEN bedøvelse. :knegg:


#17

Hjertensfryd sa for siden:

Eg og jentene koser oss med serien.


#18

noen sa for siden:

Nå har vi endelig fått startet og slukte tre episoder før det ble leggetid. Herlige familier og super serie! Spot on beskrivelse av deltakerne, Polyanna. :knegg:


#19

venla sa for siden:

Jeg og åtteåringen koser oss med denne serien. Og hun synes det av og til er ganske morsomt med den mindre turvante familien. Men alle familiene er veldig fine på sin måte, og de er tøffe som blir med på alt.


#20

Polyanna sa for siden:

Jeg er litt fortjust i mammaen til de to guttene, hun som ikke kan svømme og egentlig er utenfor komfortsonen hele tiden. Men tar seg sammen, puster med magen og smiler og fokuserer på det positive. :hjerter:


#21

Erica sa for siden:

Jeg og! Og i mannen hennes også, så rolig og fin kar.


#22

Polyanna sa for siden:

Og kjekk! :flau:


#23

noen sa for siden:

Den familien er så flott! De er så ærlige - og fine mot hverandre! Og da den yngste (?) av guttene ble spurt om han syntes turen var en gave fra foreldrene, og han sa at han heller ville hatt en skikkelig gave fra butikken, var det bare så bra. :lol:/:hjerter:

Jeg håper denne serien kan inspirere folk som har litt lyst til å dra på tur men ikke helt vet hvor da skal starte til å komme igang. Jeg fikk egentlig lyst til å si opp jobben og starte med tilrettelagte familieekspedisjoner. :hyper:


#24

Mex sa for siden:

Kanskje en ny nisje for turistbransjen?
Er en utrolig flott gjeng som er med her da. Her var vi nå ganske samstemte på at vi ikke hadde taklet en slik type tur. Vi er ikke noen friluftsmennesker.


#25

noen sa for siden:

Mens vi var enige om at dette skulle vi gjerne vært med på, men at vi var altfor friluftsmennesker til å få lov. :knegg:


#26

Polyanna sa for siden:

Og vi tenkte at dette hadde vært gøy, men de vil sikkert ikke ha familier på fem, fordi det ikke går opp med kanoene. :nemlig:


#27

Erica sa for siden:

Tenkte det samme, skrev det ikke. :p

Nei, dette er noe av det bedre jeg har sett på tv på lenge! Og vi, som ikke er slike som er flinke til å frilufte oss med overnatting og slikt blir inspirert altså. Nå skal guttungen og jeg ta jaktprøven, jeg tipper han blir lettere å få med når målet er jakt.


#28

Pepper Lemon sa for siden:

Veldig hyggelig tv - takk for tipset! Jeg er blodfan av Saima, hun har helt rå attitude. («Han kræsja inn i han, så da falt jeg» på sykkelturen :lol: )


#29

Hjertensfryd sa for siden:

Har ei jente som har lyst til å melde seg på. :skremt:

Me koser oss med serien i alle fall. Og lo godt over dei same tingene på pauserommet i dag.


#30

Pelen sa for siden:

Jeg har vært syk, men er i litt bedre form nå så nå har jeg sett alle episoder som ligger ute. Jeg digger også familien fra Lørenskog.

Vi er jo bare tre i familien så vi hadde ikke passet inn, men jeg ser for meg hvilke utfordringer vi skulle ha. :humre: En av oss har orientert i mange år så den saken hadde vært på plass, men vi har familiemedlemmer med høydeskrekk, som virkelig har behov av en dusj hver dag, som virkelig ikke skulle glede seg til å sove i telt og som er mer risikovurderende osv. Og så tror jeg at vi hadde savnet noen form av alenevoksentid i en måneds tid.


#31

Tante Sofie sa for siden:

Denne må på lista. Takk for tips!


#32

Nooria sa for siden:

Vi elsker den :hjerter:

Vi har forresten også kost oss med Oppfinneren.




#35

Isprinsessen sa for siden:

Ja oppfinneren er utrolig koselig, skal også se familieekspedisjonen.


#36

Pelen sa for siden:

Jeg liker også programlederen veludig godt. Hun er perfekt. I tillegg så syns jeg det er så bra at de ikke har valgt en programleder som er superfriskus og går på fjellet hver helg eller som er tidligere sportsutøvere etc.


#37

My sa for siden:

Hun minstejenta fra Arendal skal jeg ha med meg neste gang jeg skal på tur.


#38

Polyanna sa for siden:

Ja, hun er helt herlig! :hjerter:

Og ansiktsuttrykkene til lærerforeldrene når de møysommelig har lokket minsten til å lære kart og kompass, og så står de på sidelinjen og ser ham lære det videre til Storesøster Tenåring. Det var et skikkelig #proudparentmoment, sånn når man gjør high five inni seg men later som ingenting på utsiden. :knegg:


#39

Mei sa for siden:

Vi koser oss også med denne. Ungene har sååå lyst å være med på neste sesong. Og gleder seg til turer i sommer.


#40

Elise sa for siden:

Tusen takk for tips! I stedet for skitur har vi sett fire episoder på rappen. Yngste på ti mener at vi er den perfekte familie til å bli med neste sesong. Jeg har prøvd å foreslå at vi heller kan prøve oss på en natt i telt i første omgang.


#41

Eia sa for siden:

Da har vi sett første episode. Vi voksne likte den veldig godt. Yngste ville gjerne se mer med en gang, mens eldste protesterte hele tiden og ville heller se film (tenåringstvangshandling?). Så vi får lirke litt før vi begir oss på neste episode. (Jeg tror nemlig eldste likte det litt, innerst inne. :knegg: )


#42

Maverick sa for siden:

Nå har vi sett to episoder, vi liker den! Aller mest fjortenåringen og jeg. Digger Saima! Og mannen hennes. ( :hjerteøyne: ) Og sønnene. Alle ungene, egentlig!


#43

Elise sa for siden:

Vi har sett episode 5 i dag, og lurer FÆLT på hva som skjer i neste episode. Minsta begynte nesten å gråte av teaseren.

Spoiler
DØR HESTEN, LIKSOM??

#44

My sa for siden:

Jeg digger også Arendalsfamilien. Herlig selvironi! Som da de våknet og teltet hadde blåst ned, og ler seg ihjel. :skratte:


#45

Blondie sa for siden:

Vi startet på denne serien i helga og ble veldig sjarmert. Mine familiemedlemmer er ihuga speidere og humrer litt over den bratte læringskurven til enkelte. Enig med dere i at Saima er fantastisk, hun har en herlig innstilling!


#46

Elise sa for siden:

Er det noen som har sett episode 6 som kan svare meg på spørsmålet under spoilertaggen i #43? Seriøst - jeg hadde trøbbel med å sovne i natt pga jeg lå og tenkte på dette. :knegg:


#47

Molly sa for siden:

Det er ingen grunn til bekymring!


#48

Elise sa for siden:

Ok, takk! :puh:


#49

banana sa for siden:

Herlig serie. Men var det ikke vel friskt å gi såpass "freske" hester som et par av dem til folk helt uten erfaring med hest? Og den der konkurransen med vann på kløven, hestene er jo store dyr, og jeg som er vant til hest mener nok at det bør man faktisk være for å lede disse hestene i en slik konkurranse.

Alle familiene har sin sjarm. Saima og Waqas fascinerer meg med hele væremåten sin. Flott folk! Og tur-uvante folk fra Arendal som lærer og står på og har hele roen selv om de slett ikke kan dette. Dette er en serie til å bli varm om hjertet av.


#50

Tallulah sa for siden:

Vi har nå tatt igjen TV-sendingene, og koser oss med serien. Vi har vær tpå ferie i samme område som de beveger seg i, og det er gøy å se.

Jeg syns dog de burde ha gjort noe med konkurransene underveis, det blir litt kjedelig å se den samme familien vinne gang på gang. De endrer jo litt på det hele i episode 8 eller 9, men allikevel.

Og herregud så tøffe de er! Så flinke alle er til å snakke om egne svakheter, og hvordan de går løs på det hele, uansett. Jeg foreslo for Hiawata at vi skulle dra på rafting, men han mente det bare var aktuelt om jeg kjørte berg og dal-bane. :flau:


#51

Maverick sa for siden:

De hadde jo med seg de ansvarlige for hestene hele veien så det ut som.


#52

Elise sa for siden:

Når flere av deltakerne ble tråkket på av hestene, den ene så ille at han er ute av programmet i flere dager, da synes jeg det ikke var helt ok.


#53

Maverick sa for siden:

Tja. Jeg synes ikke det var så dramatisk, egentlig, det er ikke så mye farligere å leie en hest (selv om man kan bli tråkket på) enn å rafte eller rappellere, lissom.


#54

Bloppy sa for siden:

Jeg elsker denne serien! :hjerter:
Poden og jeg har sett sikkert «hundre» ganger at Benedicte (mamman i familien fra Arendal) faller da de skal juve. Og vi ler og ler og ler. Hvordan falle med stil liksom! :knegg:

Jeg ønsker meg herved telt, liggeunderlag, sovepose, hendig spade og ei turøks. :nemlig:
Får jo kjempelyst på teltur! :hyper:


#55

My sa for siden:

De har jo også kjørt av på sykkel ("han kjørte inni han, også ramla jeg" :lol: ), kuttet seg i fingeren og sydd (uten bedøvelse :sjokk: ) og gjort en god del andre ting man kan skade seg på.

#56

Pelen sa for siden:

Om det blir en fortsettelse så tror jeg kanskje ikke at de velger å ha med kløvhester. :humre:


#57

Maverick sa for siden:

Gutta er veldig keen på at vi skal melde oss på hvis det er med hesteepisoder. "DET NAILER VI MAMMA!"


#58

banana sa for siden:

Det tror ikke jeg heller.

En oppspilt hest er ikke bare bare for en nybegynner å håndtere kilometer etter kilometer. Jeg mener at det var over grensen, det var jo flere anledninger under vannbæringa hvor man ikke hadde kontroll på nervøse hester. Ikke noe problem for en som er hestevant, men potensielt farlig for folk som plutselig får ei rompe og to hover over seg.


#59

Maverick sa for siden:

Man kan jo ikke droppe alt som er potensielt farlig. Det er jo det som er gøy. :glis:


#60

Pelen sa for siden:

Jeg tror at det nesten hadde vært enklere å ri på dem. Men jeg kan ikke noe om hester, men har vært på ridetur i 7 timer på Dovrefjellet og det var ikke noe skummelt.


#61

banana sa for siden:

Det tror jeg nok det hadde, ja.


#62

millact sa for siden:

Yngste begynte å se fra start i går og ble hektet.


#63

GydaG sa for siden:

Innmari koselig serie, elsker den kontaktenfamiliene har fått på tvers.


#64

My sa for siden:

Elsker hvor fin Hannah er med de andre ungene. :hjerter:


#65

Polyanna sa for siden:

Ja, det er veldig fint å se. :hjerter:

(Jeg syns generelt barn og unge ha utrolig godt av kontakt med barn på tvers av alder. Fint for de små å få være med store ungdommer de kan se opp til, og VELDIG fint for ungdommer å få være ubetinget Helten for noen, når de ellers nok føler seg som hår i suppen titt og ofte :hjerter: )


#66

Nessie sa for siden:

Vi har nå startet å se denne sammen alle 6, og alle synes den er morsom og bra :jupp:


#67

Blondie sa for siden:

Jeg synes det er litt godt å se at en som er så til de grader 16-åring mot foreldrene fremdeles er så god og herlig med andre unger. Jeg tenker hardt på det mens jeg skuler på min egen av arten. :knegg:


#68

My sa for siden:

Åh smelt... Han gutten som lot som om han likte krabbe for å glede Benedikte ... :rørt: :hjerter:


#69

ullmor sa for siden:

Men tror du ikke de hadde med hestekyndige i kulissene? NRK har et ansvar overfor dyrene også.


#70

Maverick sa for siden:

Jo, garantert.


#71

banana sa for siden:

Joda, de hadde det. Men det ble jo både skader og andre hendelser som var potensielt "farlige". Hester er store dyr, og et ekstramoment i en setting hvor man gjør noe man ikke kan. Som hestejente synes jeg ikke det var innafor.


#72

Maverick sa for siden:

Som hestejente synes jeg det så innafor ut. :jupp: De leide hestene, (med bitt!), noen ble tråkka på. Veldig skummelt er det jo ikke. Det er potensielt farlig å rappellere, padle kajakk og rafte også.


#73

Fakse sa for siden:

Nå har vi sett ferdig, og ungene vil at vi skal se flere serier sammen. Anbefalinger? Eldste er ni, yngste snart seks og synes alt er skummelt.


#74

Pelle sa for siden:

Vi har sett Anno.


#75

Molly sa for siden:

Team Bachstad har blitt godt mottatt av mine. Vi har sett alle sesongene.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.