Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bilsetejungelen

#1

Filifjonka sa for siden:

Vi skal bytte bil snart, og da har jeg lyst til å ha et eget barnesete til barnebarnet som blir ca 3,5 år når det blir aktuelt å bruke det.

Det kommer ikke til å bli brukt mye, kun korte turer for å dra på butikken, strender i nærheten, hente i barnehage osv en sjelden gang. Så jeg har ikke lyst til å kjøpe et bakovervendt som han vokser fort ut av. Da får vi heller flytte over setet hans en stund til om vi får bruk for å kjøre med ham i bilen.

Men hva slags type sete vil vi ha? Fins det noe som kan brukes en stund framover, og som er lett å ta inn og ut av bilen?

Jeg er ikke inne i vektklasser og kategorier, det begynner å bli noen år siden vi brukte barnesete.



#3

trøtt sa for siden:

Vi har det samme sete som Fluke, to av de faktisk. Nå satt ungen bakovervendt til han var 6 år, men vi har brukt det etter det og er veldig fornøyd. Ungen må bruke det en stund til, han er ca 140 cm nå.

Hvis barnet bruker bakovervendt enda så ville jeg nok flyttet sete til ungen er ca 4 år og så kjøpt beltestol. Dette kommer selvsagt an på hva foreldrene ønsker.


#4

Isolde sa for siden:

Cybex beltestolene har ikke stått så godt i min bil. Hos oss er det Britax kid serien som har vært best. Men ikke før 4år.


#5

Serafin sa for siden:

Vi har også cybex. Storebror bruker bare puta nå, mens lillesøster sitter i setet enda.


#6

Niobe sa for siden:

Vi er veldig fornøyd med Britax Kidfix XP Sict til minsten. Men han var seks år før han byttet til beltestol. Men det er vel ok fra fire år.


#7

Filifjonka sa for siden:

Tror jeg venter til han er ca. fire år og kjøper et sete av den typen, ja.


#8

Timar sa for siden:

Cybex-sete til begge, her og. Genialt at det kan brukes både med og uten isofix. Eldste på 1.46 sitter fortsatt bra i setet sitt.


#9

Chablis sa for siden:

Britax , vi var veldig fornøyd med det.


#10

Malama sa for siden:

Ville egentlig fulgt foreldrene tror jeg. Mine satt bakover til de var seks. (Reelt kunne ikke noen av dem sitte i beltestol når de var 4 uansett, de var ikke 15 kilo. Men min er undervektige da, bilstolkategorier regner fireåringer som 18 kilo. Hun som straks er sju eier vel 19,noe her)

Altså, flyttet over stolen til hun fikk bestestol hjemme. Jeg er nemlig så sær at jeg hadde ikke blitt særlig fornøyd om noen kjøpte stol for å frakte barnet mitt fremover før jeg selv snudde det.


#11

Filifjonka sa for siden:

Slapp av, jeg har IKKE tenkt å kjøre rundt med ungen i noe som ikke er godkjent av foreldrene. Det trenger dere ikke bekymre dere for. Han sitter forovervendt pr. nå i en av deres biler, og er en lang gutt som aldri i verden kan sitte bakovervendt til han er seks år.
Så den talen trenger jeg ikke. Jeg ville bare finne ut litt om hva slags type sete det er aktuelt for oss å kjøpe, for å bruke litt fram i tid.


#12

polarjenta sa for siden:

Anbefalingen er vel at dersom barnet skal sitte forovervendt så er beltestol det beste, vektgrense der er 15 kg.


#13

Malama sa for siden:

da stller jo saken seg noe annerledes, og en bestestol for lange barn er sikket greit. Gitt at den lange gutten også er tung nok :)

Mine er av en annen type. Små og tynne.


#14

Malama sa for siden:

Jepp, og derfor var det ikek aktuelt å snu ine når de var fire år. De var ikke 15 kilo. Også passa de nå oppi setet som forøvig gkk til 25 kilo, så da kunne de nå bare sitte der en stund til.


#15

Magica sa for siden:

Vi har cybex i ene bilen og besafe i andre bilen, beltestoler. Vesla vår blir 4 år i februar, og hun har brukt setene siden i sommer. De er skikkelig bra seter, begge to. Jenta vår er 20 kg og 108 cm så null problem å bruke beltestoler.


#16

Elise sa for siden:

Hvis bilen har isofix bør du iallfall kjøpe et sete som også har isofix. :jupp:


#17

Filifjonka sa for siden:

Alle biler har vel isofix?


#18

millact sa for siden:

Alle nyere har nok.


#19

Elise sa for siden:

Har de? Det var ikke sånn da jeg kjøpte seter til mine sist iallfall, og det er jo fortsatt mulig å kjøpe biler som ikke er nye. Men det kan se ut som det er standard på nye biler, ja.


#20

Filifjonka sa for siden:

Sjekket nå, og det har vært standard på alle nye biler siden 2007.


#21

Fersken sa for siden:

Vet ikke hvilket sete som er best akkurat nå, men vi har Britax til begge vår (10 og 8 år) og de sitter godt i de enda. 10-åringen satt en stund uten sete (fra hun var ca 140 cm lang) men ville ha sete sitt tilbake i sommer da vi skulle på langtur og siden har det vært der. Veldig enkle å ta ut og inn, spesielt med isofix.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.