Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

God og enkel forrett som kan lages klar i forveien?

#1

Timar sa for siden:

Matlagingsamøben har igjen invitert folk på mat. Kun forrett denne gangen. Den må kunne lages klar i forveien, men jeg har eventuelt tid til å varme den opp rett i forkant.

Har dere forslag til hva jeg kan lage? Det bør mette ganske bra, da det er lenge til middag, og altså ikke kreve kjøkkenferdigheter utover helt ordinære. Samtidig hadde det jo vært gøy å servere noe skikkelig godt!


#2

Isprinsessen sa for siden:

Tortilla lefser med kremost, urter eller salat og enten røkelaks eller spekeskinke?
Minipai med tomat.
Suppe i porsjonskåler med lokk av filodeig eller annen deig som stekes i ovnen på skålen (Jeg er litt dårlig til å forklare)
Reinfilet med bakt tomat.


#3

Nessie sa for siden:

Suppe da? Som varmes opp? Tilsette det som skal være litt fresh før servering.
Pai kan også være et alternativ, gjør klar og stek dagen etter.


#4

Nextlife sa for siden:

Får du tak i vaktelegg?
Jeg elsker å servere vaktelegg som forrett, koker de i 1 1/2 min og deler i 2, legger de på litt salat eller kjapt stekt grønnkål, freser bacon eller choritzo og stør her og lager en fresh dressing av rømme, revet agurk og finhakket rødløk som jeg ringler over.
For et kult utseende kan de kokte, hele vakteleggene legges et par minutter i rødbetelake, da får de en stilig, knallrosa hinne. Om man gjør dette er det godt å ha litt finstrimlet rødbeter på retten.


#5

Syrinx sa for siden:

Lag fenalårchips (ferdigskiva fenalår, 200 grader noen minutter til de blir sprø) på forhånd.

Kjøp melbatoast, tror det heter det iallfall. Små runde, flate, sprø brødskiver i rød eske. Legg på ridderost (kan gjøres på forhånd) og gratiner like før servering.

Ruccolasalat/valgfri salat/hva du liker, de små toastene og så fenalårchips på toppen. Litt tjukk, god balsamico på på salaten gjør seg også.


#6

Timar sa for siden:

Massevis av gode forslag, takk! Jeg likte enkelheten og bruksanvisningen til Syrinx.

Suppe med pailokk, er det et fenomen?

Og hva slags suppe er både enkel å lage og smaker ekstra godt?


#7

polarjenta sa for siden:

Jeg spiste en gulrotsuppe i går, den var. Den var veldig god.


#8

Syrinx sa for siden:

Grønn ertesuppe med chorizo eller bacon og parmesan

Frosne erter kokes etpar minutter i lettsalta vann, evt med buljongterning(er) hvis man vil det. Vannet skal såvidt dekke ertene.

Mos med stavmikser eller i blender. Smak til med salt, pepper og muskat hvis du liker det. Rund gjerne av med en fløteskvett.

Server med litt sprøstekt chorizo eller bacon og etpar flak parmesan.

Superenkelt, veldig godt.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.