Før slukte jeg nesten all slags bøker rått, med unntak av Hobbiten som jeg måtte begynne på tre ganger før den traff.
Nå går det år mellom hver bok som gir meg den følelsen. Jeg har tydeligvis blitt kresen, samt at det jo er mange flere forstyrrelser (mindre tid generelt, barn, skjerm, etc.) Nå skal vi på reise, og jeg håper på tips til fine bøker.
Eksempler på bøker som har grepet meg:
Balansekunst, Rohinton Mistry (tror jeg skal prøve på gjenlesing, jeg skal jo til India)
Før du sovner, Linn Ullmann
På vei til en venn, Nils Fredrik Dahl
Beretninger om beskyttelse, Erik Fosnes Hansen
Stoner, John Williams
Korrigeringer, Jonathan Frantzen
Jeg kjenner også at jeg kan ha problemer med å "forsvinne" inn i bøker. Kjenner bare til to av bøkene du nevner (Stovner og Før du sovner) og da tenker jeg oppvekstromaner. Noen forslag:
He-he. Mange av dere treffer godt. Synd at jeg har lest de fleste av dem. :knegg:
Oi! Denne skal jeg kjøpe! :hyper:
Ellers noterer jeg (av de få jeg ikke har lest):
Blå, Maja Lunde (har lest Bienes historie)
En av bøkene til Jón Kalman Stefánsson - hvem velger jeg først, My?
Alle forslagene til Divine
Alle forslagene til Ru, med unntak av Hotel on the Corner of Bitter and Sweet (lest)
Jeg tar gjerne imot flere tips, gjerne med India i fokus. :jupp:
Det blir egentlig hipp som happ. Jeg er usikker på hvilke jeg likte best. Selv startet jeg med Gutten, den er litt i samme gata som Johan Boyers "Den siste viking". Det er en trilogi som er kronologisk, så der må du (selvsagt) begynne med den første boka. Tror det er den som heter "Himmelrike og helvete". Nydelige bøker. :hjerter:
Nei, ikke hør på Timar! Jeg leste Shantaram for mange år siden, og jeg blir fortsatt irritert av tanken på den. Pretensiøst, selvforherligende, langtekkelig pisspreik, spør du meg.
Sånn i farta kommer jeg på Special Topics in Calamity Physics av Marisha Pessl og A Tree Grows in Brooklyn av Betty Smith når jeg tenker på bøker jeg ble oppslukt av. Jeg kommer sikkert på mange, mange flere etter hvert. :jupp:
Takk for tips, nolo, men Special Topics in Calamity Physics av Marisha Pessl er en av bøkene jeg ikke klarer å lese. Jeg har prøvd tre ganger der også, men den er seig å komme inn i.
Jeg likte også veldig godt A Little Life av Hanya Yanagihara.
Ellers anbefaler jeg Gå, gikk, har gått av Jenny Erpenbeck, Sju dagar i august av Brit Bildøen, Alt lyset vi ikke ser av Anthony Doerr, Merkelig vær i Tokyo av Hiromi Kawakami, 1Q84 av Haruki Murakami. De jeg kommer på nå.
Den siste boka jeg ble dratt rett inn i var 'Islands in the Stream' av Ernest Hemingway.
Det var lenge siden en bok hadde hatt den virkningen på meg, selv om jeg leser mye.
Aner ikke om den er like sterk i norsk oversettelse.
"Morgen i Jenin" av Susan Abulhawa er en bok som gikk veldig inn på meg. Den er veldig sterk, jeg hulkegråt et par ganger, men den gir en innsikt i Palestina/Israel konflikten som iallfall ikke jeg hadde på forhånd.
Hvis du ikke har lest Midnigh Children av Salman Rushdie, MÅ du faktisk det. Det er en av de aller beste bøkene jeg har lest noensinne, og den handler om India.
A passage to India av E. M. Forster en klassiker, naturligvis. Hvis man liker briter i India, den reiser jo noen problemstillinger, også.
Husker Juvelen i kronen som en storslagen tv-serie, men bøkene av Paul Scott er garantert bedre. Det er også en bok - Staying on - om en offiser som blir igjen i India etter at britene forlater India, som vant Bookerprisen.
Etter ca halve boka lest kan jeg nå trygt legge til "Tante Ulrikkes vei" av Zeshan Shakar på lista. Jeg har allerede blitt veldig glad i begge hovedpersonene :elsker: og ønsker at boka aldri tar slutt.
Jeg leste den ferdig og syntes historien var interessant å lese, selv om forfatteren er pretensiøs og selvforherligende. Langtekkelig er jeg ikke enig i. Med andre ord, jeg anbefaler den jeg.