Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Langrennski for mosjonist, rimeligst mulig

#1

GinaK sa for siden:

Jeg var ute på ski i går og de gamle skiene mine ble ødelagt. Det skjedde noe med bindingen så toppdekslet sprakk og nå får jeg ikke festet skoen inn lengre.

Jeg har søkt litt på Finn og der ligger det ski til salgs med riktig høyde men ikke riktig vekt akkurat. Lengde 180 og vekt 45-55kg lzm. :p Det er ikke helt meg altså.

Men dere som går på skitur for kos og litt trim, hvilke type ski ville dere kjøpt?
Trenger ikke felleski, har ikke satt meg inn i hva det er heller. Uasett er alt sikkert mye flottere og bedre enn de gamle som jeg har gått på, og de fungerte helt fint. Trenger helt vanlige turski på L 180.
:vilha:


#2

Isprinsessen sa for siden:

Om bare bindingen er skadet og skiene og resten av utstyret er ok ville jeg byttet den bindingen som er ødelagt.
Ofte har sportsbutikker liggende deler eller halve bindingpar slik at dette ofte blir gjort meget billig om ikke gratis som i mitt tilfelle.

De fleste kjedene kjører nå pakkepris på ski og har et rimelig alternativ.

Går du i bare oppkjørte spor eller trenger du noe for fjellet også?


#3

Polyanna sa for siden:

Jeg syns Madshus Birkebeiner er en PERFEKT mosjonistski. Passe lett, men stødig nok til at du føler du har kontroll. Viktig å tenke på spenn/vekt, sånn som du gjør!

www.prisjakt.no/product.php?p=746603

Ellers ville jeg kanskje også prøvd å bytte binding, hvis skia ellers er grei.


#4

Bluen sa for siden:

Det er vel den modellen jeg har også, tror jeg - helt grei. Mine begynner å bli gamle da; det er vel snart 15 år siden de forrige skia mine bokstavelig talt gikk og lekte på motorveien. :knegg:


#5

Kaprifol sa for siden:

Sportsbutikken bytter binding for deg. Det koster sikkert ikke noe særlig. Ta med skia inn og reparer dem.


#6

løve70 sa for siden:

Jeg ville kjøpt felleski, da slipper du å tenke på smøring, samtidig som du får grei gli. Må vel være den mest optimale skien for ditt bruk.


#7

GinaK sa for siden:

Oki, kanskje jeg skal gjøre det da. En på jobben her sa at jeg kunne bytte binding men jeg trodde det ikke gikk an, jeg da.
Det er sikkert mye rimeligere og det er flott for vi har en dyr ferie å spare til.
Takk for tips.

De nye skiene må jo være flotte for de aller fleste suser forbi meg både oppover og nedover og bortover.
Jeg skjønner jo at skismøring er en vitenskap.
Herlighet som jeg har strevd meg inn i Østmarka de siste dagene. Første kvelden hadde jeg ikke med smøring så jeg var helt dirrete i armene når jeg kom til bilen og klarte såvidt å holde i rattet.. :p Helt sykt bakglatt.
De andre dagene har jeg iallefall kommet meg sånn nogenlunde opp bakkene men det går jo helt RÆVA nedover og på sletta. Men jeg tar det som en trimtur så jeg staker meg frem. Haha.

Hadde vært morsomt å prøve sånne nymotens ski da. :)
Skal sjekke de linkene under her og heller kjøpe nytt etter påsken.
Takk for tips. :)


#8

Polyanna sa for siden:

Enten lære seg å smøre (og å rense!) ski, eller kjøpe smørefrie, ja. Med ferie å spare til så ville jeg valgt det første + bytting av binding.

Og så har jeg måttet innse at noe av grunnen til at jeg har klagd over ski og smøring er ikke utstyret, men min egen teknikk. :flau: Skikkelig tyngdeoverføring må til for å slippe glipptak, ellers hjelper det ikke uansett ski og smøring.

Det er ikke SÅ hokus-pokus med smøring, altså. Men om du har dårlig glid så kan det være greit å få glidet dem. Det er litt trøblete å gjøre hjemme uten smørebenk og smørejern, så hvis du likevel skal skifte binding, kanskje levere dem på butikken for en prep med det samme? Da renser de dem, glider dem og gir dem en god grunnsmøring, slik at du bare trenger å kline på litt av det Swix-appen sier du skal ha (med de to reservesmøringene den anbefaler deg i lomma i tilfelle glipptak eller kladding).


#9

My sa for siden:

Det er derfor det er lurt å kjøpe felleski. :nemlig:

#10

Polyanna sa for siden:

Eller preppe og lære å smøre.


#11

My sa for siden:

Ja, hvis man gidder. :knegg:

#12

Polyanna sa for siden:

Ser Dragen spør i annen tråd, så jeg svarer her: Felleski er altsp nymotens smørefrie ski. De har en "fell" under skia - en stripe i et stopp som glir medhårs og rubber mothårs.

Jeg har begge deler, og Birkebeinerskia har best gli, og jeg liker egentlig å smøre så lenge det er normalt godt vintervær, men når jeg har smørt fire par med ski så ender jeg ofte opp med å velge felleskia til meg selv.


#13

GinaK sa for siden:

Jeg har lært veldig at det er lurt å ha med skismøring i lomma. Det har gått i blått sålangt så jeg har bare klint litt utenpå.

Og så lærte jeg nå at det er ulike bindinger til ulike sko. :cool:
Jeg trodde alle skisko hadde lik type feste. Trodde jeg kunne ta skiene til mannen men de har visst annet feste på skoen. Blæh.


#14

GinaK sa for siden:

Hvilken annen tråd?
Jeg mener å ha lest om felleski i en tråd men den fant jeg ikke igjen når jeg søkte. Var ikke meningen å spørre om det samme om det finnes en egen tråd for felleski da.


#15

mrc sa for siden:

En felleski er ikke helt vedlikeholdsfri, men smøres ikke med tradisjonell smøring. Fell skal renses og impregneres, og i sklisonene brukes glider. Men ja, det er langt mindre vedlikehold og forberedelser enn vanlige ski. Du unngår festesmøring og klister....

Også vanlige smørefrie ski bør prepareres med glider på glidesonene (altså foran og bak "mønsteret") - gjør man det ikke, vil vann mellom ski og snø gjøre at det går skikkelig tregt.


#16

Polyanna sa for siden:

En HELT annen tråd, bare en vits. :knegg:

Felleskiene er mest gull på typisk påskeføre, når det begynner å bli varmere og du hele tiden vurderer om du skal orke å smøre klister. Klister er jo gull da, men du og du så klinete. :knegg:


#17

Polyanna sa for siden:

Og der kom jeg på at jeg må få glidet felleskiene mine snart, det går trått med dem nå.

Og så er de så sensitive for vekten min, for det ble noen med nesten litt i overkant "mykhet", så hvis jeg tar på meg sekk eller legger på meg 4 kilo, så kommer fellene for mye nedi.

Må la være med det, da.


#18

mrc sa for siden:

De fleste felleski leveres med regulerbare bindinger der man stiller for feste eller glid: www.youtube.com/watch?v=3xy0CqyJ2Zs


#19

Lavender sa for siden:

Jeg har NIS plate under og en nøkkel som enkelt skyver bindingen foran eller bak. Gliding skal jeg vel fikse med glider og strykejern. Og med rens til fell er alt gjort,
www.xxl.no/swix-skin-care-set-n15-n16-t151-f4-100c-17-18-vedlikeholdssett-for-felleski/p/1139869_1_style?utm_source=kelkoono&utm_medium=cpc&utm_campaign=kelkooclick&utm_term=Skin%20Care%20Set%20(N15,N16,T151,F4-100C)%2017/

XXL har gode tilbud på felleskipakker.


#20

Sol sa for siden:

Sist jeg kjøpte felleski, (en veldig absurd uttalelse, men helt sann), sa den veldig faglig dyktige selgeren at de hadde erfart ved testing at når det virkelig er felleskiføre, så er det ikke så farlig at fellen subber, man merker det ikke så mye. På nysnø, når du typisk har mye bedre glid uten fell, så har det mer å si. Så om du har to par, så er det ikke så veldig farlig at du blir litt tung for felleskiene. Jeg har erfart det samme. Nå er det en drøm å smøre skia sine selv, med tanke på glid, i påsken hadde jeg helt fantastiske ski med fell.


#21

Pelen sa for siden:

Jeg har et par nye ski til salgs, tror jeg. Ulempen er at de nå er på hytten. Jeg er 176 og veier 72.


#22

Magica sa for siden:

Kjøp felleski!


#23

GinaK sa for siden:

Takk for tips. Nå slapp jeg å tenke mer på dette foreløpig for jeg får låne skiene fra datteren til en venninne som ikke gidder å gå på ski så da håper jeg at jeg kan bruke de nå så lenge det er flott snøføre. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.