Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

NRK-serien "En natt"

#1

banana sa for siden:

Jeg har sett på nesten alle episodene nå. Jeg liker konseptet, at det tildels er nokså realistisk. Men allikevel er det noe som skurrer og jeg tror ikke helt på det. Noen andre som har sett? Jeg har halve siste episode igjen nå.



#3

Frøken Frøken sa for siden:

Jeg så den i helga, og syntes den var helt nydelig - etter hvert. Den har noen logiske brister her og der. For eksempel er det helt klart at flere scener som skal foregå sent på kvelden er spilt inn midt på dagen.

Likte godt at personkarakterene er mer realistiske og "voksne", enn i mange andre "romantiske komedier".


#4

Drømmedama sa for siden:

Jeg har sett noen episoder(tror det er fire) og liker den hittil veldig godt. Jeg vet ikke hva du mener skurrer, jeg tror ikke noe skurrer for meg. Men - jeg venter veldig på å forstå Jonas og Elisabeth bedre. Jeg håper jo at ting kommer frem etterhvert som gjør at jeg forstår, nå har det bygget seg opp en forventning om avklaring som jeg kjenner jeg lengter etter.


#5

banana sa for siden:

Jeg klarer ikke helt å sette fingeren på noe konkret. Men det er noe med at jeg tror denne daten hadde vært avsluttet nokså tidlig i virkeligheten.

Men jeg liker å se på det. Jeg liker at det er vanlige folk i en (relativt) vanlig setting. Synes den er befriende annerledes enn mye annet som sendes, og den er deilig ikke-oppstyltet.


#6

Musemus sa for siden:

Har sett hele i helga sammen med mannen og begge likte den. Er enig med det at det er noen brister der som gjorde at jeg ikke helt «trodde på alt», men tror det mest var at kvelden virka så uendelig lang, på en måte.


#7

Che sa for siden:

Begynte å se den i helga - men så bare litt, for jeg hadde ikke tid til å se videre - så jeg vil spare den.

Jeg synes Kristopher Schau er utrolig god på manus - så jeg møter den med postivit innstilling i utgangspunktet.


#8

dharma sa for siden:

Vi så hele i helga og likte den godt begge to.


#9

Kahlan sa for siden:

Vi så og hele i helgen og likte den. Dagslyset ble litt feil til å være på kveldsdate, men ellers veldig bra.


#10

Pelle sa for siden:

Vi hang oss helt opp i sol hele kvelden - og folk rundt oppførte seg som om det var kl 17 en lørdag og da var det timer siden de hadde spist biff på restaurant, så plutselig regn, så tørr bakke, så plutselig mørkt osv. Men flinke folk og bra laget ellers.


#11

Tussa sa for siden:

Eg hengte meg også dessverre for mykje opp i dette :mumle: Derfor likte eg aller best dei to siste episodane. Serien har nydelig dialog men kunne godt vore kutta ned med to episodar.


#12

ullmor sa for siden:

Jeg har sett to episoder. Skal det ikke være om sommeren? Da er det lenge lyst, så jeg reagerte ikke på dette.


#13

Tussa sa for siden:

Men det er ikkje sommarkveldlyst liksom :p Det er meir midt på dagen-lyst :lol:


#14

Pelle sa for siden:

Men det er sterk sol med masse skygger og folk oppfører seg ikke som på kvelden men som om det er midt på ettermiddagen. Helt på slutten (før det plutselig blir mørkt på null komma niks) sitter masse par og har piknik i parken som akkurat er påbegynt. Timesvis etter at de spiste biff på restaurant, liksom. I hodet mitt var klokken 01-02 - det ser ut som det er kl 16.


#15

Che sa for siden:

Jeg har sett alt og elsket den - på tross av dagslys


#16

Nessie sa for siden:

Sett og likt her og. Selv om jeg også synes det var mye dagslys, og barnevogner hele døgnet :knegg: Hva var klokka da de møttes liksom?
Men fin serie.


#17

Tallulah sa for siden:

Nå driver jeg og ser på denne også. Lyset plager meg ikke så mye, de kan jo ha startet på en ettermiddagsdate? Men at de sitter inne på Bar Boca og går ut fra Rebell, og inne på Le Benjamin, men går ut fra en av restaurantene på Ryes plass det plager meg. Og jeg skjønner ikke hvorfor, når Løkka på et vis er så essensielt i hele serien.


#18

Pøblis sa for siden:

Jeg var ekstra obs! på lyset når jeg så denne, fordi jeg hadde lest her. Han sier jo at han kommer rett fra jobb når de treffes, så jeg tenker også at de er på en ettermiddagsdate.
Jeg likte serien kjempegodt, og har sett både denne og siste sesong av Unge lovende siste uken, og jeg er helt stolt av hvor bra begge deler er. :stolt:


#19

Tallulah sa for siden:

Også sitter de ikke på toppen av Kuba-parken! Hvorfor sier de det, når de ikke gjør det? De sitter nedenfor basketbanen! :gaah:

Men liker historien, da. Og at det er på løkka mitt. :hjerter: Selv om de gjør det feil.


#20

Filifjonka sa for siden:

Jeg så noen episoder men orket ikke se ferdig. Utrolig kjedelig, og lite troverdig historie. Anders Baasmo Christiansen er en god skuespiller, men hun dama var virkelig irriterende.


#21

Røverdatter sa for siden:

Syns den var helt fantastisk fin.


#22

Input sa for siden:

Jeg likte den også veldig godt, men irriterte meg over det samme ang stedene. Skjønner ikke vitsen.


#23

Minerva sa for siden:

Så hele i en jafs. De to siste episodene lappet alt sammen. Likte den godt!

Jeg som ikke er så kjent i Oslo, men veldig glad i å vite hvor jeg er på er kart :knegg: , skjønner at det er irriterende når det ikke henger sammen rent geografisk.

Og likevel; så fin by Oslo er! :hjerter:


#24

Tallulah sa for siden:

Det var egentlig bare i starten de tullet det til geografisk og de viste ulike stedets fasade og interiør som samme sted. Etterhvert var det bare mindre ujevnheter. Jeg så også hele i ett jafs, og likte den godt.


#25

Pelle sa for siden:

Jeg trodde også de var på ettermiddagen i starten altså. Synes lyset ble feil likevel. Og på 5 min ble det stapp mørkt.


#26

Tallulah sa for siden:

Jada, det var litt inkonsekvent. :knegg: Men det plagde meg ikke så mye. Mange av scenene er spilt inn på formiddagen, f.eks. så er byscenen på Aku-Aku spilt inni nitiden på morgenen omtrent. Jeg gikk forbi på vei til jobb. Og det er ALDRI så tomt på løkka en ettermiddag. Men jeg tror det nesten måtte bli sånn, om ikke produksjonsbudsjettet skulle sprekke fullstendig. Fjor sommer var jo virkelig en miks av ulike vær og mye regn, så de måtte sikkert bare benytte sjansen når været var greit nok.

(og om sommeren er jo folk ute og har piknik på de rareste tidspunkt i Oslo. Jeg har opplevd å bli tilbudt pølse fra kulegrill satt ut på fortauet i Markveien kl 0415 om morgenen, på vei hjem fra byen. :knegg: )


#27

LilleT sa for siden:

Skjønner at dere lokalkjente lett kan henge dere opp i det med stedene. Det kan jo gjøre den mindre troverdig. Jeg regner med at det var en grunn til at de valgte å løse den på den måten, og det skulle jo ikke være en dokumentar.

Jeg så serien i løpet av et par dager. Likte den godt, men synes den ble litt langtekkelig på et tidspunkt da jeg hadde sett omtrent 2/3.


#28

Tallulah sa for siden:

Ja, det er garantert noe som har skjedd slik at deler er klippet bort og scener sammen eller noe sånt. Det er ingen big deal, og selve historien syns jeg fortsatt er god, både gjenkjennelig og menneskelig. Men i en serie hvor selve byen spiller en ganske aktiv rolle, så blir det allikevel litt snålt, selv om det krever en viss grad av lokalkunnskap å se det. Det handler ikke om at jeg mener det skal være en "dokumentar", men om man ser på byen som en rolleinnehaver i historien, så er det som om en person skulle byttet hårfarge på ulike tidspunkt gjennom serien.


#29

LilleT sa for siden:

Ja, ser den, altså.


#30

Tallulah sa for siden:

Sikkert slik andre henger seg opp i værforandringene og det litt aparte tidsperspektivet. :knegg: Det henger jo ikke helt på greip at

Spoiler
Vilde får tilsendt et bilde av dem, og greier å reise inn fra Ski og gå rundt på Løkka og finne dem på Bar Boca i løpet av tiden det tok for dem å tusle opp og bestille seg en drink. Om de er på Rebell har de brukt ennå kortere tid. Jonas sier jo også at "hun har gått rundt i mange timer" etterpå.
Men, men. Fint manus, jeg likte realtime-approachen, og akkurat som en date svinger litt i hvor spennende den er, så gjør serien det også.

#31

amylin sa for siden:

Jeg likte serien og idéen. Hang meg opp i mye av det samme som Tallulah. Det er bare ikke mulig å gå inn et sted og ut et annet. Lyset irriterte meg ikke så mye i grunnen.


#32

Syrinx sa for siden:

I går og natt fikk jeg endelig sett denne serien. Jeg tenkte også på det med lys m/regn/denslags, men jeg likte manus så godt at alt det ulogiske kom i skyggen. Jeg ble fengslet av tonen mellom menneskene. Og så ble jeg selvsagt forelsket i Anders BC. :humre:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.