Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Brokkolisalat

#1

Pegasus sa for siden:

Hva har du i din brokkolisalat?

Og- er den best dagen derpå??


#2

løve70 sa for siden:

Her er min:) Den er best dagen derpå.
Broccoli salat

250 g bacon terninger
400 g broccoli i små buketter
1,5 dl rosiner
1,5 dl solsikkekjerner
1 rød løk

Marinaden
1,5 dl miracle whip majones
0,75 dl sukker
3 ts rødvinseddik
Litt salt
Bland broccolien med finhakket løk, rosin og solsikkekjerner.
Pisk marinaden og hell over.
Trekkes i 3 timer (eller over natten)
Rist bacon og bland i og strø over rett før servering




#5

Pegasus sa for siden:

Disse må jeg prøve! :jupp:


#6

Hyacinth sa for siden:

Nam!

Men liker ikke majones. Hva gjør jeg i stedet?


#7

Filifjonka sa for siden:

Jeg liker ikke heller majones, men denne smaker ikke majones syns jeg.

I går lagde jeg en hurtigversjon som mellommåltid siden det var lenge til middag og jeg var veldig sulten. Og den middagen jeg lagde innebar allerede sprøstekt bacon og hakket rødløk. :)

Det var rett og slett bare brokkoli, rosiner, rødløk, bacon og pinjekjerner rørt sammen med litt creme fraiche og noen sveiv med Chili Explosion. Veldig godt det også. Og jeg syns egentlig det er spesielt godt å bruke brokkolistilkene her.


#8

Hyacinth sa for siden:

:) Det kan jeg prøve!


#9

Eia sa for siden:

En variant jeg liker veldig godt, er å steke brokkoli sammen med rødløk i et par-tre minutter, og hive oppi litt hakkede tørkede tranebær og fetaost siste minuttet. Nammenam som tilbehør til mye. Legg til bacon først, så har du et helt måltid.


#10

liefje sa for siden:

Denne tråden må jeg lagre. Jeg har virkelig fått sansen for salater med blomkål og brokkoli i det siste.

Jeg har ingen oppskrifter på brokkolisalater i hodet nå, men forleden laget jeg en med blomkål:
Et lite blomkål i små buketter
Finkuttet spisskål
Granateple

Dressing av: Lettrømme, sitron, salt og pepper

Bland alt sammen og la det stå en stund før servering. Det skal være så mye dressing at alt blir dekket og kremete.

Enkelt og kjempegodt. Vi hadde den som tilbehør til stekt laks.


#11

Tjorven sa for siden:

Skal brokkoli/blomkål kokes eller skal den være helt rå når den blandes med det andre?


#12

Nima sa for siden:

Jeg beholder den rå


#13

liefje sa for siden:

Rå her også. Det er kjempegodt.



#15

My sa for siden:

I oppskrifta Kahlan linker til står det også at den kan forvelles (og hvordan), hvis man ikke liker rå brokkoli.

Hva slags majones bruker du Kahlan? Norsk (som Mills e.l.), eller europeisk (som Hellmann's e.l.)? De smaker jo veldig forskjellig, mye mer eddik i den europeiske typen. Eller er du kanskje superflink og lager den selv?

Og hvor mye sånn ca er "1 cup"? et par desiliter?

:blånn:




#18

Agent Scully sa for siden:

Er noen interessert i å høre hva JEG synes om brokkolisalat? :blafre:


#19

Niobe sa for siden:

Hvis det er navnet du tenker på, så er Sweet Tomatoes/Soup Plantation navnet på en restaurantkjede. Om man er i nærheten av en når man er i USA, så anbefaler jeg en tur innom. De har kjempestor salatbar, god chili, gode supper, mesteparten vegetarisk.


#20

Hyacinth sa for siden:

:knegg:

Mente kanelen. Siden det stod noe om cinnamon..


#21

Hyacinth sa for siden:

Ah!


#22

Hyacinth sa for siden:

Men soltørkede tomater må da være godt i denne salaten, ser jeg for meg?


#23

Filifjonka sa for siden:

Kombinasjonen er perfekt som den er. Soltørkede tomater er godt, men i denne salaten tror jeg de blir et forstyrrende element.


#24

Hyacinth sa for siden:

Ja, det blir kanskje litt overkill.


#25

Hyacinth sa for siden:

Blir ikke baconet mykt hvis salaten får stå og trekke/sette seg?


#26

Kahlan sa for siden:

Jeg har brukt Hellmans, og tar vel ca 2 dl. Tror en cup er litt over 2 dl.

Er sjeldent det blir noe igjen, men om det skal stå lenge så synes jeg det er lurt å ikke ha cashew nøtter liggende i, de blir ekle. Bacon steker jeg ordentlig sprøtt i ovnen, har ikke reagert så veldig på at det blir bløtt


#27

Hyacinth sa for siden:

Jeg takler enkelte typer majones, Kavli (som ikke selges lenger) smaker ikke majones, slik som Mills, den får jeg ikke ned. Sliter med Hellmanns også. Hjemmelaget er godt. Mills og desslike smaker noe i retning av Thousand Island og remulade, og det er nok de eneste matvarene i verden jeg ikke får ned.

Men poenget mitt var egentlig at jeg skal teste creme fraiche.


#28

Filifjonka sa for siden:

Jeg er nokså på linje sånn majonesmessig tror jeg. Men i denne oppskriften og en coleslaw-oppskrift bruker jeg Hellmans, og sammen med eplesidereddiken og resten av helheten så syns jeg ikke det har den ekle majonessmaken i det hele tatt.

Men det var veldig godt med creme fraiche også.


#29

løve70 sa for siden:

Jeg strør baconet over rett før servering nettopp for å unngå det :)


#30

My sa for siden:

... og kanelen kommer vel bare inn som navnet på bloggen. "Cinnamon spice & everything nice".

#31

Pelen sa for siden:

Tranebær og revne mandler er godt i.


#32

Pegasus sa for siden:

Du dropper kanskje hele brokkolien?? :fnis:



#34

Lavender sa for siden:

Jeg bruker Trines Matblogg. I original oppskriften er det Cheasy fra Arla, hytteost med 1,5 % fett. Jeg blander majones med hva jeg har av rømme, kesam original og creme fraishe. Og bruker litt mer edikk i enn oppskrift. Synes det fort blir fett.


#35

Tjorven sa for siden:

Jeg lager den som ble presentert av Lise Finkenhagen på en 17.mai-sending under korona. Den har granateple istedenfor rosiner, og det setter familien stor pris på.

Jeg har mye skryt for den når vi får gjester. Jeg har en nevø som er vegetarianer, så hvis han skal komme legges bacon i en skål ved siden av.


#36

Fluke sa for siden:

Kan man bytte pinjekjerner med solsikkekjerner? (Mann er allergisk mot pinjekjerner.)


#37

Magica sa for siden:

Det er sikkert fint. Jeg bruker granateple.



#39

trøtt sa for siden:

Det går helt fint, jeg bruker solsikkekjerner og gresskarkjerner.


#40

Fluke sa for siden:

Supert!


#41

Madicken sa for siden:

Jeg bruker også denne varianten, veldig god!

(Og rosiner har ingenting i mat å gjøre annet enn til nød på grøt og i julebrød/-kake. :nemlig:)


#42

Trixie sa for siden:

Jeg blander majones og creme fraîche.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.