Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva gjøre med ekstremt flokete hår?

#1

Pelen sa for siden:

Jeg har diverse hårkurer, men vet av erfaring at det ikke er godt nok. Jeg er syk (begynner heldigvis å bli bedre) så orker ikke å sitte med armene oppover og børste og beste.

Finnes det noe annet man har hjemme som man kan bruke?

Jeg har vært sengeliggende siden onsdagen og hatt håret i hårstrikk. Vasket håret nå, med balsam.


#2

Pelen sa for siden:

Et bilde til. Kanskje jeg like gjerne skal hå for dreadlocks? :humre:


#3

Maverick sa for siden:

Sånn balsamspray for barn?

Fortsatt god bedring. :klemme:


#4

Fersken sa for siden:

Balsamsprayen fra Define eller arganolje?


#5

GydaG sa for siden:

Har du prøvd å ha kuren i hele dagen? Det funker for mitt hår, og datterens, som er vilt flokete.
Tror det er redken? Gull-ish boks.


#6

Pelen sa for siden:

Arganolje har jeg, skal jeg prøve å ha i lenge? Om jeg skal prøve både kur og olje, hva er best å begynne med, tror dere?


#7

Elise sa for siden:

Børste mens man har kuren i. Begynne ytterst på hårstråene.


#8

Joika sa for siden:

Trikset er vel å ikke la det gå så langt. :humre:

Her er det vel ikke så mye å gjøre annet enn å gre altså. Hårkur er jo for å fikse hårstråene, det fikser jo ikke floker. Du må gre det nedenfra og litt hår av gangen, forsiktig. Kjør kur etter i stedet.



#10

Elise sa for siden:

Hæ?


#11

Nera sa for siden:

Jeg ville mettet håret helt med en billig balsam, og deretter gått løs med en kam med grove tenner. Eventuelt brukt masser av spraybalsam, som vi gjør her i huset når åtteåringens hår har forvandlet seg til en hybrid av filt og dreads.


#12

Joika sa for siden:

Jo, du kan jo forsøke å gre det i dusjen med balsam i. Det kan jo forenkle ting.


#13

Drømmedama sa for siden:

Håret mitt blir lett flokete, håret til Lillesøs også. Jeg bruker en tung balsam/hårkur, Sebastian penetraitt, det funker som bare det. Sitter med den leeenge. Et annet tips er tørrsjampo, sånn vanlig Batiste-spray i tørt hår, det funker best på flokene til Lillesøs. Sprayer masse på.


#14

Pelen sa for siden:

Joika, jeg har vært i så dårlig form så jeg har ikke orket å dusje onsdag-fredagen så det som var på toppen Av hodet tenkte jeg ikke mer på enn at det skulle være ute av veien. Jeg orket ikke helt ta tak i saken i går heller å ga armene over hodet mer enn 20 sekunder er vondt akkurat nå.

Men idag skal jeg ta tak i saken. Jeg tror at jeg tar et bad og tar hårkur og bruker kam med grove tenner. Jeg har en som alltid henger i dusjen. Hjelper ikke det så kan jeg prøve arganolje og så får mannen prøve å koste ut. Han gjør det riktig (begynner ytterst i små deler), men da bruker vi lang tid for han er forsiktigere enn meg. I verste fall får jeg finne meg en frisør på mandag, jeg trenger uansett å klippe meg.

Forresten, heg har L'Oréal hår"farge" hjemme. Den kuren som er i der er den beste jeg har brukt noen gang på flokete hår. Jeg åpner en sånn pakke og bruker den.

I følge min mann har jeg de tynneste spindelvevsaktige hårstråene han har vært borte i. Det virker heldigvis som om han liker det. :knegg:


#15

Pelen sa for siden:

Den hårkuren hjalp ikke noe heller. :sukk: Kan en frisør ha noe som gjør håret superglatt?


#16

Maverick sa for siden:

Har du prøvd sånn balsam man spruter på tørt hår? Natusan, til barn?


#17

Pelen sa for siden:

Nei, det har jeg ikke hjemme. Hvor kjøper man det? Vanlig dagligvarebutikk eller type Vita?

#18

Isprinsessen sa for siden:

Jeg tipper du bare må ta den kjedelige jobben med å få børstet/gredd det opp.


#19

Maverick sa for siden:

Vanlig! Det funker på datterens dreads, og hun har sånn tynt spindelvevhår. Med yoghurt og maling i. :gal: Det må jo gres ut, men det er mye lettere.


#20

Joika sa for siden:

Men grer du? Du må bare dra altså.... Ha i vann og balsam og dra. Tror jeg. Få hjelp om det blir for slitsomt.

Jeg hadde skikkelig dreads i nakken etter to dager uten børsting da jeg lå rett ut med lungebetennelse nylig. Jeg hadde sovet med et digert ullskjerf og løst hår, og det hele var nydelig. Håret var tovet i en klump i nakken. Jeg måtte bare røske det ut hardt og brutalt, orket ikke noe annet.


#21

Pelen sa for siden:

Ja, har gjort det litt, fikk ut noe av det i ytterkantene. Men mine armer er så tunge og slitne etter influensa så jeg klarer det ikke så lenge. Det er som om tyngdekraften trekker dem 10 ganger mer nedover enn normalt. :humre: Og da satt jeg med hodet opp ned.

Balsamspray skal kjøpes inn. Da kan nok også mannen hjelpe til litt.


#22

Joika sa for siden:

Jeg hadde det sånn jeg og. Kan aldri huske å ha vært så sliten av noe sånn "influensagreier" noen gang faktisk. Dønn utslitt! Det ble totalt 14 dager i senga totalt, med komplikasjonene. Helt ekstremt!

God bedring! :klemme:


#23

Pelen sa for siden:

Kuren har nok virket noe. :nemlig: Nå når det er tørt har vi klart å børste ut en hel del og det uten å rive av så alt for mye. Det gikk betraktelig enklere enn før kuren da hårstråene er betydelig glattere nå.

Noe er igjen og det får vi ta i morgen med spray.


#24

Nera sa for siden:

Den er magisk:nikker: Datteren har store mengder av tynne hårstrå, og det blir veldig raskt filtete dreads, og Natusan hjelper, uten at håret blir ekstremt skittent etterpå. Frisørene får si hva de vil. Vi har en flaske stående fast både på badet og i gangen, og av og til tar jeg litt av den selv, også. Cluet ellers er å bruke kam i stedet for børste, og starte nederst og gre seg oppover.


#25

Einhyrningur sa for siden:

Den barnesprayen er gull til dredsaktig hår!


#26

veobra sa for siden:

Den sprayen til barn gir magisk glatt gulv hvis det sprayes litt utover alt. :gal:


#27

Daisy sa for siden:

Balsamspray. Høres ut som du har samme type hår som puddelen min.


#28

Anne sa for siden:

Kjøp en god børste, gjerne en som er beregnet på floker. :)
Uten denne typen børste får jeg ikke kommet gjennom mitt tykke hår.

www.tangleteezer.com/all-brushes/detangling.html

For mye balsam i hår gjør det ofte bare tungt og dødt. Jeg bruker i tillegg en balsamspray kjøpt hos frisør. :)


#29

Pelen sa for siden:

:nikker: Ja, jeg har en slik børste og en annen som ev veldig bra og som jeg ikke husker navnet på (mer enn at det ligner på Pierce Brosnan).

Jeg har ikke tykt hår, utfordringen er vel fremst at hvert hårstrå er tynnere enn tynnest, slik som små jenter har (men jeg har jo tykkere hår enn de fleste små jenter).

Jeg kom meg ikke på butikk igår, men akkurat nå bryr jeg meg ikke om håret blir tungt og dødt. Jeg må bare få ut flokereieret som er der.


#30

Avatar sa for siden:

Jeg ville forsøkt masse balsam, ikke hårkur. Og gre gjennom i dusjen, mens du har balsam i.


#31

Polyanna sa for siden:

Jeg syns du skal unne deg en time hos frisør, der h*n kan ta seg av det, gi deg en god kur og generelt pjuske litt med deg. :klemme:


#32

Addison sa for siden:

Hvis du har langt nok hår, kan jeg anbefale å ha det i flette eller satt opp med en frotte-strikk midt oppå hodet om natten, hvis ikke du har det alt.


#33

Bonzai sa for siden:

Denne børsten er gull på flokete hår. Eneste vi bruker her i huset.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.