Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

"Hva vil folk si?"

#1

apan sa for siden:

Jeg har vært med en gruppe elever og sett "Hva vil folk si?" i dag. En veldig sterk film, synes jeg, og den belyser mange sider ved det å tilhøre to kulturer. Sjokkerende og vonde scener, men veldig viktig.

Flere som har sett den?

www.filmweb.no/film/article1279117.ece


#2

Inagh sa for siden:

Den burde rett og slett vært obligagorisk å se på ungdomstrinnet, den filmen. Jeg så den med fler av mine kollegaer, og vi ble alle helt satt ut.


#3

apan sa for siden:

Jeg jobber på en skole der elevgruppa gjør at dette er ekstra aktuelt så vi har søkt ulike midler og fått støtte slik at hele skolen har kunnet se den og de har et opplegg i ulike fag i samarbeid med minoritetsrådgiver i etterkant. (Skolen det er filmet fra er for øvrig der jeg jobber.)


#4

Blondie sa for siden:

Jeg så den i høstferien og den sitter i fremdeles. Følte et voldsomt behov for å ta med elever for å se, men det er jo så skrekkelig dyrt. :mumle: Viktig tema, jeg snakket ganske mye med ungdommene mine om tematikken i etterkant.


#5

Bobbelur sa for siden:

Vi så den som en del av undervisningen vi hadde i høst på vernepleiestudiet. Vi var alle sammen satt ut og rystet etterpå, og en del av oss hadde vondt for å sette ord på det som hendte i filmen.


#6

Charlie sa for siden:

Tror ikke det pleier å være full billettpris på sånt? Så akkurat en annonse for skolekino, husker ikke hvor.

Vi har vist film på den lokale kinoen for en organisasjon, da har vi fått det for 65 kr pr., og de viser en film spesielt for oss, som de ikke viser ellers. På kveldstid. Ville tro man i hvert fall kunne få en deal på dagtid. Men så skal det vel være budsjett til det.


#7

Blondie sa for siden:

Vi sjekket med begge kinoene her i fjorden og de ga 5 kr avslag pr billett til skoler. :gal:


#8

Tallulah sa for siden:

Ja, jeg har sett den. Veldig bra. Liker godt at den viser så enormt mange lag i dette, og ikkje presenterer en virkelighet med god/ond, samtidig som den er klinkende klar på hva som er uakseptabelt.

Jeg syns det er interessant at moren, faren og tanten spilles av pakistanske skuespillere lever i Pakistan, og lurer på hvordan de forholder seg til problematikken på et personlig plan.


#9

Pamina sa for siden:

Jeg så den med moren min og datteren min, og det var så sterkt og vondt og viktig. Alle skoler skulle fått komme og se den gratis fra 7.trinn og opp.

Vi likte den veldig godt alle tre, og det var fine diskusjoner etterpå.


#10

apan sa for siden:

Enig. Jeg synes også den belyser interessante perspektiver ift barnevernets maktesløshet i enkelte tilfeller.


#11

Tallulah sa for siden:

Nei, de er indiske! Jeg tok feil. Nå er jo ikke India akkurat på topp av likestillingsstigen, så det er vel en del av de samme problemstillingene der.


#12

Nessie sa for siden:

Snuppa (12) var på kino med klassen og så denne :jupp:


#13

Che sa for siden:

Ja, så den da den kom. Veldig vond film, synes jeg. Bra og viktig, men vond


#14

Tjorven sa for siden:

Jeg har tenkt at snuppa og jeg burde fått sett den.


#15

tinkadott sa for siden:

Viktig Film. :nettopp:


#16

Addison sa for siden:

Drar opp denne gamle tråden. Filmen ligger nå i NRK-appen, så den i kveld. Vond, sterk og viktig. Anbefales!


#17

My sa for siden:

Jeg vet at i alle fall de to 8.klassingene mine har sett den på skolen. De har hatt i lekse å svare på noen spørsmål fra filmen. Har skjønt at den i alle fall gjorde inntrykk på guttungen, han snakket litt om den, og ga uttrykk for at han ikke likte den. Han tar veldig lett inn over seg ting han ser på film og det skal lite til før det gjør sterkt inntrykk (filmer med realistisk innhold altså, ikke filmer med action, monster og "gladvold"), og grunnen til at han ikke liker det er at han ikke liker å reagere foran vennene i klassa. Men han var i alle fall tydelig opprørt over innholdet, og reflekterte en del rundt det. Søsteren snakket ikke så mye om den, hun er en annen type som stenger lettere av, filmen gjør nok inntrykk der og da, men blir lettere glemt i neste omgang når hun går ut og gjør noe annet.

Har også tenkt at jeg burde se den selv, så takk for tips!


#18

Blondie sa for siden:

Jeg viser denne når jeg underviser om kulturmøter. Den gjør inntrykk hver gang og det blir gode klassediskusjoner av det.


#19

GinaK sa for siden:

Takk for tips. Skal ses.
Hørte en som så den på kino som sa at jeg måtte se.


#20

Strå sa for siden:

Takk. Jeg skal tipse Yngste og få sett den selv.


#21

GinaK sa for siden:

Jeg så den i går kveld. Helt forferdelig.
Minsten sa at klassen så den i fjor, da han gikk i 9.ende.


#22

Tjorven sa for siden:

Jeg og snuppa så denne på kino da tråden ble startet. Det gjør jo vondt, men jeg tenker at sånne filmer er viktig å se. Jeg synes den viser at dette ikke er bare enkelt.


#23

Charlie sa for siden:

Fikk sett den, nå. En god film. Litt uforberedt på hvor godt jeg så begge sider av saken, selv om jeg hadde lest at den var balansert. Men det var derfor det var en bra film, antar jeg. Det ble bare tapere.


#24

Elise sa for siden:

Så den med mann og 16-åring for et par kvelder siden. Den satt seg under huden. :nemlig:


#25

Musemus sa for siden:

Så den nå. Fy søren. :nedfor:


#26

Molly sa for siden:

Den var vond å se. Vond, men viktig. :leppe:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.