Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bytte ut koriander og mynteblader


#2

Benzo sa for siden:

Jeg ville bare droppet det, evt brukt litt koriander krydder.


#3

Niobe sa for siden:

Koriander og mynte er nok avgjørende for rette smaken, men kanskje sitronmelisse og persille kan gi grei smak?


#4

Isprinsessen sa for siden:

Kan jeg bruke litt finsnittet kinakål bare for å få litt mer grønt/salat?


#5

Niobe sa for siden:

Du kan gjøre akkurat som du har lyst til, men du lager jo ikke akkurat retten i oppskriften. :knegg:



#7

Syrinx sa for siden:

Be den lokale butikken ta inn koriander og mynte til deg.


#8

Isprinsessen sa for siden:

De har det inne av og til, problemet, spesielt nå på vinteren, er at det er elendig kvalitet på friske urter, det lille som er friskt og spisende i butikken er ihvertfall uapetittelig innen det når kjøkkenbenken min.


#9

Turban Smukk sa for siden:

Det var lurt! Noen butikker har også frosne urter (sjekk frysedisken!), men det blir jo ikke helt det samme som friske.


#10

Guava sa for siden:

Bladpersille kan erstatte fargen, men smaksmessig er det ikke mulig å erstatte de to. Frosne funker.


#11

Tallulah sa for siden:

Smaksmessig finner du dessverre ikke noe som likner. Malt koriander er laget på frøene og smaker helt annerledes. For farge ville jeg gått for bladpersille, men det er også en frisk urt, så da er du vel omtrent like langt.


#12

Dixie Diner sa for siden:

Du får kjøpt tørket koriander på glass (ikke samme som malte frø, men altså kuttede og tørkede blader). Vanlig Santa Maria-krydderglass. Men det smaker allikevel ikke heelt det samme. Jeg bruker det når jeg ikke har fersk koriander i hus og bruker persille for å sprite opp fargen litt i retten.


#13

Lavender sa for siden:

Jeg vasker urter, slynger de for vann og fryser i poser. Så har jeg lager og nest beste løsning når jeg ikke har fersk. Større blader blir litt våte og slappe, og ikke så fresht i kald mat. Rosmarin og timian fungerer helt fint.


#14

Stompa sa for siden:

Jeg synes koriander smaker aldeles grufullt og kutter det ut i alle oppskrifter som inneholder det, så rådet mitt er å gjøre nettopp det. :jupp: :knegg:


#15

rine sa for siden:

:what: Jeg skulle jo bare innom for å si at hun ikke måtte finne på å kutte ut koriander.
Det smaker jo fantastisk! :hjerter:


#16

Isprinsessen sa for siden:

Blir nok å droppe å ha i friske urter, men slik jeg somler så er det vel sommer før jeg får handlet og sjansen for friske urter er større.


#17

Magica sa for siden:

Vel, du kan i alle fall få tørket mynte av meg! Jeg har flere glass stående etter at jeg høstet egen mynte i høst. Det blir kanskje ikke helt det samme da.


#18

Pamina sa for siden:

I den type salat er koriansder og mynte helt avgjørende for å få den rette smaken. Jeg ville heller ventet til jeg fikk tak i det, heller enn å lage uten.


#19

Isprinsessen sa for siden:

Kjekt å vite, da venter jeg nok til jeg får tak i koriander og mynte.


#20

Stompa sa for siden:

Jeg brekker meg faktisk av smaken. :nemlig:


#21

Taien sa for siden:

Jeg er veldig enig med Pamina. Kutter du ut koriander og mynte, mister retten både smak og "edge".


#22

Pamina sa for siden:

Du er gæærn :gal:

Skal lage snaddermat til deg en gang, uten å fortelle om det er koriander eller ikke, så får vi se hva du sier da. :nemlig:


#23

Syrinx sa for siden:

Har lest at det er genetisk, noen mennesker får ikke koriander til å smake godt uansett.

Jeg er korianderfan, bruker det som tilbehør til taco også.


#24

Dixie Diner sa for siden:

Koriander for president! Jeg er helt avhengig og kan nesten sitte og spise det rent rett fra en skål. Kan ha koriander på alt! :nam:
Men jeg klarer fint å forstå at mange ikke liker det for det har en veldig spesiell og utpreget smak, litt "såpe" kanskje. Min mor klarer å kjenne små snev av koriander i maten, så jeg kan ikke lure henne. Hun hater det.


#25

Stompa sa for siden:

Det er godt mulig jeg takler den hvis den er veldig godt integrert i retten, men jeg klarer den i hvert fall ikke som garnityr, og heller ikke hvis det er hovedsmaken i retten.


#26

Isprinsessen sa for siden:

Det som fristet meg med denne rettet var kylling chili og sausen og sprø grønnsaker så mye mulig den funker for meg uten koriander og mynte.


#27

Dixie Diner sa for siden:

Oy da kommer du til å elske en av mine favorittretter!!

1 pakke matfløte (jeg bruker 2 pk havrefløte) blandes med 1 glass mangochutney, 3 fedd most hvitløk, 2-3 ts karripulver og 1-2 ss Sambal olelek. Denne sausen blir så god at du nesten dør. Så legger du de grønnsakene du vil ha i en ildfast form. Jeg bruker oppdelte sukkererter, rå brokkoli, gjerne squash, paprika i forskjellige farger, skivet rødløk og hakket vårløk. Velg de du liker best. Sukkererter er helt magisk oppi dette.

Så legger du kyllingbiter (jeg bruker vegetarfileter fra Hälsans Kök) over grønnsakene og heller sausen over det hele. Rør litt og sett inn i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter. Server med ris og naan osv.

Jeg må passe på å lage denne retten litt sjelden fordi jeg spiser meg fysisk dårlig hver gang.


#28

Isprinsessen sa for siden:

Takk for oppskrift, så veldig godt ut!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.