Kom til å tenke på noe jeg spiste da jeg var liten. Husker det fra bakeri oppi Gauldalen. Snipper, muligens het det noe annet. Større enn sirupssnipper, og mye tykkere, og lyse. Litt sukker tror jeg det var på utsida.
Jeg har jobbet mange År på bakeri i Trondheim, men vi hadde ikke det der. Er nok en gammeldags bakst dette her.
Gommosnipper heter de hos oss, for det var pappas Gommo som var baksteskjef over snippene! (Gommo er bestemor på hallingmål :love:)
Noe annet navn har jeg aldri hørt brukt om dem, så det er ikke mye hjelp i meg.
Jeg stakk egentlig bare innom tråden for å si at jeg ikke har spist en snipp siden jula 2008 og det er aaalt for lenge siden, for de er goooode. :jupp:
Har det også i Gudbrandsdalen. "Snippo", de er tykke, hvite, tørre, med en dominerende smak av hjortesalt. :skremt: Forbinder det med gamle gubber på Samvirkelagskaféen. Kaffe, snippo og rulletobakk. Tror aldri jeg har sett noen under 70 spise snippo.
Det minner litt om hvite kakemenn egentlig (som jeg heller ikke skjønner meg på).
Oppskrift fra en sambygding, som nok sikkert har minner fra samme Samvirkelagskafé, selv om jeg ikke kan huske at de på Samvirkelaget hadde kanelstrø på: www.dagbladet.no/mat/oppskrift/snipper