Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hønsegryte

#1

Hjertensfryd sa for siden:

Då eg var lita lagde av og til mamma ei hønsegryte på søndagane.
Eg trur ho hadde ei heil høne i trykkoker. Når den var ferdig blei kjøttet plukka av. Deretter blei kjøtt, ris, grønnsaker putta i ei gryte og blei ståande der og putre.

Dette er det eg trur. Eg har lyst til å lage det, for eg meiner å huske at dette var godt.

Er det nokon som vil hjelpe med ei oppskrift tilsvarende det eg prøver å beskrive? Eg meiner pifi krydder var involvert og, men det vil eg unngå. :knegg:


#2

Maverick sa for siden:

Hønsefrikassé heter det! Kjempegodt, og enkelt, bare tar litt tid.


#3

Syrinx sa for siden:

Vi har det iblant, kjempegodt.

Koker høna i trykkoker eller lenge og vel i lettsalta vann.

Plukk høna.

Lag karrisaus på kokekrafta.

Ha i høne og grønnsaker. (Der brukte å være amerikansk blanding, nå tar jeg det jeg liker av grønnsaker)

Server med ris.


#4

Hjertensfryd sa for siden:

Nei, det er ikkje hønsefrikase. Den gryta eg tenker på er utan saus. Og risen blei kokt oppi gryta med kjøttet.


#5

veobra sa for siden:

Dette tenker jeg også. Selv om vi hdde risen ved siden av. Det er en lys saus.


#6

Syrinx sa for siden:

Du kan jo rett og slett bare gjøre som du skriver, koke risen sammen med resten. I stedet for piffi bruker du salt, pepper og eventuelle andre krydder du liker. Høns er ganske kraftig i smaken, så godt blir det nok uansett.


#7

Harriet Vane sa for siden:

Jeg koker to høner i mnd. Ikke i trykkkoker, men i vanlig stor kjele. Jeg hiver oppi en frossen høne, dekker med vann, har i salt, vanlige suppegrønnsaker som gulrot, selleri, løk, og krydder som laurbærblad, pepperkorn osv. Så koker jeg langsomt opp og småkoker i 4-5 timer. Tar ut høna og plukker kjøttet mens jeg på svak varme reduserer kraften til det halve eller en tredjedel, og fryser ned. Perfekt til supper, sauser og gryter.

Jeg bruker det finhakkede kjøttet til wok, hønsefrikasse, indiske gryter, osv.


#8

Polyanna sa for siden:

Mamma pleide å koke opp ei høne på morgenen, med salt, pepper og laurbærblad tror jeg, så sette gryta på 1 og la den stå hele dagen frem til middag. Så ble den servert som den var, mener jeg å huske.

Jeg og søsters kranglet om halsen. :nemlig:

Litt usikker på hvordan man får til den risen uten at den blir tørr? (Men så har jeg også mistet helt sansen for ris, enda jeg ELSKET det som barn. :gruble: )


#9

Maverick sa for siden:

Ja, det ble min barndoms hønsefrikassé, men det er mulig min mor var utro mot oppskrift. :sjokk:


#10

Polyanna sa for siden:

Hønsefrikasse er for meg høns i hvit saus. :p


#11

Maverick sa for siden:

Æsj. :knegg:


#12

Neket sa for siden:

Meg og. Elsk. Hvor får man kjøpt høne nutildags? Fikk maks lyst på.


#13

Maverick sa for siden:

Høne får man overalt, Neket! Billig og god mat det altså.

Men hvit saus, altså? :gruble:


#14

ingling sa for siden:

Hvit saus, men ikke med melk, bare kraft. Så smørjevning og kraft, såvidt jeg husker det. Veldig godt!


#15

veobra sa for siden:

Jeg vil kalle det lys kraft, ikke hvit saus. Den skal være gjennomsiktig, ikke sånn som på fiskeboller.


#16

Myria sa for siden:

Jeg kjøpte nylig høne på Obs til 20 kr pr stk. :jupp:


#17

Tussa sa for siden:

No fekk eg barndomsminner. Mamma laga med høne, frossen grønnsaksblanding, rømme og tomatpurè. I min heim var vi ikkje så avanserte at vi dreiv med ris må vite så denne blei servert med poteter :knegg:


#18

Maverick sa for siden:

Ja, sånn! Og litt gyllen.


#19

Harriet Vane sa for siden:

Hvit saus, basert på hønsekraft og bittelitt fløte, med eller uten karri, med erter og gulrøtter i. Nammenammenamm.

Liker heller ikke vanlig ris så godt lenger, bare grov naturris.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.