Jeg ønsker meg en sånn sak som kan brukes til å lage café au lait, cappuchino, americano osv. Er det noen som har slik maskin, og som vil anbefale/fraråde sin? Hva må man regne med å betale for noe slikt? Og er de noe tess?
Vi har en ikke innebygd en, Gaggia Classic. Den er testet til en av de beste til løskaffe. (kan få kjøpt maskiner som man bruker "pads" i, men da har man mindre valg på kaffetyper). Den kostet 4000 for et par år siden.
Ellers er Rancilio Silver en veldig god maskin. Den koster vel nærmere 5000 tror jeg.
Har nettopp kjøpt Le Cube fra Nespresso,dog uten steamer. Kaffen er helt fantastisk og jeg bruker min gamle bodum steamer når jeg skal lage latte.
:elsker: Le Cube!!! Nespresso har modell med steamer også.
Nespresso er enkel,ingen oppvask og perfekt resultat på kaffen/espresso. :hjerter: :hjerter: Perfekt for en ikke barista.
Vi har den samme i gult. Når sant skal sies, kommer den vanligvis ikke best ut i test, men den lager veldig god kaffe, synes vi, og det er den desidert kuleste kaffemaskinen på markedet. :D
Teofelia og Scarlett: Det må bli en slik en. Den var jo kul! Og fem tusen er mer i mitt sjikt. Hvor har dere kjøpt disse? Er det Kitchen Aid eller noe i den duren?
Dulter på Teo. :dulte: Ja, vi er også veldig fornøyde.
Det er ikke Kitchen Aid, den heter Francis Francis, tror jeg. Men den selges stort sett alle steder der KA selges. Det er vel samme segment. :titter bort på benken:
Kult. Jeg har en mixer i rødt, og når vi får nytt kjøkken (i hvitt tror jeg) kunne det vært stilig med et par maskiner i rødt. Det eneste er at jeg fort blir lei, og da er rødt ikke akkurat tidløst...
Vi har en Rancilio Silva, den regnes for å være den beste hjemmemaskinen. Men man bør være en dedikert kaffedrikker, for den er ikke bare sånn "svuppe-inn-en-kaffepappdings-ferdig!".
Jeg siklet veldig på Francis Francis-maskinene, men siden jeg ikke drikker noe særlig kaffe hadde jeg ikke stemmerett. :P Så design måtte vike for smak, gitt. Selv om Rancilioen er lekker den også, men ikke like leken.
Men Silvaen lager i hvert fall tilnærmet like god kaffe som proffmaskinene. Jeg lager kaffe med begge varianter og kan bekrefte kvaliteten. Dessuten ser den bra ut på kjøkkenbenken vår ...
Det gjør den virkelig. Vi er veldig fornøyd, altså, så det var nok greit at den kaffedrikkende mannen fikk velge maskin framfor ikke-kaffedrikkende meg, men som bare ville ha noe lekkert på kjøkkenet! :D
[stryk]
Nå kan du kjøpe Nespresso Aeroccino Automatic Milk Frother :hyper:
En slags vannkoker der du kan lage melken ved siden av, samtidig som du lager kaffen. Vi kjøpte den idag, til 78 euro. Jeg fikk den anbefalt, har dog ikke prøv den ennå. Men hun advarte mot lettmelk i den - men det spiller ikke så stor rolle for meg om det blir så mye skum, bare melken blir varm og fluffy i en fei. Den skal vistnok være lett å rengjøre også ..
Og nå har jeg prøvd den også: Helt super: Lydløs, rask, funker helt fint til lettmelk også, skylles enkelt i vann ... Min nye venn :elsker: (Jeg tror det blir koffeinsjokk på meg idag :knegg:)
[/stryk]
:gruble:
Jeg tror jeg har bestemt meg for en Gaggia Classic. Noen som har sett den på tilbud noe sted? :sparke:
Jeg har lyst til å importere fra USA, det blir et par tusen billigere. Men litt skummelt mht garanti, kanskje?
Og nå har jeg ødelagt den ... :mad:. Jeg fikk ny da, men jeg fikk beskjed om at det var jeg som hadde ødelagt den! Fordi jeg hadde brukt feil melk. :snurt:
Jeg fikk nemlig beskjed om å bruke sånn langtidsholdbar melk og ikke fersk melk, men jeg trodde ærlig talt at det var resultatet vi snakket om, og ikke at maskinen ville konke ut! Faktisk tror jeg det må ha rablet for damen, jeg får det ikke til å stemme at hvorvidt melken er hyperpasteurisert eller ikke har innvirkning på den elektriske motoren. Og jeg har 1,5 i fysikk, så jeg er ikke helt på jordet heller ...
Nei, jeg trekker heller anbefalingen min ...
Nå ble jeg veldig rørt av at du spør, men dette har jeg ingen peiling på, jeg var nespresso-hore fra jeg mistet espresso-jomfrudommen.
Men begge høres veldig bra ut. Jeg merker meg at Krupsen skryter av automatisk rens, hvordan funker det? I forhold til Siemens sin automatiske skylleprosess?
Og så har Kruppsen integrert melkebeholder, blir melken sur da montro, om det går for lang tid? Her er det kanskje mening å bruke langtidsholdbar melk? Eller skal man helle på melk for hver gang? Det er jo deilig å slippe å steame melken da, her virker det som om melken kommer ferdig steamet med i koppen. Men kanskje det blir litt fake smak av det? Sånn som man får på dårlige kafeer? Nå bare spekulerer jeg, evt kan du kalle meg djevelens advokat. Vi har Krupps Nespresso, den er helt OK. Missa har også denne, og de har ikke gått i stykker ennå. Men det er mulig den lekker litt ....
Nei, hvis det var meg, og jeg ikke hadde mulighet til å teste begge på forhånd, ville jeg valgt Siemens, rett og slett fordi at melkegreiene til Kruppsen virker nifs. Jeg får angst av maskiner med integrert melk - spesielt hvis det ikke går an å justere melkemengden. Og så får du kanskje mer variasjonsmulighet med steamingen på Siemensen.
Takk for at du prøver, iallefall. :knegg: Jeg aner rett og slett ikke hva jeg skal velge, for jeg kjenner ikke noen av maskinene. Men det blir kanskje god kaffe uansett? Jeg mener - kjenner man forskjell?
Og det med integrert melkeholder - det står at melken er i en beholder på siden, så da regner jeg med at den fylles på hver gang. Poenget er at du slipper å gjøre det i egen kopp, den kommer ned sammen med kaffen. Pjaktisk?
Jeg fikk forresten ringt Elkjøp idag og de la inn manuell bestilling for meg, jeg har betalt og greier. Så da kommer den i posten om tre uker! :lykkelig:
Fikk ikke sove nesten inatt. Jeg drakk vist for mye kaffe! :fnise:
Jeg som måtte ha 2 sukketer og masse melk i kaffe, drikker kaffe som svamp nå og uten melk til å med!