Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Løping: Hvor mye betyr alder?

#1

Hyacinth sa for siden:

Da jeg gikk på ungdomsskolen og videregående, var det ikke spesielt imponerende å løpe 3000 m på 15 minutter. Det var nok snarere nokså gjennomsnittlig.

Nå er jeg 42 og i bedre form enn jeg har vært noensinne. Jeg er imidlertid ikke i nærheten av å løpe 3 km på 15 min. Mannen min løper 5 km på rundt 20 min, riktignok på mølle (jeg løper kun utendørs), men han har trent hele livet, og det har overhodet ikke jeg. Men likevel.. Han sier jeg må ta i betraktning at jeg er mye eldre nå og derfor løper saktere.

Har han rett?


#2

Hyacinth sa for siden:

Googlet litt:

«For å komme inn på Forsvarets skoler er 15 minutter det absolutte minimumskravene for å bestå testen på 3000- meter for jenter.
Kravet er alt for hardt for mange.

SE KRAVENE: Sjekk forsvarets kondisjonskrav

  • Ikke spesielt hardt
  • Dette er ikke et spesielt hardt krav. Klarer du ikke å løpe under ett kvarter på 3000 meter, er du ikke spesielt godt fysisk rusta, sier professor ved medisinsk fakultet ved NTNU, Jan Helgerud.»

(Min uth.)

:tullerdu:


#3

Stompa sa for siden:

Jeg kan slett ikke huske at 3000 på 15 min var gjennomsnittlig da jeg gikk på vgs (er 47). Tvert imot var det kun et fåtall i klassen min som klarte å gjennomføre coopertesten uten å gå - og da skal man jo "bare" løpe i 12 minutter. På ungdomsskolen kan jeg ikke huske at vi løp annet enn 60-meter, så der vet jeg ikke.


#4

annemede sa for siden:

3000 meter på 15 min for en amatør er meget bra.


#5

Hyacinth sa for siden:

Jeg vet ikke hva som er normalt, men vi løp rundt Mosvannet i byen her en gang i uka i løpet av de seks årene på ungdomsskolen og VGS. Det er 3070 m. Det var klare karakterkrav, uten at jeg husker tallene nøyaktig. Mange (men ikke de fleste) løp saktere enn dette, men det tilsvarte lave karakterer, iallfall.


#6

Hyacinth sa for siden:

Jeg var i nærheten av 15 min ved én anledning på de seks årene. Nå klarer jeg 17 min hvis jeg pusher meg, men jeg trives bedre rundt 19-20, og da kan jeg klare to runder.


#7

Bluen sa for siden:

Hvis du googler, finner du en tabell der det gis karakter på Cooper-testen etter alder. Det er faktisk ganske store utslag, så jeg får tydelig bedre karakterer i dag (med mye trening) enn som 18-åring - med omtrent samme fart. Har vel slept meg ned i 15 min. på 3 km én gang, som km 2-3-4 i en 5-km-test. Da var jeg 41, tenker jeg. Jeg eier ikke fart, så jeg klarer knapt å løpe fortere på 500 meter enn 5000 meter.


#8

Hyacinth sa for siden:

Takk for tips! Skal sjekke.


#9

Hyacinth sa for siden:

Mannen min holder fast at 15 min på 3000 m ikke er raskt overhodet, og at det er «under gjennomsnittet for jenter i 20-årene».
Jeg blir bare sur av ham akkurat nå, etter å ha løpt 6,2 km på 43 min...


#10

Hyacinth sa for siden:

Hva tenker du på når du sier amatør?


#11

GeekyGirrrl sa for siden:

Jeg kjenner at jeg blir sur på mannen din og. :knegg:

:løper 6,3 km på 45 min: :nemlig:


#12

annemede sa for siden:

En som ikke har løping som jobb.


#13

Hyacinth sa for siden:

Jøss. Uansett alder?

Jeg har ikke peiling, og det er derfor jeg spør, men han har aldri sagt noe negativt om løpingen min, altså, bare fastholdt at 15 min på 3000 m ikke er særlig raskt. På videregående, vel å merke.


#14

annemede sa for siden:

Du kan jo søke på bykarusellen og se på tidene der.
Beste kvinne løp på 10 min.


#15

Bluen sa for siden:

Husker forresten at vi hadde 3000 meter som en del av idrettsmerkekravet på videregående. Mener kravet til merket var 15 minutter. Det klarte 2 av 16 jenter i klassen vår (meg ikke iberegnet). :knegg: Dette var før jeg begynte å jogge, og de andre var nok også ganske dovne.


#16

amylin sa for siden:

Jeg løp 5 km på 23 minutter i min ungdom, så jeg tror jeg hadde klart 3 km på 15.


#17

Hyacinth sa for siden:

Jeg vil nok anslå at minst halvparten av jentene i klassen min på VGS løp fortere enn 15 min rundt tidligere nevnte vann.


#18

Hyacinth sa for siden:

10 min vil nok til og med mannen min si er meget raskt til kvinne å være. Det er de færreste som løper så fort, iallfall blant vanlige mosjonister.


#19

Guava sa for siden:

Jeg løper raskere nå enn jeg gjorde i skoletida.
3 km på 15 min har jeg klart for noen år siden. Jeg er usikker på om det hadde gått nå. Ligger vanligvis rundt 17-18 min, men da tyner jeg ikke.

På videregående hatet jeg løping intenst og forhandlet med vekk fra alle
Løpetester.
Det berget nok karakteren min.


#20

Hyacinth sa for siden:

Jeg tyner heller ikke. Jeg blir mer motivert av å løpe langt enn fort. Men jeg testet dette vannet her en dag, og da var jeg som sagt rundt 17. Det var nokså hardt, egentlig.


#21

løve70 sa for siden:

Jeg har jo løpt 'hele livet' - totalt uten talent. Skal nok klare å løpe rundt vannet på 15 min - men det er hardt. Hadde vært lettere da jeg gikk på videregående (naturlig nok, jeg trente mye da og). Jeg vil tro de fleste jentene i klassen min ikke hadde klart det.


#22

Maverick sa for siden:

Jeg løper raskest etter å ha kommet litt i gang, så hvis de tre kilometerene hadde vært på flatmark etter fire, fem kilometer hadde 15 minutter gått veldig greit. Jeg er ingen aktiv trener, men er lett og langbeint, så det er litt «juks».


#23

Hyacinth sa for siden:

Det frister å ta en coopertest en dag. 12 min er ikke lenge. Tror jeg kan klare 2 km iallfall, men vet ikke?


#24

løve70 sa for siden:

Det klarer du helt sikkert!!


#25

Hyacinth sa for siden:

Håper det. :) Har ikke drevet med løping så lenge, kun siden sensommeren/ i høst. Men jeg har hatt en voldsom progresjon, spesielt på lengde.


#26

Pasta sa for siden:

Jeg klarer ikke å løpe sammenhengende i 3 km eller 15 minutter. :bidrar:
Det klarte jeg heller ikke når jeg var ungdom.


#27

Katta sa for siden:

Jeg tror alle på ungdomsskole og VGs løp på under 15 min hos oss. Nå hadde jeg nok ikke greid det tror jeg. Men selvsagt betyr alder noe.


#28

Hyacinth sa for siden:

Det har jeg også hatt problemer med, men etter mye trening er det ikke lenger et problem. Hvis jeg bare har lav nok fart, tror jeg nå at jeg kan løpe nesten ubegrenset langt, iallfall hvis det ikke var for de hersens knærne som begynner å si fra etter sånn ca fire kilometer..


#29

Divine sa for siden:

Jeg mener selv at jeg løper relativt mye, men jeg hadde aldri i livet klart 3 km på 15 minutter. I fjor fokuserte jeg en del på intervaller og tempotrening, men njet – et slikt tempo har jeg aldri klart og kommer neppe til å klare det heller. Nå er jeg i tillegg i slutten av førtiårene, så alderen er nok ikke helt på min side heller.


#30

Bluen sa for siden:

:eek: Det synes jeg faktisk er nesten sjokkerende. Sånn var det definitivt ikke hos oss. :hehehe: Det var et lite fåtall - på ungdomsskolen, da de fleste ikke er utvokst engang, var det neppe noen av jentene i det hele tatt.


#31

Hyacinth sa for siden:

Sånn som Katta beskriver var det som nevnt hos oss også, bortsett fra en liten gjeng med lite spreke jenter og gutter som var mer opptatt av rollespill enn idrett... Og mannen min syntes (også som nevnt) at det ikke var sjokkerende, snarere normalt (han er forresten blant annet gymlærer). Ut fra karakterene å dømme (på VGS) var det nok ikke spesielt unormalt, heller.

Men JEG har alltid slitt med det. Det er ikke noe mål for meg overhodet heller, altså. Jeg vil heller løpe langt og opplever mestring når jeg klarer flere kilometre.


#32

Polyanna sa for siden:

Alder har mer å si for korte enn for lange distanser. For langdistanseløpere så toppes formen i ca 25-årsalderen, og så går den gradvis nedover, men du er faktisk over 60 før du er nede på nivået som 18-åring igjen (usikker på hva som er målt, men tror det er hvor gode resultater man får ved samme treningsmengde).

Men, 3000 m er en relativt eksplosiv distanse, og krever at du kan presse deg helt til maks i en tid som er akkurat så lang at det ikke er spurt heller, så den er veldig tøff. Du jogget nok ikke rolig da du tok disse testene den gangen... Det er nok en distanse der man taper seg mer med alderen enn på langdistanseløping.

Jeg var ikke i nærheten av den farten som tenåring, men har vært det dann og vann de siste årene (når jeg er i TOPPFORM).


#33

Hyacinth sa for siden:

Takk, Polyanna!

Jeg jogget definitivt ikke rolig da jeg løp rundt Mosvannet i ungdommen, nei. Og ikke i forrige uke da jeg løp på 17 heller. Ikke at farten var kjempehøy, men den var på grensen av det jeg orket i tre hele kilometre.

Jeg løper rundt vannet flere ganger i uka nå, ofte (som regel) to ganger. Og jeg løper med vilje rolig. Som regel er jeg i mål på 40 min (altså to runder), men i går brukte jeg 43, og da hadde jeg et tempo som føltes behagelig hele tiden. Det var mer knærne som var problemet enn kondisen, dessverre.

Er enig i at 3000 m er en tøff distanse å løpe fort på. Jeg opplever tre km som veldig kort når jeg er på joggetur nå, men hvis jeg skal løpe fort, er det grusomt langt.


#34

Lavender sa for siden:

De fleste i klassen på gymnaset løp 3000 på under, eller et par over 15 min. Vi løp 3000 m hver fredag morgen siste året. Vi ga gymlæreren fra Østlandet en treningsbukse med "Å løp" trykket på. Hun elsket den.

I dag mener de superspreke kollegaene mine at alle friskuser skal klare mila på 50 min. Jeg er kondisjonert, løper dog ikke, og vet at jeg har ikke sjans til å trene med de. Vi mister fart med alderen. Fart, eksplosivitet og spenst må øves. Det sier legen.


#35

Bluen sa for siden:

Som Polyanna opplever jeg 3000 meter som på grensa til en eksplosiv distanse, og det er ikke min styrke, for å si det pent. Jeg løper, helt oppriktig talt, nøyaktig like fort per km enten jeg skal løpe 1000 meter, 3000 eller 5000 meter. Det er liksom ikke flere gir. (Og per i dag, med snø til anklene og etterdønningene av en forkjølelse, er jeg uansett milevis unna 15 minutter på 3000 meter. :knegg: )


#36

Hyacinth sa for siden:

Jeg føler at jeg er der du er, jeg også, egentlig. Fitbiten sier at jeg løper en kilometer på 6 minutter og noe, uansett lengde. Mistenker den for å ha hengt seg opp.. :knegg: Men jeg har et gir jeg trives i, på en måte.


#37

Maverick sa for siden:

Jeg er dødsfascinert over at dere husker hva folk løp 3000m på på skolen. :knegg:


#38

Hyacinth sa for siden:

Egentlig er jeg også det, men dette vannet her i byen er (var) omtrent identisk med «gym» på alle ungdomsskoler og videregående i bydelen i byen her. Det tok mange år etter VGS før jeg sluttet å hate turveien rundt vannet. :knegg:


#39

Retz sa for siden:

Hadde nok ikke klart 15 minutters kravet, nei. Er jo eldgammel. Klarer såvidt 5km på 30 minutter, og løper 4x4 intervaller på mølla i 10,5 km/t og 2,5% stigning. Jeg holder meg mest i «lapskaussonen», og deltar aldri i løp. Løper rundt omkring med hunden fordi det er avslappende og gøy. Tar en intervalløkt på treningssenteret en gang i blant.


#40

C3PO sa for siden:

13-åringen løp 3km på Oslo Maraton på 14 minutter, og han trener veldig lite. 11-åringen løp på 17 minutter. Så jeg ser også på 15 minutter som ganske så gjennomsnittlig for barn. Vi deltar i en del løp, og jeg ser at de unge løper i farter vi andre ikke kan oppleve. Hvis jeg var veldig heldig, hadde jeg kanskje klart 18 minutter. Til gjengjeld har jeg ikke prøvd. Jeg er også blant de seige som foretrekker lang distanse.


#41

Sissel sa for siden:

Jepp, min rekord er 14.15, og da var jeg relativt godt trent, og var 18 år. Har ingen anelse hva jeg hadde brukt idag, men det er mye mer, det er helt sikkert.


#42

Polyanna sa for siden:

De barna som løper løpe gjerne kjempefort, men tro meg, mange gjør det IKKE, altså.


#43

Synnemor sa for siden:

Det var ikke mange jenter i klassen min som klarte 3000m på 15 min. Jeg gjorde det, men jeg drev med friidrett på den tida.

Det er tyngre å løpe fort på en distanse som 3000m som godt voksen enn som ungdom.

Til sammenligning:
Jeg deltar for øyeblikket i et treningsprogram 12 uker til toppform. Vi startet på søndag med løpstest på nettopp 3000m. (Eller, de andre gjorde det, da, jeg måtte ta sykkeltest pga en leggskade som medfører forbud mot rask løping noen uker til.)
Det var kun 2 av 6 som klarte 3000m under 15 min (begge kjønn deltok og alle var løpere, de var vel 4 av 6 som har løpt halvmaraton i konkurranse.)

Min erfaring er at unge er mer eksplosive og presterer bedre enn oss gamlinger på korte distanser, mens vi gjerne er bedre på lange distanser. For min egen del har jeg ikke sjanse til å slå barna mine på en sprintdistanse, mens jeg er lei å ha med å gjøre på halvmaraton. :knegg: Sist jeg løp 3000m, tror det var i 2013, brukte jeg akkurat 12 min, men jeg er en mye bedre løper nå enn da. Vi skal teste 3000m flere ganger på disse 12 ukene, så da får jeg se hvordan jeg ligger an her!


#44

Hyacinth sa for siden:

Interessant, Synnemor! :jupp:


#45

Timar sa for siden:

Jeg husker jeg løp rundt 2600-2700 meter på 12 minutter på coopertestene på videregående, og det uten å trene noe. Jeg gikk dog mye, så grunnformen var ganske god.

Den sesongen jeg trente knallhardt, hadde jeg nok løpt 3000 på kanskje 13- 14 minutter, mens nå hadde jeg neppe kommet under 18, med svært moderat trening.

For min del skulle jeg mao gjerne vært 17 år igken, ihvertfall fysiologisk!


#46

Hyacinth sa for siden:

Løp rundt nevnte vann (3070 m) i dag. Jeg bestemte meg for kun å ta den ene runden, da kan jeg presse meg litt mer. Jeg løp ikke veldig raskt, men heller ikke så rolig som forrige dagen da jeg tok to runder i rolig tempo. Men det var glatt, så jeg måtte konsentrere meg hele tiden (har ikke piggsko), jeg måtte ut i dyp snø flere steder, og jeg måtte senke farten flere steder. Jeg løp ikke så fort at jeg måtte stoppe helt opp og få ned pulsen noen, noe som kan skje hvis jeg presser meg hardt. Det var mørkt i tillegg (ødelagte lyktestolper).

Så ikke på klokka underveis og var spent da jeg passerte «mål». 19 min og 30 sekunder. :knegg: Mannen min har regnet ut at jeg må trekke fra 25 sekunder på de ekstra 70 meterne, så da ligger jeg på 19 minutter i dag. Er sikker på at jeg hadde klart litt fortere uten glatt føre, maks konsentrasjon og merkelig løpestil. Samt løssnø.


#47

Polyanna sa for siden:

Men kjære, å løpe på glatta er jo veldig annerledes enn på godt føre! Veldig imponert av at du kom under 20 minutter på det føret, det er jo rått!


#48

Hyacinth sa for siden:

Er det? Guri, nå ble jeg glad! :jippi:

Det var glatt ja, men ikke speilglatt hele tiden, det meste var snø som var trampet så hardt at det ble glatt, og noe var is. Men tror nok ikke at jeg hadde klart bedre enn 18 min på vanlig føre, altså. Tiden vil vise. Jeg var ikke veldig langt unna toppfarten min på den distansen, jeg presset meg mer enn vanlig.


#49

Polyanna sa for siden:

Nå er det bare å vente på våren! :glis:

(Jeg tror jeg får noen muligheter til å løpe rundt det vannet igjen snart, det var en fast løype for noen år tilbake. Nesten så jeg ikke tør. :knegg: #veldiglangtfratoppform)


#50

Hyacinth sa for siden:

:knegg: Du løper jo mye mer og lenger enn meg, mener jeg å huske, uten at jeg har vært aktiv i løpetråder. Det er bare tre km. Løp! :D

Det er sjelden snø og glatt her, det er helt unntaksvis, selv om vinteren. :)


#51

Polyanna sa for siden:

Jada, jeg kommer meg rundt. Men jeg har så vidt klart å tyne meg ned i 15 minutter en gang i tiden, på en knalldag, så det blir litt brutalt å bli konfrontert med hvor mye dårligere form jeg er i nå...


#52

Che sa for siden:

Ja, jeg også - jeg husker knapt nok hva jeg løp på skolen jeg - husker jo vi hadde en fast løperunde, men hvor lang den var og hvor lang tid jeg brukte har jeg virkelig ikke peiling på. (på min vgs var også idrettslinja i byen - Ikke at jeg gikk på den, men jeg hadde samme lærer i gym)

Selv liker jeg jo ikke å løpe, men har sansen for intervalløping - jeg skal og prøve coopertesten snart, tror jeg - greit å vite hvor langt jeg kommer og hvor intenst jeg kommer til å hate livet mitt.....


#53

Hyacinth sa for siden:

Skal du hit snart? Kan du ikke løpe, please! Og så dele her hva det ble? :hyper:


#54

Polyanna sa for siden:

Jeg skal antagelig dit flere ganger fremover, så får ha det som et målepunkt, tenker jeg!

:skremt:



#56

Polyanna sa for siden:

Fasit:

En dag med ok dagsform, men dårlig disiplin til å gi bånn gass, delvis mørklagt løype der jeg måtte løpe roligere, litt byggearbeid og mye folk: 15:55.

Kunne vært bedre, kunne vært verre. Utgangspunkt for vårtreningen!

Og VIDUNDERLIG å løpe på bar asfalt/grus!! :lykkelig:


#57

Hyacinth sa for siden:

Har du vært her? :hyper: Når da? I går?

Ja, det bygges litt. Men 15 minutter var jo dritbra! Langt unna meg, det.

Husk å trekke fra de ekstra 70 meterne da.


#58

Polyanna sa for siden:

I går til i dag. :)

Stavanger viser seg fra sin mest sjarmerende side hva gjelder vintervær. :knegg:

(Men jeg liker egentlig å løpe i regn, jeg da)


#59

Hyacinth sa for siden:

Å nei, du kom på det verst tenkelige tidspunkt, det øser jo ned! Og det har blåst masse også. Forrige helg var det nydelig vintervær og masse snø. :elsker:


#60

Polyanna sa for siden:

Å, men jeg har rikelig med snøvinter hjemme (og liker det, altså), så jeg er strålende fornøyd med bare veier. Regn gjør meg ikke så mye, så lenge jeg ikke skal bo oppi det. :p

Det var den beste løpeturen jeg har hatt siden før maraton, tror jeg, rett og slett en skikkelig GODTUR! :lykkelig:

Men det blir virkelig GRÅTT OG VÅTT på en helt egen måte her vestpå! Rent fascinerende. :knegg:


#61

Hyacinth sa for siden:

Jeg liker også å løpe i regn.

Men å lufte hunden vil jeg gjøre i tørt vær. Hater all gjørmen en liten hund drar med inn...


#62

Polyanna sa for siden:

Så du har innehund du nå, da. :knegg:


#63

Lavender sa for siden:

Kom på at vi mammaene hadde fotballkamp mot egne 11 åringer. Vi startet bra første ti minutter, de neste 50 min var en tragedie hvor jentene løp alene til mål. Mødrene er godt kondisjonerte voksne damer, ca 20 cm høyere enn barna.


#64

Hyacinth sa for siden:

Jepp! Jeg har gått tur uten hund i dag. Hunden har vært på på do og snudde idet hun var ferdig. :knegg:


#65

Nessie sa for siden:

Vi har også krav om 3000 m innen 15 min hos oss i brannvesenet. :nikker: Mitt inntrykk er at dette er noe de fleste som trener greit klarer. En kollega av meg på adm.avd testa i høst. Hun løp på 15:25, uten å ha trent spesielt på løping. Men hun trener et par anger i uka, mest styrke og ballspill. Dette er på bane da. Men med litt øving/trening, og om det virkelig gjaldt, hadde hun nok klart det på 15 min.


#66

Hyacinth sa for siden:

Jøss. Jeg løper nesten daglig og er som sagt ikke i nærheten... Men jeg har ikke løpt daglig så lenge, da


#67

C3PO sa for siden:

Imponerende, Poly!


#68

Hyacinth sa for siden:

Ja, enig!


#69

Divine sa for siden:

Jeg er heller ikke i nærheten, og tror faktisk ikke det hadde vært mulig for meg å komme dit. Ikke uten å gå ned mange, mange kilo i alle fall.


#70

Hyacinth sa for siden:

Det har jeg også gjort. :knegg: Men det hjelper visst ikke..


#71

Divine sa for siden:

Snittfart på 12 km/t? I 15 minutter? Not gonna happen. Jeg har på mitt beste klart 11,7 i dragene når jeg har løpt 4x4 på mølle. Så der er det veeeeeldig langt igjen. Og jeg må si at jeg synes det er litt merkelig (les: deprimerende for min egen del) at så mange klarer 3 km på 15 min så enkelt. Det hadde jeg virkelig ikke trodd, altså. Akk ja. Vel, vel. Mustn't grumble, osv.


#72

Hyacinth sa for siden:

Fitbiten min viser ikke km/t, det irriterer litt. Den viser minutter pr km. Jeg løper vanligvis et sted på 6-tallet, altså 6 min-og-noe på en km. Aldri vært nede i 5, og sjelden så sakte som 7. Til og med ikke når jeg tar skikkelig i er den nede på 5. Men fitbiten er veldig unøyaktig, jeg er ikke særlig fornøyd, egentlig.


#73

Polyanna sa for siden:

Jeg tror det Nessie beskriver er resultat av at

  1. det er et miljø med folk som "alltid har vært spreke"
  2. at folk, særlig om de ferdes i et miljø med folk som "alltid har vært spreke" ikke SIER det om de ikke kommer under det som tydeligvis er en slag standard.

Jeg VEDDER på at mindre enn 5% av Norges befolkning kan løpe 3 km på 15 minutter.


#74

Hyacinth sa for siden:

Det siste der må jeg diskutere med mannen, kjenner jeg. :knegg:

Men jeg er i likhet med Divine også overrasket.


#75

Hyacinth sa for siden:

Det øsende regnet du forlot i dag, Poly, har på magisk vis transformert seg til lavende snø! :elsker:


#76

Nessie sa for siden:

Jeg personlig hadde ikke hatt SJANS :knegg: Og selv om min kollega sier hun ikke er sprek, så mener jeg hun er det.


#77

Hyacinth sa for siden:

Mannen løper 3 km på 12.40. På mølle. Han har trent hele livet, men mener selv at denne tiden ikke er imponerende, men «sånn passe». Er det tilfelle for en mann på 43?


#78

Benzo sa for siden:

Det er jo mye lettere å løpe på mølle enn asfalt/grus.


#79

Hyacinth sa for siden:

Ja, det sier han også. Men jeg har aldri løpt på mølle. Jeg er redd for å tryne slik man ser på youtube-videoer.


#80

Synnemor sa for siden:

Menn løper 11% raskere enn kvinner fordi de har større muskelmasse. 12.40 for en mann tilsvarer ca 14.15 min for en kvinne. Altså en helt grei tid, men ikke imponerende bra. De fleste må nok trene en del på løping for å klare det.

Synes du?? Jeg synes det er lettere å løpe ute faktisk. Selvsagt forutsatt at underlaget er OK. :møkkalei glatta:


#81

Hyacinth sa for siden:

Synnemor, han veier mye mer enn meg også, det har vel en del å si? Faktisk 40 kg mer enn meg, men det er fordi jeg veier svært lite nå, og han er ikke tjukk, men veldig høy. Han har nok nokså mye mer muskler enn jeg har, sikkert mer enn 11%...

Så på den måten kan man jo si at jeg er mer imponerende enn ham! :moahaha:


#82

Timar sa for siden:

Jeg var på 5%'en da jeg løp 5 km i det tempoet på Sentrumsløpet. Det betyr at 5 % av dem som faktisk stilte opp i løpet, løp så fort. Nå løper de sprekeste så klart lengre distanser enn 5 km, men de aller fleste melder seg jo ikke på løp, en gang. Jeg tror dermed tallet er lavere enn 5 %.


#83

Synnemor sa for siden:

Hvis du var på 5%-en på 5 km på 25 minutter, vil jo tallet måtte være en god del lavere om man tar med hele befolkningen - de som velger å stille i løp har jo stort sett trent litt (eller mye) på løping ;)


#84

Synnemor sa for siden:

Såvidt jeg har skjønt ut fra det Ingrid Kristiansen sier om forskjellen på menn og kvinner når det gjelder løping, gjelder denne 11%-en på alle distanser fra 100m til helmaraton. Hvordan en beregner det med vekt her, vet jeg ikke. Men jeg vet at for hver kilo ekstra man veier, løper man litt saktere pr. km. Så ja, mannen din har mye mer muskelmasse enn deg, men han har også 40 kilo mer å dra på for hvert skritt. Det er mye!!!


#85

Hyacinth sa for siden:

Ikke rart han sliter med kneet... :knegg:


#86

Synnemor sa for siden:

Nei, for hvert steg man løper treffer man jo bakken med enorm kraft i forhold til kroppsvekt, så klart det er hardt for knær. Spesielt om man er hælløper og setter foten ned foran seg når man løper.


#87

Hyacinth sa for siden:

Ja, det er nok sant. Men mye av det med knærne er vel helst skader fra da han spilte volleyball. Men uansett er det mye belasting. Han kunne ikke sykle tidligere, men trente seg opp. Løping har også vært mye opptrening. Men slalåm er visst drepen for kneet, det har han (trist nok) måttet slutte helt med. Han klager på langrenn også, i forfjor var kneet vondt i tre måneder etter en kilometer på langrenn. Jeg mistenktes at det er fordi han ikke liker det... :sparke:


#88

Synnemor sa for siden:

Ferdigtesta! Løp 3000m på 11:52, altså med snittfart 15,2km/t. Veldig fornøyd siden jeg ikke har fått lov til å løpe raskt siden midten av oktober pga en leggskade. Kun sykling og rolige løpeøkter siste 3,5 månedene. Var vondt så det holdt, hadde snittpuls på 95% av maks under testen :eek:


#89

Lavender sa for siden:

Du er jo helt rå på fart og evnen til å presse deg. Regner med at du kjenner makspulsen din veldig godt, og at du har løpt nesten 12 min med melkesyre. Det er i følge instruktøransvarlig på toppidrettsutøver nivå. Men så synes jeg å huske at du både konkurrerer og vinner mosjonsløp med både det ene og andre kjente navnet.

Jeg har sett Mesternes Mester og humret litt da Solveig Pettersen grudde seg til biiip test. For det var de eldste proffenes privilegium å slippe biip testene. Og fart tester var medvirkende årsak til at hun ikke orket mer av toppidrettsutøver livet. Det er jo vondt å trene sånn, og sikkert vondere med årene for å klare å holde tritt med de unge spillerene.

Jeg tror de fleste av oss gjør som Bluen. Tar de samme treningene med samme fart som sist, og er fornøyd med det.


#90

Synnemor sa for siden:

Løp ny test nå sist fredag, og da løp jeg på 11:38 (snittfart 15.5km/t), altså 14 sekunders forbedring på 4 uker. Veldig fornøyd!
Makspulsen min vet jeg godt hva er, jeg er så sær at jeg trente på å ta makspulstest i ett helt år før jeg tok testen ;) Ga meg ikke før jeg klarte presse pulsen helt til maks så den begynte å gå ned selv om
jeg økte intensiteten.
Jeg har ekstremt høy terskel (målt med laktattest på Høgskolen her i byen). Måtte komme tilbake og ta ny test fordi de ikke trodde på resultatet. Jeg klarer også å løpe lenge over terskel - da jeg var med på NM halvmaraton i høst løp jeg ca 70 min av løpet over terskel. Jeg er nok noe over middels glad i å presse meg ;) Har mer enn én gang fått kommentar fra treneren min om at det spruter blåsyre ut av ørene mine på treningsøkter :fnise:


#91

Hyacinth sa for siden:

Wow, Synnemor!

Jeg aner ikke hva makspulsen min er, og jeg vet ikke hvordan jeg skal finne det ut ordentlig heller.

Tenkte på denne tråden i går. Jeg løp rundt det omtalte vannet i en fart jeg selv syntes var relativt rolig. Det var en del av en lenger joggetur, så det var tilfeldig at jeg så på klokka. Tenkte jeg bare skulle sjekke litt. Etter en runde (3070 m, mye folk og ganske rolig tempo) hadde jeg brukt 17 min og 45 sek, og det er relativt imponerende til meg å være. I den grad at jeg lurte på om det kunne være riktig. (Det var det.) Tidligere har jeg følt jeg har løpt fortere, med saktere resultat. Jeg tror derfor jeg kan løpe 3000 meter på bane en hel del fortere, faktisk.


#92

Hyacinth sa for siden:

Jeg har trent jevnt og trutt og kan nå melde om at jeg har løpt tidligere nevnte vann (altså 3,1 km med ca 200 m oppoverbakke) på 16,16.

Jeg er fryktelig stolt over dette, men mannen er fremdeles jaggu ikke lett å imponere. Han sier at det er bra til å være meg ( :snurt: ) og mener han ikke kan si noe generelt om dette fordi han ikke aner hva som er normalt for damer på 43... Vel. Jeg trenger at noen bøyer seg i støvet og sier at dette er en kjempebragd ( :knegg: ), og dette er omtrent like raskt som jeg løp på VGS (ikke at jeg løp imponerende raskt der, akkurat!).

Vel. Jeg er iallfall fornøyd selv. Jeg løp en runde til etterpå, den var tung. Jeg løp rolig og måtte faktisk stoppe opp noen ganger, men tikket likevel inn på 18 minutter, og jeg følte at jeg løp mye senere runde nummer to, så jeg er overrasket over at forskjellen ikke var større.


#93

Hyacinth sa for siden:

Høh. Ser at jeg skrev dette 18. januar. Nå løper jeg 6,2 km omtrent ti minutter raskere. :sjokk:


#94

Elise sa for siden:

Så gøy å se fremgang. :heia:

Jeg synes det er superbra!


#95

Hyacinth sa for siden:

:kry:

Takk!


#96

Nelly Nickers sa for siden:

Fantastisk framgang! Imponert. :riktig:


#97

Hyacinth sa for siden:

Føler jeg fisker etter komplimenter her. :knegg: Men var egentlig ute etter ærlige svar om nivået mitt, altså. Kors på halsen. Jeg vet liksom ikke hva jeg skal sammenligne med..


#98

Elise sa for siden:

Jeg er imponert uten å vite noe om nivå, jeg bare sykler.


#99

frukt sa for siden:

Det er jo veldig bra framgang!

Jeg er egentlig misunnelig fordi jeg elsker å løpe, men har gitt det opp på grunn av teite hofter.


#100

mkj sa for siden:

Hvis du forbedret tiden din med 10 minutt så er det jo veldig bra!!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.