Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva gjør dere med gjærbakst? (oppbevaring)

#1

him sa for siden:

Er ikke så lenge siden jeg begynte å bake gjærbakst - jeg har tidligere synes det tar så laaaaang tid og mye planlegging. Nå har jeg begynt (og blitt litt av en heltinne i familien, alle andre elsker kanelboller feks), men jeg synes gjærbakst taper seg utrolig fort. Nydelig som nystekt, bare halvgode dagen derpå.

Hva gjør dere: Fryser, tiner og lunker i ovn? Lunker i ovn uansett? Har innsett at det er fersk bakst som gjelder og lager små posjoner? Tips og triks ønskes! :vilha:


#2

Isolde sa for siden:

Aller beste er å fryse som deig. Tine og heve på disken og steke det. Jeg er alt for glad og alt for flink (de blir så gode) med store reguleringsvansker når det kommer til boller. Så baker få så vi ikke blir gående og gomle på de.


#3

Bluen sa for siden:

Fryser ned og lunker i ovn uansett - om de så bare er noen få timer gamle.


#4

Matilda sa for siden:

Vi fryser og tiner i ovnen (100-ish grader). Hvis vi veit vi skal ha dagen etter bakst, så legges noe i pose på benken og varmes helst litt i ovn.


#5

Myria sa for siden:

Det som ikke skal spises samme dag fryses ned og tines i ovn (varmluft, lav temperatur).


#6

Skilpadda sa for siden:

Fryser alltid det som ikke spises samme dag, ja. Den nye stekeovnen vår har et oppvarmingsprogram med varmluft og damp, det passer veldig godt til boller og sånt.


#7

Wix sa for siden:

Jepp, de blir gode som nye når de tines i ovn etter frysing!


#8

Pegasus sa for siden:

Genialt! Det må jeg prøve på.

Hever du før du fryser?


#9

Charlie sa for siden:

eh... gjærbakst - dagen etterpå? :blafre:


#10

Isolde sa for siden:

Etterhever etter mens de tiner og står på disken.


#11

him sa for siden:

Nå fikk jeg jo lyst på ny ovn også ... :humre: Veldig bra tips! Funket helt genial. :riktig:

Lagde hirseboller (fin brødbakst) som jeg hadde til suppe og det var glitrende. Hjemmebakst til middag på en vanlig ukedag! :nam: Er litt nysgjerrig på andre ting så gleder meg til å prøve meg frem. Jeg laget hirsebollene som man lager kanelknuter (tenkte det gjorde det lettere at de tinge raskt og jevnt? Og det fungerte bra, men har ikke prøvd med andre fasonger)


#12

Input sa for siden:

Samboeren min gjør ferdig alt unntatt stekingen. Han pleier å lage masse pizzadeig (fordi den tar et døgn å lage) og fryse ned.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.