Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Familieserie/dokumentar/film som passer for barn i alderen 4 - 14?

#1

Dixie Diner sa for siden:

Vi har fem barn og hver lørdag alle er samlet er det det samme. Full diskusjon og krangling om hva vi skal se på til lørdagskosen. Av og til ender vi med spill og slikt men da er det også krangling om hva vi skal spille, og fireåringen kan jo ikke være med på alt.

Vi liker dokumentarer og show som Flukt, Underholdningsavdelingen, osv. Foretrekker serier og lignende fremfor filmer da filmene ofte blir for lange, spesielt for de yngste.

Hva liker deres å se på?


#2

Maverick sa for siden:

Familieekspedisjonen fenger fra to til femtitre. :jupp: (Innimellom der er det en tolvåring, en fjortenåring og en trettifireåring.)


#3

Karamell sa for siden:

Skulle også si Familieekspedisjonen.

Mesternes mester fenger her. Men har ingen toddler i hus da.


#4

banana sa for siden:

Vi likte den der med de ungdommene som gikk til Nordpolen. Hva den nå het, igjen.


#5

Smash sa for siden:

Her i huset falt alle overraskende for den australske serien Just desserts, ligger på Netflix. Ungene mine er fra 7-15 år.


#6

Eia sa for siden:

:jupp:

Hilsen familien på 54, 50, 13 og 11


#7

Ru sa for siden:

Mesternes mester, Familiekspedisjonen, Oppdrag Nansen, Familiefryd - det er egentlig ganske mye å ta av i katalogen til NRK. :nemlig:


#8

banana sa for siden:

Oppdrag Nansen var deg jeg mente. Vi har hatt litt moro av å se f.eks. tilbake til 80-tallet, så ungene får litt innblikk i hvordan det var i "gamledager" da mamma var på deres alder. :knegg: Men for en fireåring blir det sikkert litt kjedelig.


#9

tink sa for siden:

Dersom vi skal se noe med allemannalle 5, 10, 13 + voksne, så bruker vi å velge snille disney-familiefilmer. Det kan være nyere tegnefilmer, eller klassikere fra 80-90-tallet som tåler å sees igjen. Goonies, Modig, Biler 1-3, Herbie, et eventyr i New York.

Det er vanskelig å finne noe som fenger alle hver gang. Man må kunne si at denne gangen ble det noe lillesøster synes er morsomt, neste gang blir det kanskje du som får førstevalget ditt. Ofte velger vi å vente til lillesøster har lagt seg. Da kan vi se filmer og serier med 12-årsgrense og med norsk tekst. Guttene liker å se datoen på NRK, og vi har sammen kost oss veldig med TIMELESS på Netflix. Den ble jeg selv veldig positivt overrasket over.


#10

Fersken sa for siden:

Trolljegerne (Netflix) og Trio (NRK Super) er de seriene vi har sett på i det siste. Både barna (8 og 10) og vi voksne liker de godt.


#11

My sa for siden:

Vi koser oss også med Familieekspedisjonen. Andre ting mine har likt er "Oppdrag Nansen", "Truls a la Hellstrøm", "Best i mest", "Anne med E", "Barnas restaurant", og i det siste har i alle fall to av ungene hatt dilla på "Det var en gang et menneske".

Jeg vet yngste jenta mi elsket serien "Flaskepost fra Stillehavet", reisedokumentar fra NRK, om en familie som drar til ei stillehavsøy. Den har vi ikke sett hjemme, de så den på skolen da hun gikk i første- eller andreklasse, men jeg husker hun var veldig opptatt av den og snakket masse om den.


#12

daffy sa for siden:

Fins "Det var en gang et menneske" tilgjengelig i en strømmetjeneste?


#13

My sa for siden:

Netflix :nikker:

#14

Ru sa for siden:

Jepp!
Knøtteliten ser masse på det for tiden. Og Pippi (tegnefilm) på HBO.
Flaskepost fra Stillehavet kan vi også utenat.


#15

millact sa for siden:

Ja, alle disse går det i hos oss også.


#16

Sweetie sa for siden:

Alle mot 1 er populært her!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.