Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Billige, raske, sunne og gode middager

#1

Gaia sa for siden:

Jeg trenger ny ukesmeny, og den bør helst bestå av raske, sunne og gode middager. Hvis de i tillegg er billige, så er det en bonus (men det siste punktet er egentlig bare inspirert av "hvor mye bruker du på mat"-tråden).

Jeg er villig til å gjøre en del forarbeider kvelden før, for dette skal helst (også) være noe 12-åringen kan slå sammen i en fei halvtimen før resten av de sultne hordene inntar huset, sånn at vi kan slenge oss ned og spise middag i fellesskap før vi styrter videre.

Såh - hva er deres raskeste måltider?

Foreløpig har jeg kommet på:

  • Wok laget på ferske wok-grønnsakposer, med svin eller kylling, posesaus og villris.

  • Salmalaks marinert i ponzuzaus og skåret i biter servert med mango, avokado, granateple, paprika, asparges og koriander (kan lages kvelden før). Ris for de som også trenger litt ekstra karber.

  • Ovnsbakt laks med kokte poteter, dampet brokkoli og salat med tomater, agurker og paprika.

  • Fullkornspasta med saus laget på karbonadedeig, løk, hvitløk og en boks tomater med krydder.

Da mangler jeg bare middag til en ukedag til og et par-tre variasjonsmiddager. :vilha:


#2

Martis sa for siden:

Jeg liker de ferdig stekte kyllinglårene, varmet disse i ovnen og lager couscous med agurk og tomat ved siden av og en tsatsiki.

Så flink 12 åringen er!


#3

Skilpadda sa for siden:

To veldig vanlige middager hos oss er

  • kylling (helst lårfilet) i biter, stekt med cashewnøtter, legger på en liten blåmuggost i biter og heller over matfløte eller helmelk. Står under lokk på lav varme til osten er smeltet. Det hele tar under 20 minutter når jeg lager det selv, så det tar samme tid som å koke opp vann og koke ferdig grønnsaker (gulrøtter og brokkoli) og pasta.

  • pannestekt laksefilet med blomkålmos, dampet brokkoli og enten stekt potetstappe eller stekte poteter (hvis vi har rester liggende) eller litt pasta.


#4

amylin sa for siden:

Av de raskeste rettene jeg lager, er pasta med tomatsaus.

Koker opp vann til pasta. Steker bacon i små biter. Tilsetter løk og chili og steker videre til løken er blank. Lurt å ha oppi før baconet er helt ferdig. Tilsetter gjerne litt chorizo-pølse. Så litt tomatpuré, en boks med hakkete tomater, litt balsamico eddik, salt, pepper, sukker, basilikum etter smak. Blandes sammen med den ferdigkokte pastaen og serveres med salat, brød og parmesanost.


#5

mkj sa for siden:

Lynmiddag.

Middagspølser uten skinn, stekes i panna i biter, ha i grønnsaker ettersmak, gjerne ferdig oppskåret fra pose. Et glass tomatsaus (f.eks dolmio) tilsett fersk tortellini, disse koker jeg gjerne et par minutt alene.

Eller ferdige kjøttboller freses i panna. Hell over et glass tacosaus. Server med potetmos, nachochips og/eller salat.


#6

mkj sa for siden:

Ellers så har jeg en produktanbefaling. For ekstra travle dager kan de lage seg sin egen omelett. Tupper Ware har en slik dings som man lager omelett med i mikroen. Blir ganske godt.


#7

Erica sa for siden:

Kikertkaker med couscous og tzatziki. Du kan lage tzatzikien og «deigen» til kakene i forveien, tar da bare 15 minutt å steke dem og lage couscous. Ha gjerne noen grønnsaker i couscousen.


#8

mkj sa for siden:

De ferdigsuppene på Rema tror jeger helt OK også.


#9

zinatara sa for siden:

Supper syns jeg er enkelt og raskt. Ungene er spesielt glad i blomkålsuppe med bacon og skiver/rundstykker.

Og så bruker vi å ha fiskekaker med salat, pitabrød og tzatziki.


#10

Nera sa for siden:

Suppe av frosne grønne erter (1/2-1 pose avhengig av størrelse), kraft eller passende buljong, salt, sukker, pepper, samt en neve revet parmesan og evt litt matfløte til slutt. Småkok ertene i kraft eller buljong til de blir møre, kjør så blandingen i blender til en jevn blanding, og smakssett til slutt.


#11

Elise sa for siden:

Jeg synes grønnsakskjøttbollene på Rema er ganske gode. Varmer de med et dolmio-glass, kan jo gjerne ha løk, tomater, osv i også, eller andre grønnsaker ved siden av. Serveres med spaghetti, funker sikkert også med ris.

Ungene her har laget innbakt pizza fra matstart.no, det har vært bra.

Pita, jeg liker spelt-pitabrødene fra fryseren i butikken. Steker enten kjøttdeig eller kyllingfilet, har over litt krydder, og serverer med agurk, tomat og mais, synes det er nok, men man kan jo utvide med hva man vil.

I dag hadde vi butikkgrillet kylling, ris og brokkoli. Saus fra flaske. Men butikktur inngår kanskje ikke i planen?


#12

Fersken sa for siden:

Fiskeburgere stekes i stekepannen, grove hamburgerbrød ristes lett i brødristeren. Kutt opp grønnsakene man vil ha til. Kok grønnsaker som trenger å koke, eller råkostsalat.


#13

Niobe sa for siden:

En middag jeg tyr til på ukeplanen når noe skal være lett, kjapt og litt sunt: Biter av kyllingfilet og grønnsaker freses i stekepanne. Hell over en boks og to hakkede tomater. Krydre med det du vil, og la putre til du vil ha mat. Kan serveres med det du har tilgjengelig: brød, pasta, kikerter, ris, osv.


#14

IOA sa for siden:

Hvis man har god tid en helg, kan man lage opp gratenger og pastaformer av ulike slag. Jeg setter dem til tining i kjøleskapet, og tolvåringen setter på ovnen og putter dem inn. Ferdig når jeg kommer hjem.

Lapskaus med strimlet svinekjøtt eller kyllingpølser, frossen lapskausblanding og evnt rester i kjøleskapet er enkelt og raskt.

Hvis jeg har mange slitne grønnsaker lager jeg langkokt tomatsaus og fryser i porsjonspakker. Så koker vi spaghetti mens vi steker kjøttdeig og hiver over en porsjon tomatsaus. Vips, pasta bolognese!

I går hadde vi ris og saus til middag. Jeg lagde dobbel porsjon, og kuttet opp gulrøtter i går kveld. Da var det bare å steke et par torskefileter i panna mens gulrøttene kokte. Restene varmet jeg ved siden av.

Indisk sauseglass med kylling, svin eller torsk er raskt og enkelt.

Laksewraps og pasta med laks og brokkoli (iblandet creme fraishe) er to raske fiskefavoritter.


#15

Niobe sa for siden:

Tomatsaus, currysaus, kinesisk peppersaus og den slags, lager jeg ofte store porsjoner av, og fryser i porsjonsbokser. Det er lett å kombinere med det meste av kjøtt og fisk. Laks, kinesisk peppersaus og wokede grønnsaker er veldig godt.


#16

frukt sa for siden:

Fiskesuppe og lapskaus.


#17

Dixie Diner sa for siden:

Når vi ikke har ungene hjemme lager vi ofte kjappismiddager som er ganske så sunne. Bruker mye linser, bønner og kikerter. Chili sin carne servert med avokado i biter, rømme/yoghurt, tortillachips og mais, evt revet ost. Veldig godt. Eller kikertgryte, som er den absolutte favoritten of all times. Den lager vi så ofte at jeg er redd vi skal gå lei, men vi har ikke gått lei enda.


#18

Ruslebiffen sa for siden:

Favorittfastfood i heimen vår er laksewrap (eller laks i lefse som ungene kaller det): Stekt laks i tortillalefser sammen med (hvitløks)rømme, tomat, paprika, salat, rødløk, koriander, fetaost og avocado.


#19

Tussa sa for siden:

Eg gjenoppdaga lapskausen her forleden. Kokar en pakke lapskausblanding frå frysedisken i vatn med buljongterning. Så har du oppi enten pølser, stekt kjøttdeig eller egentlig kva som helst. Så fort gjort og en følelse av sunt :knegg:


#20

Gaia sa for siden:

Mange gode innspill her!

Denne tror jeg at jeg skal teste. :jupp: Med bacon, da. Siden jeg tror at denne trenger bacon for å bli enda bedre. :knegg:


#21

Niobe sa for siden:

:skremt:


#22

Gaia sa for siden:

Hvorfor grøsser du? Erter og bacon er jo en vinner! :jupp:


#23

Niobe sa for siden:

Jeg lager lignende kikertgryte ofte (min er uten kokosmelk), og jeg tror ikke det hadde vært godt med bacon i, nei.


#24

Dixie Diner sa for siden:

Bacon er nok ikke godt i denne nei. :skremt: Heller kylling i så fall.


#25

Pamina sa for siden:

Ikke bacon med de smakene der, lam eller kylling kan fungere.


#26

Niobe sa for siden:

Oksekjøtt går også fint. Men røyk- og saltsmaken av bacon tror jeg virkelig blir helt feil. :nemlig:


#27

GinaK sa for siden:

Nam, den kikertgryten så god ut. Skal prøves.:)
Jeg har også en vegetargryte som vi lager innimellom. Ingen hos meg savner kjøtt når vi spiser denne.
Mays minestronesuppe fra Siri Fossing sin blogg. Holder igjen på væske så det blir gryte. sirifossing.blogg.no/1429603337_mays_minestronesuppe.html

Det er vel nevnt her før men hvis travelt; frossenpakke med rotgrønnsaker med laks i biter på toppen og etpar-tre-fire smørterninger rundt om, litt havsalt og pepper, inn i ovnen 35 minutter og ferdig. Deler opp ekstra poteter i båter og steker med. Settes inn i ovnen kald.


#28

nokon sa for siden:

Her og. Men eg steiker kjøttdeig og heller over eit Barilla-glass, når eg skal gjere det enkelt. :humre:


#29

Dixie Diner sa for siden:

Oh skal prøves! Vi elsker slik mat her i huset. Jeg har by the way norsk oppskrift på kikertcurryen, kanskje lettere for noen å følge den. Jeg har brukt Hälsans Kök sine filétbiter (kyllingaktig vegetargreier) i den når jeg vil unne meg litt ekstra, da vi er veldig glade i de bitene her i huset. Men spiser den som regel uten da det er billigere og hakket sunnere. Ungene liker ikke kikerter da, så vi lager den vegetariske "kyllingversjonen" til dem.


#30

rine sa for siden:

Fisk og grønnsaker i folie går kjempekjapt å lage, til og med min svimete snart 15-åring klarer å lage det, og det er i tillegg både sunt og godt. :jupp:

Ris eller pasta til.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.