Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ovnssteke koteletter, hvordan?

#1

polarjenta sa for siden:

Jeg skal lage koteletter til middag. Jeg har gjort det før, men husker ikke hvordan jeg gjorde det. Aller helst ønsker jeg å slippe å brune de først. Jeg skal bare ha kotelettene i ovnen.


#2

Tjorven sa for siden:

Vi langtidssteker koteletter sammen med grønnsaker. Rot- og knollgrønnsaker deles i biter og legges i langpanne. Kotelettene legges oppå. 160 grader i 2 timer og så er det ferdig. Trenger ikke brunes først.


#3

-ea- sa for siden:

Jeg bare legger de i en ildfast form/fat og krydrer litt. Kikker etter dem og snur når det trengs. Tidsforbruk 30-40 minutter.


#4

pippo sa for siden:

Jeg legger dem i langpanne. Salter/peprer.Heller på vann (mellom kotelettene liksom) så det dekker hele bunnen av panna. Tar på folie, og «damper» i ca 1 time på 200 grader. Tar av folien og steker en time til på samme temperatur. Blir alltid kjempegode og saftige/møre.


#5

polarjenta sa for siden:

Takk for tips.

Jeg endte opp med å legge dem i langpanne, krydret dem, hadde litt smør i og satte dem i ovnen på 180 grader. Etter en halvtime hadde jeg litt vann i langpanne og snudde dem og stekte dem en halv time til. De ble veldig gode.


#6

daffy sa for siden:

Det hørest ut som en praktisk hverdagsmiddag. Hvis lanpannen gjøres klar kvelden før og settes i kjøleskapet kunne barn den inn i ovnen i passe tid før middag.

Hvilke rotgrønnsaker pleier dere å bruke (blir f.eks poteter ferdige på denne varmen?) og hvilke koteletter bruker du? Legger du kotelettene direkte oppå grønnsakene, eller på en rist over?


#7

Pesten sa for siden:

Jeg pleier å vende kotelettene i egg og mel. Brune de lett på panna og så 100 gr i minimum 4 timer. Møre og fine. Grei søndagsmiddag som lager seg selv :jupp:


#8

Tjorven sa for siden:

Vi pleier å ta litt av det som er i kjøleskapet, men som regel inkluderer det i hvert fall gulrot, kålrot, sellerirot og løk. Litt hvitløk skåret i store biter gjør seg også godt. Som regel slenger vi med potet også slik at vi slipper å lage noe som helst ekstra.

Og vi bruker som regel nakkekoteletter, men det er sikkert mulig med andre typer også. Jeg legger kotelettene bare rett oppå grønnsakene. Og dermed trengs det ikke noe olje (det er nok fett i kjøttet).

Det er unektelig en ganske god og lettvint middag.


#9

polarjenta sa for siden:

Jeg har prøvd med svinekoteletter og syns de ble tørr. Bedre med nakkekoteletter.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.