Matlagingsamøben har igjen invitert folk på mat. Kun forrett denne gangen. Den må kunne lages klar i forveien, men jeg har eventuelt tid til å varme den opp rett i forkant.
Har dere forslag til hva jeg kan lage? Det bør mette ganske bra, da det er lenge til middag, og altså ikke kreve kjøkkenferdigheter utover helt ordinære. Samtidig hadde det jo vært gøy å servere noe skikkelig godt!
Tortilla lefser med kremost, urter eller salat og enten røkelaks eller spekeskinke?
Minipai med tomat.
Suppe i porsjonskåler med lokk av filodeig eller annen deig som stekes i ovnen på skålen (Jeg er litt dårlig til å forklare)
Reinfilet med bakt tomat.
Får du tak i vaktelegg?
Jeg elsker å servere vaktelegg som forrett, koker de i 1 1/2 min og deler i 2, legger de på litt salat eller kjapt stekt grønnkål, freser bacon eller choritzo og stør her og lager en fresh dressing av rømme, revet agurk og finhakket rødløk som jeg ringler over.
For et kult utseende kan de kokte, hele vakteleggene legges et par minutter i rødbetelake, da får de en stilig, knallrosa hinne. Om man gjør dette er det godt å ha litt finstrimlet rødbeter på retten.
Lag fenalårchips (ferdigskiva fenalår, 200 grader noen minutter til de blir sprø) på forhånd.
Kjøp melbatoast, tror det heter det iallfall. Små runde, flate, sprø brødskiver i rød eske. Legg på ridderost (kan gjøres på forhånd) og gratiner like før servering.
Ruccolasalat/valgfri salat/hva du liker, de små toastene og så fenalårchips på toppen. Litt tjukk, god balsamico på på salaten gjør seg også.