Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gardiner til kjellerstue

#1

Christinamor sa for siden:

Jeg trenger tips og råd. I kjellerstua vår, har vi tre sånne smale vinduer høyt oppe på veggen. I tillegg er det lav takhøyde (205cm). Veggene er hvite, gulvet har brunaktige fliser. Jeg syns rommet blir så nakent uten tekstiler, og i tillegg syns jeg de få overnattingsgjestene vi har, bør kunne ha det helt mørkt. Men, jeg blir ikke klok på hva slags gardinopplegg vi bør ha, siden vinuene er så små.

Har noen tips, og gjerne bilder?


#2

Beathe sa for siden:

Persienner? Liftgardiner?


#3

Christinamor sa for siden:

Ja, det kan gå an, men det må i så fall spesialtilpasses. Tror liftgardner kan bli fint. Vanskelig å sy selv?


#4

Beathe sa for siden:

Persienner er jo ingen sak. Ikea sine (og sikkert de fleste andre også) kan du jo kappe i endene for å gjøre den smalere, og ta av i lengden for å gjøre den kortere :)

Liftgardiner har jeg aldri laget, men det er sikkert ikke noe problem.

En annen ting - svigermor har laget en del rullgardiner oppigjennom - i stoff som passer tapetet og sånn. Kan kanskje bli fint det også? (Du kan sikkert spørre i hobby/stoffbutikker hvordan dette gjøres)


#5

scilla sa for siden:

Liftgardiner er veldig fint, men du bør være obs på at de tar en del av lysåpningen i vinduene også når de er heist helt opp. Det kan hende at du bør velge vanlig gardinoppheng i stedet siden takhøyden er lav og vinduene er smale - det vil jo slippe inn mer lys.
Tror også jeg ville valgt et lyst og lett stoff for å få det så lyst som mulig. Farger kan du putte inn i puter og annet "stæsj".
Lykke til !


#6

mkj sa for siden:

Hei, måtte registrere meg på forumet for å spørre: hva ble det til?

Jeg skal gjøre det samme selv - pusse opp en kjellerstue, og lurer på hva jeg skal gjøre med de tre vinduene. Må ha gardiner iom at det skal sove folk der sånn innimellom.

På forhånd tusen takk for svar.


#7

Camomilla sa for siden:

Hva ble det til?

Plissegardiner er og fint på slike vinduer.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.