Er ikke så lenge siden jeg begynte å bake gjærbakst - jeg har tidligere synes det tar så laaaaang tid og mye planlegging. Nå har jeg begynt (og blitt litt av en heltinne i familien, alle andre elsker kanelboller feks), men jeg synes gjærbakst taper seg utrolig fort. Nydelig som nystekt, bare halvgode dagen derpå.
Hva gjør dere: Fryser, tiner og lunker i ovn? Lunker i ovn uansett? Har innsett at det er fersk bakst som gjelder og lager små posjoner? Tips og triks ønskes! :vilha:
Aller beste er å fryse som deig. Tine og heve på disken og steke det. Jeg er alt for glad og alt for flink (de blir så gode) med store reguleringsvansker når det kommer til boller. Så baker få så vi ikke blir gående og gomle på de.
Fryser alltid det som ikke spises samme dag, ja. Den nye stekeovnen vår har et oppvarmingsprogram med varmluft og damp, det passer veldig godt til boller og sånt.
Nå fikk jeg jo lyst på ny ovn også ... :humre:
Veldig bra tips! Funket helt genial. :riktig:
Lagde hirseboller (fin brødbakst) som jeg hadde til suppe og det var glitrende. Hjemmebakst til middag på en vanlig ukedag! :nam: Er litt nysgjerrig på andre ting så gleder meg til å prøve meg frem. Jeg laget hirsebollene som man lager kanelknuter (tenkte det gjorde det lettere at de tinge raskt og jevnt? Og det fungerte bra, men har ikke prøvd med andre fasonger)