Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nabokatt som mjauer kontinuerlig

#1

Tallulah sa for siden:

Argh, ett eller annet sted i nabolaget bor det en EKSTREMT pratsom katt. Det syns tydeligvis eieren dens også, siden den ofte er ute om nettene. Det den gjør da er å gå langs blokka vår mens den sier "mjaumjaumauMJAAAUmjaumjaumauMJAAUUUUUmjæv" i timesvis i strekk. Som regel står den rett under mitt soveromsvindu og gjør dette. Sommer som vinter. Noe som resulterer i at jeg ikke får sove. I natt håpet jeg faktisk at den frøs ihjel. :flau:

Så hva kan man gjøre? Jeg har vurdert å rett å slett bare ta katten og gjøre den om til en innekatt i vår leilighet, men for det første er jeg allergisk mot katt, og vi har ingen garanti for at den slutter å mjaue innendørs. Jeg tror ikke den lider, den bare liker å mjaue.

Om jeg skal se om den har noe kontaktinfo så må jeg 1) stå opp 2) kle på meg 3) gå ned tre etasjer og rundt huset 4) håpe katten er selskapssyk så jeg kan få tak i den. Ikke noe jeg har veldig lyst til midt på natten.

Høvdingen har foreslått paintball, jeg har vurdert vannpistol, men det kan man jo ikke når det er midt på vinteren!

Så hva gjør jeg for å få katta til å skifte nabolag eller slutte å mjaue?


#2

Maverick sa for siden:

Hund. :jupp:


#3

Tallulah sa for siden:

:knegg: Gjett om det hadde vært digg. Jeg skulle føkkings patruljert med den langs huset. OG latt den bjeffe på katta. :slem:

(Det er to stykker med noe grønlandshundaktig som bor i nabohuset, jeg tror jeg skal be dem få hundene sine til å skvette langsetter. Problemet er at de hundene bjeffer så innmari at jeg ikke vil at de skal luftes under soveromsvinduet mitt heller.)


#4

Neket sa for siden:

Man kan vannpistol midt på vinteren. :nemlig: Kanskje ikke når det er minus 20, men i et par minusgrader går det fint. Kanskje greit å droppe super-soaker også da. Men et lite sprut går sikkert fint.

Min katt er forøvrig livredd for aleminiumsfolie, tror det er noe med lyden - du kan jo prøve å vifte med et flak av det? Han er riktignok pyse, men det kan jo hende denne katten også er det. :humre:


#5

Cuyahoga sa for siden:

Sånn middel som holder katter unna? Har kjøpt noe greier på Plantasjen og hatt under terrassegulvet for å holde de lokale pusene unna hagemøblene våre. Lukter grusomt de to første dagene, så er det borte (i alle fall for menneskeneser).

Men mulig pusen da bare står litt lenger unna og mjauer.


#6

Maverick sa for siden:

Det finnes noe sånn "katt vekk"-greier man kan sprute på der man ikke vil at kattene skal være, tror det er på dyrebutikker man får tak i det.


#7

Tallulah sa for siden:

Siden jeg er i tredje, så må jeg nok nesten han en supersoaker for å treffe. Tenker naboene får seg litt av et syn, med naken, gal dame i vinduet med et gigantisk vanngevær.

Jeg syns det lukter betydelig lengre enn bare et par dager for menneskeneser. Jeg dusjet gårdsrommet der vi bodde før med det, for der hadde vi et kattebæsjproblem. Fytti, det stinka appelsinparfyme i en måned, minst. Men jeg går jo veldig lite på denne siden av huset, så med mindre lukta stiger opp til soveromsvinduet mitt, så kan det kanskje funke.


#8

Timar sa for siden:

Et alternativ er å fange katta og ta den med til nærmeste dyrlege for lesing av chip. Så tar du med katta til eieren og forklarer problemet.


#9

Tallulah sa for siden:

Nei, det koster for mye tid og penger, gitt.


#10

Cuyahoga sa for siden:

Middelet jeg har brukt lukter ikke appelsin, det lukter kebabsjappe. Intenst også.


#11

Tallulah sa for siden:

:latter: Jeg ser for meg at jeg bytter ut katteproblemet med et bjeffende hunde-problem.


#12

Maverick sa for siden:

Da er det mye enklere med hund! :hyper:


#13

Pegasus sa for siden:

Får du tatt et bilde av pus? Da kan du kanskje henge opp lapp og etterlyse eier, evt bare informere om at katta er en pest og en plage :knegg:


#14

Ru sa for siden:

En bøtte med vann. Lunkent, siden det er så kaldt ute. :nemlig:

:har overhodet ingenting til overs for kattekrek som mjauer hele natten:


#15

frukt sa for siden:

Du er sikker på at den ikke er hjemløs? Høres ut som om den veldig gjerne vil inn.


#16

Tallulah sa for siden:

Nei, jeg er temmelig sikker på at den bor hos noen. Den ser velfødd ut. Og det er ikke alle nettene den holder på slik så en brøkdel av tiden er den i allefall et annet sted.


#17

Inagh sa for siden:

Finn ut av hvem som eier katta, og pepre vedkommende med når, hvor og hvordan sterilisere/kastrere kattekreket, så det ikke går og jamrer etter parringspartner og holder nabolaget våken. :nemlig:


#18

Tallulah sa for siden:

Men tror dere det er parringsmjau? Den holder på HELE året. Den startet rundt parringstid i fjor, da trodde jeg først det var et barn som ble skikkelig mishandlet og hadde flere søvnløse netter hvor jeg prøvde å lokalisere det hele. Men så var det bare den katta. Etterhvert gikk det over til mer vanlig mjauing, ikke sånn parre-hyl. Jeg tror den rett og slett bare ER sånn. En skravlete, kos med misnøye-katt.


#19

frukt sa for siden:

Du har sikkert rett, men det er ikke alltid så lett å bedømme om en katt er hjemløs eller ei. Jeg hadde jo en som hang utenfor her i sommer som viste seg å ha forvillet seg 3 mil fra hjemmet sitt. Den så og velfødd ut, men den var også langhåret.


#20

Tallulah sa for siden:

Sant nok. Jeg skal se om jeg greier å lokalisere den på dagen, evt. gå ut i kveld om den starter igjen.


#21

Neket sa for siden:

Noen katter er jo ganske skravlete. Er det sannsynlig at den bor i en av leilighetene under dere? Kanskje han prøver å signalisere at han vil inn? Vår mjauer som en gal når han vil inn. Forhåpentligvis ikke hos naboen. :humre:

Møtte naboen ute nettopp, med denne tråden friskt i minne, og det første han sa var "Nå må du passe på katten din". :what: Men det var fordi han så en rev utenfor i dagmorges. Fikk litt angst et øyeblikk!


#22

Tallulah sa for siden:

Den bor ikke i denne oppgangen, i allefall. Men det er endel katter rundt her.


#23

Timar sa for siden:

Penger koster det neppe, men litt tid. Dog antagelig er ikke tidsinvesteringen større enn de fleste av de andre forslagene her krever. :humre:

Katta vår utgir seg for å være hjemløs og bortkommen stadig vekk, og før vi fikk halsbånd med telefonnummer på ham, ble han bært til nærmeste kattepensjonat og scannet. Og så bar "finneren" ham tilbake der han ble funnet. Omtrent utenfor døra vår. :knegg:


#24

Charlie sa for siden:

Det er vel ikke så supervanlig at katteeiere har spandert chip på dyret sitt. Skal man dømme etter katteletegruppene på FB. Noen av kattene har gudhjelpemeg blitt borte før, også, og enda har ikke kronestykket detti ned. :himle:


#25

Tallulah sa for siden:

Hadde jeg bodd nærmere en veterinær, kunne jeg selvsagt gjort det. Nå måtte jeg funnet et bur og tatt med katten på trikken, og det kjenner jeg er megauaktuelt. Vi snakker tross alt om en katt jeg håpte frøs ihjel i natt. Har litt dårlig samvittighet, med dog. Jeg vil bare bli kvitt den!

Siden den har jamret i et år, er det vel ikke sannsynlig at den er hjemløs, tror dere? Da ville den vel dødd?


#26

Timar sa for siden:

Det KAN jo hende den får mat rundt om, men mest sannsynlig bor den hos noen som hiver ut katta om natta.


#27

Floksa sa for siden:

Skyt etter den med nerfpiler.


#28

Normy sa for siden:

Går den rundt og mjauer, eller står den utenfor en dør? Katter pleier ikke å gå rundt og mase med mindre de er kåte. Og er det noen som eier den så burde de jo få den sterilisert.
Bor i et område med masse katter, men de mjauer bare når de vil noe. Du kan ikke finne ut av det da, og så angripe det derifra?


#29

Tallulah sa for siden:

Av og til går den rundt og rundt huset og mjauer, noen ganger frem og tilbake, noen ganger sitter den på ene siden, noen ganger på andre siden.

Jeg tror den som regel sitter under vinduet mitt fordi da kan den sitte under verandaen i første etasje, for der snør det ikke. Den sitter ikke utenfor noen dør. Den kan vel ikke være kåt hele året?


#30

Neket sa for siden:

Hannkatter er vel konstant kåte? Når vi hadde hunnkatt når jeg var liten sto det hannkatter utenfor og gaulet til alle døgnets tider hele året.

Hun var ikke sterilisert, gikk på p-piller - vet ikke om det har noe å si.


#31

Normy sa for siden:

Høres ut som den bor, eller har håp om at noen vil slippe den inn.
Nabokatta her var sinnsykt masete helt til hun ble smelt på tjukka. Det tok ikke et år for å si det sånn, så da er det vel ikke hormoner :knegg:


#32

Normy sa for siden:

Og så hører man forskjell på «jeg vil inn» og «jeg er hypp». Sistnevnte er mer hylete, ofte med mørkere stemme.


#33

Tallulah sa for siden:

OK, jeg trodde de bare var kåte på våren. Den høres ikke kåt ut. :gruble: Bortsett fra i fjor våres, når den skrek og ulte. Resten av tiden virker den bare som om den syns synd på seg selv. Jeg har virkelig aldri vært borti en katt som holder på slik.


#34

Tallulah sa for siden:

Foreløpig er det helt stille. :zen:

Hadde jo vært interessant å ta den inn og se om den holdt kjeft. Må bare stappe innpå med Zyrtec først.


#35

Høns sa for siden:

Vår steriliserte gamlemor på 16 år mjauer hele tiden - hun er neppe kåt, bare veldig veldig pratesyk.


#36

Timar sa for siden:

Høres ut som han prøver å rope til seg litt sympati. Stakkars, kan han ikke få være inne på natta når det er kjipt vær.. :(


#37

Tallulah sa for siden:

Ja, noe sånt. Men den ender opp med å sutre så mye at man mister sympatien. Den var på plass igjen tidlig i morges. :gal: Jeg endte opp med å Google hjemløse latter og leste flere artikler om hvordan noen katter vil bo for seg selv, og da burde de få lov, etter å ha blitt kastrert. Man antok at det var 10-15 000 hjemløse katter i Oslo. :what:

Denne er tydeligvis ikke en som trives med konseptet, om den skulle være hjemløs da.


#38

Mei sa for siden:

Hvis den står på et tørt sted der det ikke regner bort, ville jeg gått ned med pepperkverna og pepperlagt området med jevne mellomrom.


#39

Tallulah sa for siden:

Funker det? Men nå får jeg selvsagt kvaler. Hva om den har en slem eier og under den verandaen er det eneste tørre stedet den har? :leppe:


#40

Timar sa for siden:

Du kjenner ikke noen katteelskere i området som du kan få til å forbarme seg over kattekreket da?


#41

Tallulah sa for siden:

Vet ikke, tror ikke det. «Hei, vil dere komme og stjele en katt?» :knegg:


#42

Timar sa for siden:

Studenter kan bli veldig glade for å få besøk av en katt i ny og ne. Har jeg hørt. :rødme:

De samme studentene sluttet å gi katten mat etter at kattens 8 år gamle eier plutselig sto på døra og beskyldte oss for å ha stjålet katten hennes. Vi klarte å se hennes side av saken. :nemlig:




Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.