Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bisettelsesantrekk for kjolenektende toåring?

#1

Maverick sa for siden:

Jentungen er ingen fan av klassisk barnemote for småpiker, og jeg orker ikke sitte i bisettelse med en unge som brøler «IIIITTEEEE SOOOLEEE!». Må finne på noe i dag. Tips? Jeg er dønnsliten og lite kreativ. :knegg: Har tenkt å stikke innom et senter med typiske kjedebutikker.


#2

Tallulah sa for siden:

Jeg tenker at for toåringer så er alt lov. Gå for favorittantrekket hennes?


#3

sindrome sa for siden:

Klesplagg som hun liker i nøytrale farger? Evt hva som helst. I bisettelser er det alltid koselig med barn, de letter stemningen og hva de har på seg spiller ikke særlig stor rolle.


#4

noen sa for siden:

Da vi var i bisettelse før jul hadde 10-åringen på seg rød julekjole med svart jakke og 12-åringen, som sluttet å gå med kjole for mange år siden, svart genser og svart bukse. Jenter som kjolenekter eller gutter som kjoleinsisterer skal bli hørt, synes jeg. :nikker: Og små barn kan vel ha nesten hva som helst av relativt pene, rene klær i bisettelse.

Og :klemme:


#5

Matilda sa for siden:

Enig. Hva som helst. (Nærmest. Min treåring vil helst gå i kun bleia overalt, så han får ikke velge sjøl utenfor husets fire vegger...) Farger og hvorvidt antrekket regnes som pent eller ikke har ikke stort å si for så små, synes jeg.


#6

Madicken sa for siden:

Enig i at alt går greit når man er to år, kanskje med unntak av Tornerose-kostyme (med det høres ikke ut som om frøkna har så mange av dem i skapet :humre:).


#7

Maverick sa for siden:

Jeg synes også alt er lov, men har en konservativ familie, og dette er et pick your fights-øyeblikk. Burde nok nevnt det i HI.


#8

apan sa for siden:

Er skjørt aktuelt? Dra et mørkt skjørt over noe annet? Eller strømpebukser og mørk shorts?


#9

Maverick sa for siden:

Nope. Ikke forklé heller. :gal: / :knegg:


#10

zinatara sa for siden:

Bluse/skjorte med pen genser/cardigan over og en nøytral bukse?


#11

Inagh sa for siden:

Jeg syns hun skal få gå i det aller peneste hun vil ha på seg, jeg, for å ta avskjed oldemor som var. :hjerter:

Da mor mi ble bisatt, var det en ung frøken på rundt 7 år, som hadde stått mor veldig nær. Hun hadde insistert hardnakka på å ha på seg bunaden sin i begravelsen, og det hadde hun heldigvis fått lov til, for hun ville pynte seg for «tante.»

Så, med visse unntak av Batman, Spiderman og Hulken (som jeg ikke er blodfan av i utgangspunktet) - type karnevalskostymer generelt, syns jeg det skal være stort rom for at små barn skal få ha på klær de ikke får fnatt av i en begravelse, for det er traurig nok i seg sjøl.

Ser nå du har utdypa i tråden. Med tanke på familiesituasjonen - kan hun orke ha på seg type tights - eller mørk ullstilongs, og så ha en lang, nøytral genser over?


#12

Maverick sa for siden:

Shorts kan funke! Over en litt pen strømpebukse. Jeg får sjekke ut gutteavdelinga, as usual.


#13

Hondacrv sa for siden:

Viss familien din er SÅ konservativ så må du vel nesten ut å kjøpe noe mørkt da? Len det finst vel nesten inenting mørkt til ei to år gammal jente? Eg hadde blåst i kva ho gjekk med, men det er jo enkelt for meg å seie...


#14

Anda sa for siden:

Plukk med deg tre plagg du selv (og den konservative familien) mener er "innafor", la henne velg et og returner de andre?

Jeg er selvfølgelig enig i at en toåring stort sett kan ha på seg hvasomhelst i en begravelse.


#15

Maverick sa for siden:

Det peneste hun vet er enten Kiss t-skjorta eller «feminism runs in my family»- t-skjorta, og de ville begge muligens gitt flere familiemedlemmer hjerteinfarkt. :knegg:


#16

Marla Singer sa for siden:

Jeg ville bare brukt bukse (kanskje ikke olabukse) med en (vanlig til fin) genser til. De vanlige kjedebutikkene har som regel noen litt pynta gensere som kan funke.


#17

Inagh sa for siden:

Hun er nå til å eta opp - og jeg skjønner åffer hun ikke kan gå med de t-skjortene i begravelsen, men steike, jeg tror din bestemor hadde elska om hun dukka opp i bisettelsen med feminist-tskjorta. :hjerter:


#18

Marla Singer sa for siden:

Svarte før jeg leste det siste du skrev. Betyr det at bukse er no go uansett? Hvis ikke ville jeg fortsatt brukt penbukse (gutteavdelingen) eller tights, med fin genser/bluse over.

Men: :elsker:


#19

Maverick sa for siden:

DET er evig sant. :jupp:

En nøytral penbukse fungerer, eller nøytral shorts og strømpis. Får se hva Lindex har å by på.


#20

apan sa for siden:

Ja, type penshorts? Kanskje Sukkertøy /Nameit har noe?
Jeg har forøvrig ingen problemer med å sette meg inn i hvor bestemt en i den alderen kan være :sliten: .
«Nei! Nei! Meg og! Meg og! Blå! Blå! Meg og rosa bil! Nei!»


#21

Karamell sa for siden:

Kan buksedress gå an? Om du finner ...? Jeg prøvde å søke på det, men det ser ut som at ordet som gjelder er jumpsuit.


#22

Tallulah sa for siden:

HM har chinoshorts i grått eller mørkeblått ser jeg på nett.

Avsporing: også ligger det faktisk en lysegul cardigan og en jerseykjole under guttefanen på nett! Vet ikke om det er en feil eller om det er tilsiktet, men sånn bortsett fra at vi kunne hatt en barnefane framfor gutt og jente, så ser det litt fint ut. :hjerter:

De har også denne dressbuksa fra Str 92 og oppover:




#25

Nessie sa for siden:

Type tights og lang genser, shorts og strømpebukse eller ei mørk bukse med genser til.
Hun er herlig :love:



#27

Timar sa for siden:

Mørk leggings med en tunika over, kan det passere? Så kan de som trenger det, tolke tunikaen som kjole.

Forøvrig all mulig sympati, vi hadde samme problem, bare motsagt nekt. Ikke bukser. Fant hun ut lenge før hun var to. Og mente det. "Mener du at jeg skal gå i joggebukse, i skogen?????!!" Nå ler jeg både innvendig og høyt når ungen klager over dårlig utvalg av bukser i skuffen. . :cool: Det gikk tydeligvis over. Etter 6-7 år..


#28

Palmen sa for siden:

Min eldste nektet kjole fram til hun var 8. De gangene mor insisterte på pynting ble det buksedress. Nå går hun i kjoler til jul og sånn, men fortsatt helst i bukser ja. Helt greit i min bok. (Men festlig å se tilbake på bildene fra første skoledag: alle i lyse søte kjoler, jenta mi med olabukse, joggesko og stripete genser i knallfarger. Klare sjøl! :elsker:)


#29

Lavender sa for siden:

Zara har også godt med buksedrakter og noen shortser, ensfarget. Jeg var i avdelingen for litt større jenter i går. Hvis det hjelper. Jeg synes at jentene overrasker de få gangene jeg tar de med til butikken, de velger noe jeg aldri hadde trodd var ok.


#30

Pamina sa for siden:

Tights med en lengre genser er da mer enn greit nok. Selv om jeg personlig synes feminist t-skjorta hadde vært det ultimate plagget for å hedre oldermor.


#31

Maverick sa for siden:

Jeg endte med en svart litt fløyelsaktig tightsgreie, svart enkel genser, strikket hvit cardigan og gullglitrende sko. Styrte unna både genser med påskrift "ETERNITY" og genser med påskrift "LIVET ER HERLIG". :knegg:


#32

Teofelia sa for siden:

:humre:

Antrekket høres veldig passende ut.


#33

Pamina sa for siden:

Det er 100% innafor!


#34

millact sa for siden:

Hun kommer til å bli så fin!


#35

Katta sa for siden:

Det er kanskje ikke helt dagen for ballerinadrakt eller dragekostyme, men klær funker.


#36

Maverick sa for siden:

Shitpomfritt. Klær! Det tenkte jeg ikke på.


#37

Einhyrningur sa for siden:

I min begravelse håper jeg alle har en T-skjorte det står «livet er herlig» på! :hjerter:


#38

Polyanna sa for siden:

Jeg syns hun skal ha feministtrøya under genseren, i det minste. :nemlig:


#39

Charlie sa for siden:

Tenkte jeg også. :knegg:

Så kan hun vrenge av seg det over i bilen på vei hjem. :nikker:


#40

Blå sa for siden:

Det høres veldig passende og pent ut synes jeg.

Vi var i bisettelse denne uken og mine tenåringer var i sorte bukser og henholdsvis helt sort og sort med blomster bluser.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.