Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Grønnsaker som tilbehør - dine favoritter

#1

frukt sa for siden:

Ja, hvordan tilbereder dere helst grønnsaker?

Mine favoritter :
Skiver av aubergine stekt i masse olivenolje og krydret med salt og pepper.
Stekt grønn asparges med salt, pepper og rosmarin.
Stekt sjampinjong med timian, hvitløk, salt og pepper.
Stekte potetskiver med timian, hvitløk, salt og pepper (evt. ovnsbakte potetbåter).
Ovnsbakt tomat, paprika, løk, squash og aubergine med herbes de Provence.
Den innmari gode grønnsaksgryta som jeg helt hadde glemt ut.
Ovnsbakt brokkoli med baconterninger, hvitløk, salt og pepper.
Gulrotmos med ingefær.
Blomkålmos med spinat.
Potetmos med grønnkål.

Her var det mye jeg hadde glemt at jeg liker! :knegg:


#2

Luvi sa for siden:

Kokt brokkoli ble plutselig veeeeldig kjedelig. :knegg:


#3

Myria sa for siden:

Jeg har mange favoritter. Akkurat nå kommer jeg på f.eks.
Aspargesbønner stekt i hvitløkssmør.
Rosenkål (delt i to eller fire) stekt med bacon (eller stekt uten bacon, rosenkål blir uansett mye bedre stekt enn kokt/dampet).
Ovnsbakte rødbeter (med hvitløk og balsamicoeddik)
Ovnsbakte rotgrønnsaker.
Ratatouille.
Bakte løk.
Pico de gallo.
Blomkål- og brokkoligrateng.
Rå marinerte grønnsaker.


#4

Che sa for siden:

Jeg liker grønnsaker aller best rått - men jeg liker det meste
En relativt nyoppdaget smakkombo er gulrøtter, mandler, ingefær og chili med litt olje. kjempegodt til fiskekaker.


#5

frukt sa for siden:

:ler:

Jeg er lat og spiser mest rå grønnsaker i grunnen.


#6

frukt sa for siden:

Åh, det høres godt ut.


#7

Hyacinth sa for siden:

Jeg har fullstendig dilla på syltet rødkål for tiden og spiser det til alt. Det er sunt og dødsenkelt:

Finsnitt så mye rødkål du gidder, går kjapt med en kniv med bredt blad, og det blir mye av en liten skalk. Legg det det i en skål. Finn fram den minste gryta du har og ha i 3 deler vann, 2 deler sukker og 1 del eddik (den du liker best, jeg bruker eplesidereddik). Mengdeforholdene er ikke så nøye, jeg slumper. Kok opp på boost og hell over rødkålen. Tada! Ferdig! La det stå litt, det blir bare bedre av det. Lag det gjerne en time før du begynner på det andre.


#8

Charlie sa for siden:

Ovnsbakte grønnsaker. Har et eget Happy Roots-krydder til den, kjøpt i Køben, men gjerne andre ting. Potet, gulrot, kårot, fennikel, rødbete...

Mos, grateng og fløtegratinert er digg. Særlig blande noen av de harde, feks potet, pastinakk, søtpotet, gulrot..

Grønnsakspai. Særlig spinatpai. Men det er fort en hovedrett hos oss.


#9

Nera sa for siden:

Jeg skulle ønske grønnsaker var litt snillere mot magen min enn de er, for jeg liker egentlig det meste av grønnsaker med unntak av søtpotet, men veldig mange av dem inneholder såpass store mengder FODMAPs at de kan slå meg i bakken om jeg mer enn nipper til dem. Derfor blir det ofte safe, og da gjerne ting som gulrøtter i ulike format, paprika, tomater osv.

Avocado, sopp og blomkål er for eksempel gift for meg, men det tok veldig lang tid før jeg skjønte sammenhengen.


#10

Eia sa for siden:

Favoritter:

Stekt brokkoli med løk, tørkede tranebær og fetaost
Ovnsbakt kål
Ratatouille
Fløtegratinert squash- og ta-hva-du-har-grønnsaker
Ovnsbakte gulrøtter, paprika, løk og selleri - hver for seg eller sammen
Blomkålmos
Sellerirotmos
Kålrotmos


#11

Strå sa for siden:

Ovnsbakte grønnsaker er skikkelig digg. Noen ganger freser jeg det litt på forhånd. Krydder blir det jeg føler for der og da og det jeg har tilgjengelig av urter fra hage og drivhus. Favorittgrønnsakene mine er sånn cirka

  • poteter
  • søtpoteter
  • løk/småløk/purre/vårløk
  • blomkål
  • squash
  • paprika
  • aubergine
  • tomater
  • epler*

Myria har helt rett i at stekt rosenkål er mye MYE bedre stekt enn kokt og dampet. Jeg bruker smør eller margarin og ikke bacon til det. Jeg har aldri laget rosenkål på noen annen måte faktisk.

  • Jadda, vet det er en frukt, men det er godt i sånne ovnsbakte blandinger.

#12

Tallulah sa for siden:

Jeg er ikke så glad i kokte grønnsaker, men enda mindre rå utgaver av grønnsaker jeg mener burde bli kokt. Rå brokkoli, squash og blomkål, for eksempel. :grøsser:

Jeg liker aller best blandede salater, pico de gallo, avocadomos og sånn. Vi har alltid en eller annen form for salat, tomat og agurk i kjøleskapet, også varierer jeg hva mer som blandes sammen med det. Redikker, for eksempel.


#13

My sa for siden:

Forvellet grønn asparges er min absolutte favoritt. Dessverre er det ingen andre i familien som er særlig glad i det. :sukk:


#14

Tallulah sa for siden:

Ja, de eneste grønnsakene jeg virkelig syns er gode varmebehandlet er aubergine, sopp og asparges.


#15

Polyanna sa for siden:

Å, her var det mange gode tips! Bra tråd!


#16

Eia sa for siden:

Jeg ser at jeg liker de aller fleste grønnsaker best stekt eller ovnsbakt. Koker jeg de, blir det ofte mos. Spesielt brokkoli får en helt annen, og bedre, smak når den blir stekt enn når den blir kokt.


#17

Nextlife sa for siden:

Grønnsaker :hjerter:

Dette er mine mest brukte:
Purè, men helst bare 1 grønnsak i: Fennikel, blomkål, broccoli, gulrot, pastinakk.

Fløtestuet; brokkoli og purreløk, eller bare purreløk.

Jeg er stort sett gått over fra ovnsbakte grønnsaker til pannestekte, jeg synes det er så mye bedre. Jeg starter alltid med gulrot, den sødmen som kommer frem er så god.
Fyller på med blomkål, paprika, rødløk, vårløk og evt. annet som finnes kjøleskapet.

Stekt blomkål i skiver, krydret med spisskummen.Passer utrolig godt sammen med gulrotpurè.

Marinerte grønnsaker:
Gulrot i tynne skiver eller strimlet med potetskreller, rødløk, paprika, broccoli, blomkål, små søte tomater, aspargestopper, sukkererter, vårløk, legges i pose, fylles på med godt med god olje, salt, pepper og annet krydder/urter. Ligger over natta.

Duxelletomater:
Tomat deles i 2, skrap ut fruktkjøttet. Surr finhakket bacon og løk panna, fyll på med fruktkjøttet og bittelitt tomatpure. Kok inn til en tykk masse, ha gjerne litt fløte i.
Fylles tilbake i uthult tomat, litt ost på toppen og kjapp gratinering.

Grillet paprika ringlet med olje og ristede mandler på toppen.

Stekt avocado

Ulike rører med tomat, typ salsavarianter. Innhold alt etter hva det skal brukes til.

Foliebakt gulrot med limeskvis og koriander.

Ratatouille.

Grillet purre

Pannestekte aspargesbønner.

Stekt tomat, enten grillet (pannestekt) eller ovnsbakt (da med olje og krydder på)


#18

GinaK sa for siden:

Oi, så mange spennende tips. Vi er visst veldig kjedelige for vi spiser kokte gulrøtter og brokkoli nesten hver eneste dag så skal suge til meg nye tips her. :)


#19

Tjorven sa for siden:

Familiens favoritt er smørstekt spinat med hvitløk. Ypperlig tilbehør til biff.


#20

Floksa sa for siden:

Basisgrønnsakene her, som vi alltid har er agurk, tomat, spiss paprika, løk, gulrot, blomkål, brokkoli, kålrot, og sellerirot.
Har vi hurtigmiddag er det oppskåret agurk/tomat/gulrot.
Ellers steker jeg mye grønnsaker og da tar jeg det jeg har i panna. Koker også mos av blomkål/brokkoli/sellerirot/squash.
Eller putter i ovenen med resten av maten.


#21

Tjorven sa for siden:

Vi langtidsbaker ofte grønnsaker i ovn. Harde grønnsaker står inne i en time eller to på ca 150 grader. De blir veldig søte og gode. Eksempel på grønnsker vi bruker til dette er gulrot, kålrot, sellerirot, løk og gjerne også litt hvitløk.


#22

Pelle sa for siden:

Liker godt langtidsstekte tomater og forvellet aspargesbønner med smør, salt, pepper og ponjekjerner.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.