Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spis mindre hvitt kjøtt for miljøets skyld


#2

Mamma Rosa sa for siden:

Jeg trodde det var rødt...
:confused:


#3

pippimamma sa for siden:

Vi bør altså spise hvitt kjøtt for egen helses skyld, men det er ikke bra for miljøet? Så bør vi spise rødt kjøtt forde det er bra for miljøet, men da er det ikke bra for helsa? :svimmel: :gruble:

:hmm:Det er søren ikke lett å skulle gjøre det rette. :mumle:


#4

Tangina sa for siden:

Jeg mener å ha hørt at det dummeste å spise fra et miljømessig ståsted, er salat. :knegg: Bladsalat er den matvaren som krever mest energi å produsere i forhold til utbyttet.


#5

Taran sa for siden:

What??? Det er aldri noe som gror så bra som salaten i våres kjøkkenhage. Vi har så mye salat at vi gir bort i haugevis! Men det er kanskje annerledes når den skal dyrkes innendørs? Ble fristet til å prøve.



#7

Tinka sa for siden:

Stadig noe nytt.


#8

lille my sa for siden:

Umulig å henge med:svimmel: .


#9

pippimamma sa for siden:

Eller ikke? Fisk går under betegnelsen hvitt kjøtt. :nemlig:

Siden jeg elsker både fisk, fugl, vilt og grønnsaker/salater, så tenker jeg at jeg fortsetter med det. Noe må vi spise, så da holder jeg meg til det jeg liker. Det er sunt også, så da så! :nemlig:


#10

Sitron sa for siden:

Havene står i fare for overfisking som det er, så det er virkelig ikke et sjakktrekk å oppfordre til mer spising av fisk.

Jeg foreslår å tvangsemigrere halve jordens befolkning til Mars. På den måten vil vi få mindre forbruk, mer areal til både planter og dyr og mindre forurensning.


#11

Tussa sa for siden:

Dette er vel mest av alt valgkampforvirring og ikkje så mykje kostholdsrettleiing. :humre: Haga og SP er avhengig av goodwill frå bøndene og følgelig kan sjølvsagt ikkje ho oppmode til mindre raudt kjøtt.


#12

Shannon sa for siden:

Det er vel rødt. Kuer "forurenser" vanvittig mye.


#13

Pepper Lemon sa for siden:

For all del - dette er ikke ny kunnskap! Dette er feilinformasjon. Det var Haga som trampet i salaten da hun sa at vi måtte ligge unna rødt kjøtt, da det forurenser mer enn hvitt kjøtt. Hun glemte visst et øyeblikk at hun er bøndenes talskvinne, så nå ror hun for harde livet. Da var det fint å si at hun sa feil ... :fnis:


#14

allium sa for siden:

Men hva sier fjørfeprodusentene nå? Er hun ikke deres talskvinne også?


#15

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg tror rett og slett hun har havnet i en skikkelig kinkig situasjon. For fjørfeprodusentene er neppe særlig fornøyde akkurat nå.


#16

daffy sa for siden:

He he, "alle til lags åt kan ingen gjera" :)


#17

Pepper Lemon sa for siden:

Og så var det noe med at når man først har tråkket i salaten så stå for Guds skyld stille! :knegg:


#18

Dixie Diner sa for siden:

Dette er nesten litt morsomt. :knegg:



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.