millact sa for siden:
De er 12 år. Hvor mye karbonadedeig trenger vi tror dere? Og hva med annet tilbehør?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
millact sa for siden:
De er 12 år. Hvor mye karbonadedeig trenger vi tror dere? Og hva med annet tilbehør?
Charlie sa for siden:
Hvor mye kjøtt det går, syns jeg avhenger av om de får ta kjøtt først eller ikke. Endel i den alderen er mer glad i ost og kjøtt enn grønnsaker.... :knegg: ville lagt meg på antall pers som står på pakka, det er vel 4 pers til 400 g. Har noen ganger blandet i brune bønner for å drøye kjøttet og få dem til å ta litt vegetabilsk, også. Godt er det og.
Elise sa for siden:
Jeg ville hatt 1200 gram kjøttdeig.
Ellers ville jeg hatt:
Ville også hatt godt med både skjell og lefser, man vet liksom aldri hva folk spiser av det. Det går an å varme underveis når man ser hva det går mye av. Jeg ville nok også hatt en pose nachochips. :jupp:
Til en sånn gjeng ville jeg kanskje hjulpet til med forsyninga av kjøtt, slik at de får utdelt en passelig porsjon kjøtt, og ikke helt ville selvvalgte mengder.
Tjorven sa for siden:
Ved å blande bønnene inn i kjøttet ville du i hvert fall forsikret deg om at ingen av mine unger ville forsynt seg med kjøtt. Så da hadde du spart inn mye. :knegg:
Vanligvis regner jeg 400 g karbonadedeig til 4 personer når vi serverer taco, men 3 av oss spiser mye annet enn kjøtt. Hvis du og lillebror også vil ha litt, så ville jeg gått for 1600 g.
apan sa for siden:
Jeg ville kjøpt 4 pakker karbonadedeig, beregnet 2,5 lefser til hver (evt kombo med skjell / chips), 2 agurker (eller 3), 3 pakker mais, en del revet ost, et par rømme, 8 tomater, 3-4 pakker ananas, 3 paprika, 6 avocado, 2-3 glass med saus.
Eller noe slikt.
apan sa for siden:
Enig. Jeg er glad i bønner, men jeg ville ikke servert det uten andre valgmuligheter til en gruppe barn.
apan sa for siden:
Jeg noterer meg at jeg estimerer 2-3 ganger så mye som Elise :knegg: . Elise ramser opp omtrent den mengden som går med når vi 5 i familien har taco. Ja, hvis man ser bort fra kjøttmengden.
Tjorven sa for siden:
Men det går jo an å servere chillibønner ved siden av. Jeg synes det er veldig godt.
Jeg tenker tilbehørmengde et sted midt mellom Elise og apan. Men 6 avokadoer til 12 unger vil jeg gjette er altfor mye. Det ville jeg gått for 1 (kanskje 2) med mindre de er knøttsmå.
Elise sa for siden:
Å kjære vene. Vi bruker en kvart agurk, 5 små tomater, og har hverken salat, paprika eller ananas til vanlig. :knegg:
Men til trådstarter: Er det gutter eller jenter? 11 gutter på 12 år spiser nok vesentlig mer enn 11 jenter. Jeg har bare jenter. :jupp:
apan sa for siden:
Jeg tenker jo til guacomole da.
Elise sa for siden:
6 avocado??? Til 12-åringer? En halv avocado til hver?
Da må jeg nok si kjære vene en gang til. :lol:
millact sa for siden:
Vi vil også ha litt, regnet oss med i antallet ( selv om jeg er mer enn 12 år).
Kjøpte fire pakker samt litt kyllingfilet, for en liker ikke karbonadedeig. Ser av Elise sin liste at jeg har nok da.
Takk!
apan sa for siden:
Hvis du moser den, blir det veldig lite igjen av den. 1 er alltid dårlig osv.
millact sa for siden:
To gutter pluss min sønn på ni og syv jenter og meg.
Bluen sa for siden:
Det burde være mer enn nok, ja. Tipper 3 pakker karbonadedeig også holder lenge. (Vår familie på 4 har middag i 2 dager av 400 gram karbonadedeig. :knegg: )
trøtt sa for siden:
Vi bruker 800 gram kjøttdeig til fem personer så jeg fatter ikke at 400 kan være nok til fire. Det pleier riktignok å være litt igjen, men sist var det kun igjen 40-50 gram kanskje.
zinatara sa for siden:
Vi bruker 400 gram karbonadedeig på 5 personer og har rester. Og så må vi ha mango til.
mkj sa for siden:
3 pakker kjøttdeig er sikkert nok, men jeg hadde nok tatt 4.
løve70 sa for siden:
Sånn ville jeg også bergenet. Erfaringsmessig går det ganske mye rømme og ost. Ville heller ikke tatt sjangsen på å blande bønner inn i kjøttdeigen. Det er en av de (nå etterhvert heldigvis få) tingene arvingen min ikke klarer å få ned.
løve70 sa for siden:
Sånn ellers stemmer det ganske godt med 100g karbonadedeig per person her, men jeg ville hatt litt mer for sikkerhetsskyld. Husker enda den gangen vi hadde bursdagsselskap og gikk tom....Da lærte vi at noen spiser mer enn 100 g ;)
Tjorven sa for siden:
Jeg tenker at det er lett å spise det som serveres. Når vi har taco så har vi erfart at alle føler at de har fått nok selv om vi bare har en pakke med karbonadedeig. Det pleier å bli rester da også. Vi putter veldig mye annet inni lefsene enn bare kjøtt.
Knerten spiser bare lefse, ost, paprika og kjøtt, men vi tre andre putter mye rart inni der. Og så har vi ofte chilibønner til og det metter ganske mye (dog spises det bare av oss to voksne).
Fintdethei! sa for siden:
Så underlig forskjellige familier rundt omkring. To pakker karbonadedeig på oss 5, da er det kanskje bittelitt igjen. Men jeg har en 15-år gammel sønn som kan spise uante mengder...
Jeg hadde tatt 4-5 pakker karbonadedeig (og heller fryst restene), er hysterisk redd for å ha for lite.
Tjorven sa for siden:
Jeg tror nok det vil endre seg når vi også har en 15-årig gutt. Nå består familien av meg (som er vektoperert og spiser svært lite), mannen min (som trolig spiser for 2, men ikke trenger så mye av akkurat kjøttet til tacoen), snuppa (13 år i morgen og livredd for å legge på seg ... så lenge det ikke er snakk om sjokolade, for det teller visst ikke i kaloriregnskapet :knegg: ) og knerten (10 år og tynn som en spiker med dertil hørende matlyst).
trøtt sa for siden:
Vi putter også mye annet inni enn kjøtt altså, spesielt jeg. Vi er fire stk som spiser som voksne og en som spiser en helt normal barneporsjon (så lenge det ikke er pizza eller rød fisk, da spiser han som en storspist, voksen mann).
Det skal sies at om fjortissen ikke er hjemme så er det som regel greit med rester etter 600 gram kjøtt.
Charlie sa for siden:
Hva er det på hver lefse? Er det en god haug grønne ting med litt kjøtt på toppen, eller bare litt agurk, tomat og paprika for syns skyld og mest ost, kjøtt og dip?
Opplever at det er veldig forskjellig hva man bruker av de ulike ingrediensene. Har arrangementer for barn med taco av og til, og det er helt avgjørende for å få nok kjøtt at man først forsyner seg med de grønne sakene og kjøtt og ost til slutt, ved buffeten. Står kjøttet først, lasser de første på med bare litt grønn pynt, og da blir det ikke nok kjøtt til alle, nesten uansett hvor mye.
Man velger jo selv, men det har mye å si for mengdeberegningen hvordan slutt-porsjonen ser ut.
Magica sa for siden:
Det er jo et poeng å ha nok mat i et selskap, og taco-kjøttdeig kan jo fryses så lag heller mer enn mindre, tenker jeg. Selv om det er/var veldig smart å sette kjøttet til slutt i bufferen. :)
Jeg er veldig fornøyd med lefsene fra First Price for de har så genial størrelse! Ikke bittesmå men ikke kjempedigre. Da er det litt enklere med porsjonskontroll.
apan sa for siden:
Jeg opplever at barn har veldig ulike vaner når det gjelder taco og også at man har veldig ulike vaner ift å forsyne seg. Noen tar veldig mye på av det ene eller andre, noen tar mange ulike ting. Da tenker jeg at i et selskap med mange barn bør det være nok til at dersom den ene tar veldig mye agurk skal det likevel være igjen til andre uten at man må hive seg over og korrigere.
Hos oss går det 1 agurk per middag dersom vi skjærer opp og setter fram. Og det synes jeg bare er fint. Det er ikke akkurat grønnsakene jeg tenker man bør begrense barna mest på i inntaket.
Hyacinth sa for siden:
Min sønn får ikke spise uante mengder. Jeg synes det er et poeng å begrense kjøttspising både på et helsemessig og et miljømessig grunnlag. I en bursdag ville jeg ikke tenkt like mye på det, men nå snakker jeg om hverdagen. Vi har aldri noensinne hatt to pakker karbonadedeig til middag, og vi er fire som spiser som voksne. Her er ikke alternativet å kun fylle lefsa med kjøtt. Jeg blander også ofte inn bønner, og vi spiser aldri opp den ene pakken med karbonadedeig.
Erica sa for siden:
12-årige gutter kan spise mye altså, så jeg ville regnet 500 g kjøtt per 4 personer i hvert fall(altså 1,5 kg). 3 lefser per pers + noe tacochips. Guacomole av 4-5 avokadoer, det kan jo gå mye av, eller lite, kommer an på om de liker det eller ikke.
veobra sa for siden:
Enda en familie på fem som klarer seg med 400 g kjøtt.:jupp:
Det meste til taco holder seg hvis det ikke spises opp. Jeg er derfor ikke redd for å ha for mye av ingrediensene, vi spiser det i alle fall uansett.
Trixie sa for siden:
Jeg ville også tenkt 4 pakker, og masse rømme og ost.
My sa for siden:
Jeg ville tenkt fire personer per pakke kjøttdeig. Med andre ord tre pakker, men hatt noe strimlet kyllingfilet i tillegg (vi bruker det, fordi ene ungen vår ikke liker tacokjøtt). To lefser på hver, hvis de er store (men kjøpt en pakke ekstra, som kun åpnes ved behov, de er vakumpakket så de holder seg jo). Skjell hvis noen har glutenallergi/cøliaki.
Ville kuttet opp to agurker, to lange, spisse paprika, to pakker småtomater, en pakke med salat (litt ekstra i reserve av grønnsakene, som kan kuttes opp ved behov, eller brukes til salat neste dag hvis det ikke blir nødvendig) åpnet en boks med mais i første omgang (har alltids reserve i skuffen), to pakker lettrømme (gjerne en laktosefri og en vanlig), ett glass med hot, og ett glass med mild tacosaus (evt to milde, hvis det er små glass), en pakke revet ost, og hatt en i reserve (noen unger bruker MYE ost). Guacamole av to til tre avokadoer. En stor pose tacochips.
Vi har aldri brukt ananas, så det hadde jeg ikke kommet på å tilby.
Mannen ville trolig doblet dette. Og vi ville hatt rester herfra til evigheten. :himle:
GinaK sa for siden:
Guttefamilie melder seg. :D
Ser at det er jentebursdag og da ville jeg justert ned mye mer enn om jeg hadde kjøpt inn til bursdag for gutta her.
Når vi 4 har taco så kjøper jeg en sånn 700g kjøttdeig og rasper opp en stor Jarlsberg. Det går nesten et glass salsa og nesten en pappboks med mais.
Her spises det en 8pk med lefser (gutta og mannen spiser det) og jeg varmer opp 4 tacoskjell til meg. Jeg knuser skjellene og blander i alt til en mølje og spiser med gaffel.. det blir bare gris om jeg spiser skjellene hele.. :o
Elstesønnen har startes med 2 lefser bare med ost evt litt kjøtt og mest ost.. ;)
Når vi har hatt bursdag så har jeg ganget opp det vi spiser med 4 og 4 og trukket fra litt. Det går aller mest av kjøtt, mais og ost.
Om det blir noe til overs så er det godt med Qusadillas neste dag.
Floksa sa for siden:
Jeg hadde 17 unger på taco i går faktisk. Stekte 4 kg kjøttdeig. Raspet 1 kg ost
Fire agurker, seks tomater, en løk, to store bokser mais og et salathode.
Tre tacobowls på hver. Tre beger rømme og tre glass saus
Hadde igjen:
ca 3 kg tacokjøtt :dåne:
200g ost
2 agurker
1 hel løk
1 boks mais
Fem tomater
To bokser rømme
og to glasssaus
De spiser mindre enn du tror...
Mine gjester var riktig nok tredjeklassinger.
Bluen sa for siden:
4 kg kjøttdeig til 17 barn, Floksa? :humre: Det hadde vært nok til 40 voksne i min verden.
Floksa sa for siden:
100g er veldig lite da.
Vi spiser ca 1200g på en vanlig tacomiddag.Vi er seks stk. :knegg:
millact sa for siden:
Rekker ikke lese alt men stikker innom butikken og kjøper litt ekstra. Alt holder seg og jeg kan fint leve på taco resten av uken om jeg må det.
Bluen sa for siden:
... mens vi fire hos oss spiser maks 300. :humre:
My sa for siden:
En pakke kjøttdeig på 400 gram holder for min familie på 5. Men da spiser det ene barnet svært lite, som i nesten ingenting (steker som regel litt strimlet kyllingfilet til henne). Så i praksis fire personer.
løve70 sa for siden:
100g høres veldig lite ut - enig i det, men vi spiser faktisk sjelden mer enn det. Vi bruker 400g til 3 personer (2 voksne og en tenåringsjente), og da er det som regel nok igjen til at arvingen får seg en lefse til frokost neste dag.
Beregner mer når vi har gjester da, minst 150g per voksen/tenåring.
apan sa for siden:
Vi brukte 400 gram så lenge vi var 4, men nå som storebror spiser som en voksen og lillebror også vil ha bruker vi 600 gram.
frukt sa for siden:
Jeg spiser 200-300 gram til et måltid. :bidrar:
Hyacinth sa for siden:
En stor Jarlsberg til en familie på fire? Jøss.
Vi har ikke ost. Vi har en pakke karbonadedeig blandet med bønner og får mye rester av det. Så har vi drømmelett, guacamole hvis jeg gidder, og oppkuttede grønnsaker, blant annet mangosalat, pico de gallo etc. Vi har en sekspakning med fullkornlefser på deling. Slik blir tacomiddagen en sunn hverdagsmiddag.
veobra sa for siden:
Pico di gallo og guacamole lager jeg mye av. Det får mer tilsammen av dette enn av karbondedeig.
løve70 sa for siden:
Karbonadeig er jo sunt da - mye protein og lite fett, så jeg ser jo ikke behovet for å kutte ned på mengden der (såfremt man ikke spiser svære mengder). Ost er i en litt annen kategori, så en hel Jarlsberg er ganske mye ja ;)
Elise sa for siden:
Hva er pico de gallo? Aldri hørt om.
Hyacinth sa for siden:
Sunt og sunt, alt med måte, tenker jeg. Det er magert, men det er likevel rødt kjøtt med det det innebærer ift miljø og helse.
frukt sa for siden:
Definisjonen av hva sunt er varierer jo veldig da.
Hyacinth sa for siden:
Det er jeg enig i. I mitt hode tenker jeg at man gjør kroppen og miljøet en tjeneste ved å bytte ut noe av det røde kjøttet med grønnsaker og belgfrukter.
Floksa sa for siden:
Det vil jo være helt avhengig av hva man velger. Vi spiser kortreist grasfeed kjøtt. Og har ikke spist avocado siden jeg forsto at det er en værsting. Noe som er skikkelig kjipt. For det er knallgodt!
løve70 sa for siden:
Sant nok, legg merke til at jeg skrev 'såfremt man ikke spiser svære mengder'.
løve70 sa for siden:
Hva er galt med avocado? Dette har jeg tydeligvis ikke fått med meg..
Hyacinth sa for siden:
Ja, det med avocado er kjipt. Ikke så lenge siden jeg oppdaget det. Når det gjelder rødt kjøtt vil det vel ikke spille noen rolle hvor det kommer fra? :undrer:
Floksa sa for siden:
frukt sa for siden:
For miljøet og dyrevelferd gjør det vel det.
Jeg skulle gjerne tatt mer hensyn til miljøet og dyrevelferd enn jeg gjør, men det har jeg ikke kapasitet til fir tiden. Så jeg spiser mat jeg tåler, og blir mett av. Og i mitt tilfelle innebærer det mye av både egg, avokado, kjøtt og oppdrettslaks....
Men jeg kjøper en kjøttkasse fra Fritt og Vilt innimellom i det minste. På tide å gjøre det igjen nå. :kjempeavsporing:
løve70 sa for siden:
Takk
Gerbera sa for siden:
Vår fasit etter x antall tacobursdager, er «keep it simple».
De vi har hatt her, har spist lefser, kjøtt, ost, mais, rømme og agurk. Pleier å ha en bolle med chips ved siden av. Vi har også hatt et glass med mild og et med medium tacosaus, de er såvidt rørt. Alt annet av grønt er tilnærmet urørt, så de siste gangene har vi begrenset oss til tingene jeg ramset opp først, og ingen har spurt etter noe annet.
Jeg beregner 4 stk pr pakke karbonadedeig, pluss en ekstra pakke, og det pleier å holde. Vi er glade i taco selv, og spiser gjerne rester dagen etter.
Om vi lager oss taco hjemme, så er selvfølgelig tilbehørslista mye lengere, men som sagt, det er dette vi har endt opp med å ha, etter noen års erfaring med taco i bursdag.
Hyacinth sa for siden:
Begynner å skjønne hvorfor mange anser taco som usunt. :knegg:
Malama sa for siden:
Vel, jeg hadde garantert tatt mye mer tomat i alle fall, for mine tre unger kunne alene spist opp en boks små tomater (de må dele den med meg, men da er det alltid tomt på slutten)
En boks med mais går egentlig også med på oss fem enda jeg ikke rører den (men da spiser mannen opp resten tilslutt da, så vi hadde ikke trengt helt hele. I alle fall ikke av de små)
Så ja, jeg hadde nok også regnet 2-3 ganger så mye tl så mange 12 åringer. Ikke av kjøttet, men av mye av grønnsakene
En pakke kjøttdeig (vi bruker svinekjøttdeig da, ikke karbonadedeg) metter ikke oss fem med mindre vi har en pakke bønner til å drøye med. (Ikke blandet i, for det er mannen som spiser 95% av bønnene..) Og altså, oss fem er egentlig fire som spiser og en toåring som får litt av alt men ikke akkurat spiser mengder av det. Seksåringen spiser heller ikke enormt mye.
Men jeg hadde nok laget for mye taco, og gledet meg over rester til meg :)
apan sa for siden:
Lefsene er jo det desidert mest usunne vil jeg si.
Bluen sa for siden:
Nå begynner jeg å bli veldig spent på hvor mye som blir igjen av denne maten. :knegg:
Malama sa for siden:
Er de desivert mye mer usunne enn sånne mais-beger/skjell/båter/chips også?
apan sa for siden:
Det kommer jo igjen an på hva man kaller sunt/usunt, men de er jo veldig kaloririke og jeg antar at de færreste mener at en haug mel er sunt uavhengig av om man er opptatt av kalorier eller ikke.
Malama sa for siden:
Det gjør det, men jg innbiller meg det er så mye fett i de mais-greiene. Også går det så mye mer av dem, for man får jo svært lite oppi et sånt i fprhold til at jeg stapper lefsa mi så full at den nesten ikke kan holdes, og altså 2 sånne er nok til at jeg er superstappmett. Tidvis bare en.
Men jeg tar sikket feil for de mais-greene veier jo gasnke lite da. Så en spiser mange, men ikke så mye på en måte.
Men så spiser vi taco uten å telle kalorier da. Det er skket like greit.
Hyacinth sa for siden:
Når jeg spiser taco er det iallfall det, ja. Derfor spiser jeg kun én lefse, og den er grov. Aldri skjell. Vi har som sagt heller ikke ost, og kesam eller drømmelett i stedet for rømme. Samt lite kjøtt og mye grønnsaker og bønner.
Men hvis man spiser mye skjell og lefser, masse kjøtt, ost og rømme, og lite grønt eller grønt med lite næring, som mais og shirsj, så er det jo langt fra et sunt måltid.
Men til en bursdag ville jeg ikke brydd meg en døyt om sunnheten i taco.
My sa for siden:
Nemlig. :nikker: Man gjør det jo så sunt som man vil, til vanlig, men akkurat i barnebursdag så gjør man det enkelt og slik ungene helst vil ha det, som kosemat. Det er uansett ikke mye verre enn pølse i brød. Jeg har i alle fall ikke noe mål om å passe på at en drøss med fremmede barn får i seg alle næringsstoffer og så mye fiber som de trenger, på bekostning av hvordan de synes det smaker, akkurat når de skal i bursdag. Det får foreldrene deres ta seg av i hverdagen.Så jeg er helt på lag med Gerbera her. Keep it simple. Men har med litt flere ting, som mine egne unger er "avhengig" av å ha på taco. Men det var altså ingen grove lefser, fravær av ost eller bønner i kjøttdeigen da vi hadde 19 barn i 10-årsdag i høst, for å si det slik. :hehehe: Her er forresten taco definert som kosemat generelt også, vi har det aldri til hverdags, og tenker ikke sunnhet når vi spiser det. Det må i tilfelle være hvis en av oss voksne er på slankern, men da er vi bare selektive i hva vi har på i all stillhet, og holder det for oss selv. Og lar ungene fråtse i både ost, rømme og chips.
Men nå synes jeg millact skulle komme med en oppdatering her. :nemlig:
millact sa for siden:
Fasit: Vi tre må ha taco til middag i morgen.
Det gikk følgende:
Kuttet en agurk, er mye igjen
Tre tomater
2 pakker lefser
Et par tacoskjell
Veldig lite salat
To bokser mais
En pose tacochips
Litt paprika
Litt vårløk
Et halvt glass tacosaus (trodde jeg kjøpte salsa)
Et beger rømme
En boks ananas
Stekte tre pakker karbonadedeig, er nok nesten en igjen
Stekte en pakke kyllingfilet, mye igjen
En pose Norvegia ost
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.